Vegetarisk rød karry med kikærter - Vegetar thai curry

Vegetarisk rød karry med kikærter

Vegetarisk rød karry med kikærter
Opskrift på lækker fyldig thai curry med rød karry, grøntsager og kikærter.
Vegetarisk rød karry med kikærter - Vegetar thai curry

Den lækreste thai curry med rød karry, kikærter, grøntsager og kokosmælk. Cremet, fyldig og med en skøn autentisk smag.
Mættende rød karry fyldt med friske grøntsager, kikærter og edamamebønner. Skøn volumen og fantastisk smag.
Jeg elsker det thailandske køkken, og jeg er især vild med en god rød karry.
Min opskrift på vegetar rød karry er super nem at lave, den kan være klar på en halv times tid, og så smager den helt fantastisk.
Bønnerne giver en skøn konsistens og dejlig mæthed, og de friske grøntsager bidrager me sprødhed og fylde.
Masser af vitaminer og proteiner, – perfekt vegetarisk måltid.

Rød thai curry med kokosmælk
Jeg bliver tit spurgt om hvilken kokosmælk jeg bruger, – og jeg har en klar favorit.
Den fra Grøn Balance er så blød og cremet i konsistensen, så du er altid sikret en lækker cremet sauce.
Bruger du en kokosmælk hvor lagene er skilt i tynd kokosvand og den federe top, kan din sauce godt blive til den tynde side. Det er der som sådan ikke noget i vejen med, men jeg vil til enhver tid anbefale en lækker fed og cremet kokosmælk. Både pga. konsistens, men også smagen af kokos.

Vegetarisk rød karry med kikærter - Vegetar thai curry

Vegetarisk rød karry med kikærter

Opskrift på lækker fyldig thai curry med rød karry, grøntsager og kikærter.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.89 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Asien, Thai
Keyword: Rød karry, Thai karry, Vegetar
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 ds kikærter, drænet for væde
  • 200 g edamamebønner, vægt uden bælg
  • 300 g blomkål, i mindre buketter
  • 2 peberfrugter, skåret i store tern
  • 1 løg, skåret I store tern
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 spsk ingefær, finrevet
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 6 keffir limeblade
  • 2 ds kokosmælk á 400 ml
  • 1 lime, saften heraf
  • 2 tsk fiskesauce
  • Salt og peber
  • Olie

Til servering

  • Ris
  • Forårsløg eller koriander
  • Hakkede peanuts

Sådan gør du

  • Varm en pande op ved middel varme, og steg løg, peberfrugt og blomkål i en sjat olie i 3-4 minutter.
    Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær, kikærter og edamamebønner og varm det med i et par minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og karrypasta, vend det rund i retten og steg med et minuts tid.
  • Hæld kokosmælken over, tilsæt limeblade, og lad retten simre ved svag-middeel varme i ca. 10-15 minutter.
    Blomkålen skal være mør, men stadig have et godt bid.
  • Smag retten til med fiskesauce, friskpresset limesaft, salt og peber.
  • Server med kogte ris, finthakkede peanuts og evt. frisk koriander, forårsløg eller lignende.
Vegetarisk rød karry med kikærter - Vegetar thai curry
Vegetarisk rød karry med kikærter – Vegetar thai curry

Kommentarer

  1. bernhard drag

    Vegetarisk rød karry med kikærter
    Hej tak for en glimrende opskrift. Vi er som du meget glade for thai mad. Rød karry er mange ting, men bare lige en kommentar til kokosmælk. Vi bruger kokosfedtet til at stege i og derefter tilsættes resten af kokosmælken. Det funger, har gjort det i årtusinder.

    • Hejsa Bernhard

      Tusind tak for fiffet, det er hermed givet videre 🙂
      Jeg skriver mht. kokosmælken, da jeg modtager rigtig mange beskeder omkring hvilken kokosmælk jeg bruger, da man i videoen kan se hvor lækker cremet den er 🙂 Så det er kun for at være på forkanten til dem der måtte ønske at vide det 🙂

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)