Pasta med svampe og flødesauce - Opskrift på cremet pasta

Pasta med svampe og flødesauce

Pasta med svampe og flødesauce
Opskrift på nem og lækker pasta med cremet flødesauce.
Pasta med svampe og flødesauce - Opskrift på cremet pasta

Nem og lækker pasta med cremet svampesauce, – enkelt og med masser af dejlig smag.
Simple pastaretter er bare noget af det bedste, – de smager vidunderligt og så tager de ingen tid at lave.
Denne kan være klar på under 30 min., – en skøn hverdags pasta til de dage hvor det gerne må gå lidt hurtigt.

Pasta med svampe og flødesauce - Opskrift på cremet pasta

Pasta med svampe og flødesauce

Opskrift på nem og lækker pasta med cremet flødesauce.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.41 fra 47 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g

    pasta

  • 400 g

    svampe skåret i skiver, - jeg brugte almindelig og brune champignon

  • 2 håndfulde

    frisk spinat

  • 1

    løg, finthakket

  • 4 fed

    hvidløg, presset eller revet

  • 1 1/2 dl

    hvidvin

  • 1 1/2 dl

    kylling bouillon

  • 2 1/2 dl

    piskefløde

  • 140 g

    parmesan, fintrevet

  • 40 g

    smør

  • 1 tsk dijon
  • Olie

  • Salt og peber

  • Evt. lidt finthakket persille til soppen

Sådan gør du

  • Smelt smør og et par spsk olie på en pande, og steg svampene af ved god høj varme til væden er fordampet.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg med et par minutter.
  • Hæld vin over, og lad alkoholen fordampe inden bouillon, dijon og fløde tilsættes.
  • Lad saucen små simre mens pastaen koges, - rør undervejs.
  • Kog pastaen som beskrevet på posen, gerne al dente og dræn den for væde.
    *Gem evt. en smule væde til at justere konsistens på saucen med.
  • Hæld parmesanen i saucen, rør til den er smeltet og smag til med salt og peber.
  • Vend spinaten i saucen til den lige akkurat er faldet sammen og sluk for blusset.
  • Vend pastaen i saucen, og server den toppet med lidt finthakket persille.
Pasta med svampe og flødesauce - Opskrift på cremet pasta
Pasta med svampe og flødesauce – Opskrift på cremet pasta
Pasta med svampe og flødesauce - Opskrift på cremet pasta
Pasta med svampe og flødesauce – Opskrift på cremet pasta
Pasta med svampe og flødesauce - Opskrift på cremet pasta
Pasta med svampe og flødesauce – Opskrift på cremet pasta
Pasta med svampe og flødesauce - Opskrift på cremet pasta
Pasta med svampe og flødesauce – Opskrift på cremet pasta

Kommentarer

  1. Bliver den kedelig uden hvidløg eller kan man bruge en anden smagsforstærker?

    Jeg er V I L D med alle dine opskrifter

    • Hej Mia

      Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak

      Altså er det fordi du ikke bryder dig om hvidløg? For ellers kan du blot tilsætte lidt mindre hvis du foretrækker det:)
      Men tænker også sagtens du kan undlade det, – hvidløget bidrager naturligvis med en god mængde smag, men det gør svampene bestemt også, så jeg er sikker på den også smager fantastisk uden

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Frederik Ricard

    Av, den var ikke et hit. Havde håbet på en mere cremet og umami-præget ret, men det var meget syrlig fra hvidvinen og vandet.

    • Hej Frederik

      Ej hvor ærgerligt.
      Jeg tænker lidt om svampene er stegt hårdt og længe nok, – for så burde umamismagen ikke fejle:) Og om saucen har kogt nok ind?!:)

      Rigtig god påske:)

      Dbh Dianna

  3. Anonym

    5 stars
    Lækker ret, kan også sagtens laves uden hvidvin med en smule mere vand

    • Tusind tak for din besked, – det er jeg simpelthen så glad for at høre 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Dbh Dianna

  4. Det er vigtigt at svampene er ikke for fin hakket, men også a small advice koge din svampe for stag.
    Vin skal ikke være helt tørt, og som Dianna sige forberede din svampe med vin tilsæt til du kan ikke duft alkohol i luft

  5. 5 stars
    Fremragende pasta, men om den går godt med kød eller skalddyr, kommer an på nogle få ingredienser

    Hvis du laver retten og inkludere hvidvin, vil jeg kraftigt anbefale at koge nogle muslinger (evt. Blåmuslinger), pille dem og ligge dem i retten. Så bliver hvidvin pludslig en meget mere meningsgivende del af retten.

    Jeg har fulgt opskriften et par gange, og i aften spiste jeg pastaen med irsk ribeye og salat. Jeg tilføjede kantareller og fjernede hvidvinen for at fokusere på svampesmagen og dens umami. Det viste sig at være en ekstrem god beslutning.

    Jeg er kæmpe fan af den her opskrift! Tak

    • Hej Laurits

      Tusind tak for de søde ord, og alle de fantastiske fif og tips:)
      De er modtaget og hermed givet videre:)

      Rigtig dejlig dag:)

      Dbh Dianna

  6. Ps.
    Oversize pastaer er også et “kæmpe hit” der hjemme

  7. Laura skinnerup

    5 stars
    Virkelig god pasta ret den er lækker creamene og dejlig smag af svampene ummm

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)