Den lækreste thai curry med rød karry, kikærter, grøntsager og kokosmælk. Cremet, fyldig og med en skøn autentisk smag.
Mættende rød karry fyldt med friske grøntsager, kikærter og edamamebønner. Skøn volumen og fantastisk smag.
Jeg elsker det thailandske køkken, og jeg er især vild med en god rød karry.
Min opskrift på vegetar rød karry er super nem at lave, den kan være klar på en halv times tid, og så smager den helt fantastisk.
Bønnerne giver en skøn konsistens og dejlig mæthed, og de friske grøntsager bidrager me sprødhed og fylde.
Masser af vitaminer og proteiner, – perfekt vegetarisk måltid.
Rød thai curry med kokosmælk
Jeg bliver tit spurgt om hvilken kokosmælk jeg bruger, – og jeg har en klar favorit.
Den fra Grøn Balance er så blød og cremet i konsistensen, så du er altid sikret en lækker cremet sauce.
Bruger du en kokosmælk hvor lagene er skilt i tynd kokosvand og den federe top, kan din sauce godt blive til den tynde side. Det er der som sådan ikke noget i vejen med, men jeg vil til enhver tid anbefale en lækker fed og cremet kokosmælk. Både pga. konsistens, men også smagen af kokos.
Vegetarisk rød karry med kikærter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 ds kikærter, drænet for væde
- 200 g edamamebønner, vægt uden bælg
- 300 g blomkål, i mindre buketter
- 2 peberfrugter, skåret i store tern
- 1 løg, skåret I store tern
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 spsk ingefær, finrevet
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2-3 spsk rød karrypasta
- 6 kaffir limeblade
- 2 ds kokosmælk á 400 ml
- 1 lime, saften heraf
- 2 tsk fiskesauce
- Salt og peber
- Olie
Til servering
- Ris
- Forårsløg eller koriander
- Hakkede peanuts
Sådan gør du
- Varm en pande op ved middel varme, og steg løg, peberfrugt og blomkål i en sjat olie i 3-4 minutter.Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt hvidløg, ingefær, kikærter og edamamebønner og varm det med i et par minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat og karrypasta, vend det rund i retten og steg med et minuts tid.
- Hæld kokosmælken over, tilsæt limeblade, og lad retten simre ved svag-middeel varme i ca. 10-15 minutter.Blomkålen skal være mør, men stadig have et godt bid.
- Smag retten til med fiskesauce, friskpresset limesaft, salt og peber.
- Server med kogte ris, finthakkede peanuts og evt. frisk koriander, forårsløg eller lignende.
Vegetarisk rød karry med kikærter
Hej tak for en glimrende opskrift. Vi er som du meget glade for thai mad. Rød karry er mange ting, men bare lige en kommentar til kokosmælk. Vi bruger kokosfedtet til at stege i og derefter tilsættes resten af kokosmælken. Det funger, har gjort det i årtusinder.
Hejsa Bernhard
Tusind tak for fiffet, det er hermed givet videre 🙂
Jeg skriver mht. kokosmælken, da jeg modtager rigtig mange beskeder omkring hvilken kokosmælk jeg bruger, da man i videoen kan se hvor lækker cremet den er 🙂 Så det er kun for at være på forkanten til dem der måtte ønske at vide det 🙂
Dbh Dianna
Bedste vegetariske rød karry ret jeg nogensinde har smagt (og tro mig, jeg har smagt en del). Meget smagfuld og dyb.
Jeg topper med lidt creme fraiche og masser af koriander.
Hej Pernille
Ej hvor gør det mig bare glad at høre – tusind tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Hej
Kan man undvære kefir lime bladene?
Mvh Mette
Hej Mette
Det kan du sagtens ja, men de giver en skøn smag:) De kan købes tørre i de større supermarkeder:)
Ellers smag gerne til med fintrevet limeskal inden servering:)
Kh Dianna
Hej
Kan man evt lave retten om formiddagen, og så varme den op om aftenen?
Mvh Birthe
Hej Birthe
Det kan du sagtens gøre ja 🙂
Sørg gerne for at den ikke får for meget varme i første omgang, så grønsagerne stadig har lidt bid når retten genopvarmet.
Alternativt kan der tilsættes en håndfuld friske grøntsager ved genopvarmning, det pynter både på farven – og retten beholder lidt bid 🙂
Kh Dianna