Opskrift på lækker rørt ricotta serveret på sprødt brød med bagte tomater og syrlig honning.
Ret Frokost, Snack
Køkken Dansk, Italiensk
Nøgleord Rørt ricotta, Whipped ricotta
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Whipped ricotta toast
250gricotta
Salt
4skiverbrød
Olie til stegning
Bagte tomater
200gcherrytomater
1/2tsktørret timian
3spskolivenolie
Salt og friskkværnet peber
Evt. frisk timian
Citron honning
3spskhonning
1 1/2spskfriskpresset citronsaft
5kviste frisk timian, bladene heraf
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Citron honning
Bland ingredienserne til den syrlige honning, og smag til med salt og friskkværnet peber.Stil til side.
Bagte tomater
Hæld tomater, olivenolie og timian i et lille fad, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter ved 200 grader, almindelig varme - eller i airfryer i ca. 8-10 minutter ved 180 grader.
Whipped ricotta toast
Imens tomaterne bages forberedes den rørte ricotta, og de sprøde brødskiver.
Rist brødet på en pande i en smule olie, i en brødrister - eller smid dem i ovnen sammen med tomaterne.
Hæld ricottaen i en minihakker eller lignende, krydr med en smule salt, og rør ricottaen til den er blød og cremet. Det tager 3-4 minutter, og jeg vil anbefale at du skraber kanterne ned et par gange undervejs.
Smør brødskiverne med ricotta cremen, top med de bagte tomater samt juicen herfra - og dryp med den syrlige honning.