Vegetarisk panang med græskar og blomkål - Opskrift på vegetar panang

Vegetarisk panang med græskar og blomkål

Lækker cremet panang karry lavet med masser af grøntsager, – blomkål, græskar og peberfrugter.
Vegetar panang, en klassiker fra det thailandske køkken, og uden tvivle én af mine favoritter, – både vegetar udgaven og den med kylling – den opskrift finder du her.
Sprøde grøntsager og en sauce fyldt med smag, – den er fyldt, cremet, blød og lækker. 
Det tager ingen tid at lave en god vegetar panang karry, – og du kan faktisk bruge de grøntsager du ønsker. Prøv også med sød kartoffel, broccoli eller lignende, – det går virkelig godt i retten.
Panang karrypasta kan variere i styrke, – så jeg vil anbefale at starte med 2 spsk, og så smage til når saucen har simret. Den kan blive noget så spicy hvis der kommer for meget i, – så det er naturligvis også at tilsætte efter temperament.
Mange spørger ofte hvilken kokosmælk jeg bruger, for der er virkelig stor forskel på dem, – både i smag og konsistens. Min favorit er den fra Grøn Balance, den er ultralyd cremet og smager fantastisk, – har aldrig set så cremet en kokosmælk før.
Derudover bruger jeg den fra Änglamark og den økologiske fra Santa Maria, – de er også lækre cremede i konsistensen.

Vegetarisk panang med græskar og blomkål - Opskrift på vegetar panang

Vegetarisk panang med græskar og blomkål

Opskrift på lækker cremet vegetar panang med masser af grøntsager.
4.95 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Thai
Keyword: Appatizer, Blomkål, Græskar, Vegetar
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g hokkaido græskar skåret i mundrette bidder
  • 250 g blomkål, delt i små buketter
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i store tern
  • 1 rød peberfrugt, skåret i store tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 cm ingefær, revet – ca. 1 spsk
  • 20 stk thai basilikumblade (eller almindelig basilikum)
  • 5 kaffir limeblade
  • 2 ds kokosmælk, ikke light
  • 2-3 spsk panang karrypasta
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • 1 lime, saften heraf
  • Salt og peber
  • Evt. lidt brun farin eller rørsukker
  • Evt. ristede cashewnødder og chili til servering

Sådan gør du

  • Varm en smule olie på en pande, og steg græskar stykkerne af i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt blomkål og steg med et par minutter, – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt løg, hvidløg og ingefær, og varm med til løgene er klare.
  • Tilsæt derefter karrypastaen, og rør det godt sammen, – og hæld derefter peberfrugterne ved.
  • Hæld kokosmælken over, tilsæt fiskesauce og limeblade, og lad retten simre ved middel varme i ca. 10 minutter, – til den er lækker cremet.
    Mærk også på græskar og blomkål og det er ved at være mørt, men stadig med et godt bid. Giv det et par minutter mere hvis du foretrækker det.
  • Vend de friske basilikumblade i saucen, og smag til med friskpresset lime, salt og peber.
    Tilsæt evt. en smule brun farin hvis retten mangler lidt sødme.
  • Server med kogte ris og evt. snittet chili og ristede cashewnødder.
    *Ristede cashewnødder er super nemt at lave, og de får den skønneste smag. Hæld en smule olie på en pande, tilsæt de usaltede cashewnødder, og steg dem ved middel varme til de er gyldne på begge sider.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Vegetarisk panang med græskar og blomkål - Opskrift på vegetar panang
Vegetarisk panang med græskar og blomkål – Opskrift på vegetar panang
Vegetarisk panang med græskar og blomkål - Opskrift på vegetar panang
Vegetarisk panang med græskar og blomkål – Opskrift på vegetar panang

Kommentarer

  1. Christabel Nielsen

    4 stars
    Super lækker opskrift men man kan vel ikke kalde det vegetar hvis at man bruger fiskesauce deri?

    • Hej Christabel

      Hvor er det dejligt du kan lide opskriften, tusind tak 🙂
      Grunden til at jeg tillader mig at kalder den vegetar er, – dels at man kan få “fiskesauce” i en vegetar udgave, som man kan bruge, men også da jeg selv kender flere vegetarer der spiser både fisk og skaldyr.
      Så jeg tænker at når muligheden for at erstatte fiskesaucen med et vegetarisk alternativ er der, så kan den godt kaldes vegetar 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse