Whipped ricotta toast er den perfekte kombination af cremet, syrligt og sødt – og så er det super nemt at lave.
Ricottaen piskes i en minihakker med en smule salt, til den bliver blød og cremet. Ved at piske den, mister den sin ellers let grynede konsistens, og bliver silkeblød og lækker.
Server ricottaen på ristet brød, som kan steges i lidt olie på panden, ristes i brødristeren eller smides i ovnen sammen med de bagte tomater.
De søde tomater bages med timian, der giver en dejlig aroma, og roasten toppes med en syrlig honning med citron og timian, som tilføjer en fantastisk smag.
Denne toast er perfekt til en let frokost, en skøn morgenmad eller som en lækker snack. Den er simpel at lave, men smager som noget fra en gourmetcafé.
Whipped ricotta toast
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Whipped ricotta toast
- 250 g ricotta
- Salt
- 4 skiver brød
- Olie til stegning
Bagte tomater
- 200 g cherrytomater
- 1/2 tsk tørret timian
- 3 spsk olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. frisk timian
Citron honning
- 3 spsk honning
- 1 1/2 spsk friskpresset citronsaft
- 5 kviste frisk timian, bladene heraf
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Citron honning
- Bland ingredienserne til den syrlige honning, og smag til med salt og friskkværnet peber.Stil til side.
Bagte tomater
- Hæld tomater, olivenolie og timian i et lille fad, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter ved 200 grader, almindelig varme – eller i airfryer i ca. 8-10 minutter ved 180 grader.
Whipped ricotta toast
- Imens tomaterne bages forberedes den rørte ricotta, og de sprøde brødskiver.
- Rist brødet på en pande i en smule olie, i en brødrister – eller smid dem i ovnen sammen med tomaterne.
- Hæld ricottaen i en minihakker eller lignende, krydr med en smule salt, og rør ricottaen til den er blød og cremet. Det tager 3-4 minutter, og jeg vil anbefale at du skraber kanterne ned et par gange undervejs.
- Smør brødskiverne med ricotta cremen, top med de bagte tomater samt juicen herfra – og dryp med den syrlige honning.
- Server med lidt friskkværnet peber på toppen.
Virkelig lækkert. Vi fik lidt pesto til og det kan anbefales 🙂