Lækker cremet panang karry lavet med masser af grøntsager, – blomkål, græskar og peberfrugter.
Vegetarisk panang curry, – en klassiker fra det thailandske køkken, og uden tvivle én af mine favoritter, – både vegetar udgaven og den klassiske panang karry med kylling – den opskrift finder du her.
Sprøde grøntsager og en sauce fyldt med smag, – den er fyldig, cremet, blød og lækker.
Det tager ingen tid at lave en god vegetar panang curry, – og du kan faktisk bruge de grøntsager du ønsker eller har liggende.
Prøv f.eks. også at bruge sød kartoffel, broccoli eller lignende i din vegetariske panang karry, – det giver en dejlig fylde i retten.
Panang karrypasta kan variere i styrke, – så jeg vil anbefale at starte med 2 spsk, og så smage til når saucen har simret. Den kan blive noget så spicy hvis der kommer for meget i, – så det er naturligvis også at tilsætte efter temperament.
Mange spørger ofte hvilken kokosmælk jeg bruger, for der er virkelig stor forskel på dem, – både i smag og konsistens. Min favorit er den fra Grøn Balance, den er ultralyd cremet og smager fantastisk, – har aldrig set så cremet en kokosmælk før. Og den gør sig virkelig godt i en panang karry.
Derudover bruger jeg den fra Änglamark og den økologiske fra Santa Maria, – de er også lækre cremede i konsistensen.
Vegetarisk panang med græskar og blomkål
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g hokkaido eller sød kartoffel, skåret i mundrette bidder
- 250 g blomkål, delt i små buketter
- 1 grøn peberfrugt, skåret i store tern
- 1 rød peberfrugt, skåret i store tern
- 1 løg, grofthakket
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 cm ingefær, revet – ca. 1 spsk
- 20 stk thai basilikumblade (eller almindelig basilikum)
- 5 kaffir limeblade
- 2 ds kokosmælk, ikke light
- 2-3 spsk panang karrypasta
- 1 1/2 tsk fiskesauce
- 1 lime, saften heraf
- Salt og peber
- Evt. lidt brun farin eller rørsukker
- Evt. ristede cashewnødder og chili til servering
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en pande, og steg græskar stykkerne af i ca. 5 minutter.
- Tilsæt blomkål og steg med et par minutter, – krydr med salt og peber.
- Tilsæt løg, hvidløg og ingefær, og varm med til løgene er klare.
- Tilsæt derefter karrypastaen, og rør det godt sammen, – og hæld derefter peberfrugterne ved.
- Hæld kokosmælken over, tilsæt fiskesauce og limeblade, og lad retten simre ved middel varme i ca. 10 minutter, – til den er lækker cremet.Mærk også på græskar og blomkål og det er ved at være mørt, men stadig med et godt bid. Giv det et par minutter mere hvis du foretrækker det.
- Vend de friske basilikumblade i saucen, og smag til med friskpresset lime, salt og peber.Tilsæt evt. en smule brun farin hvis retten mangler lidt sødme.
- Server med kogte ris og evt. snittet chili og ristede cashewnødder.*Ristede cashewnødder er super nemt at lave, og de får den skønneste smag. Hæld en smule olie på en pande, tilsæt de usaltede cashewnødder, og steg dem ved middel varme til de er gyldne på begge sider.
Super lækker opskrift men man kan vel ikke kalde det vegetar hvis at man bruger fiskesauce deri?
Hej Christabel
Hvor er det dejligt du kan lide opskriften, tusind tak 🙂
Grunden til at jeg tillader mig at kalder den vegetar er, – dels at man kan få “fiskesauce” i en vegetar udgave, som man kan bruge, men også da jeg selv kender flere vegetarer der spiser både fisk og skaldyr.
Så jeg tænker at når muligheden for at erstatte fiskesaucen med et vegetarisk alternativ er der, så kan den godt kaldes vegetar 🙂
Kh Dianna
Panang karry pasta er det evt blue Dragon yellow curry paste?
Hej Anders
Nej det er ikke den, desværre.
Panang køber jeg i en thaibutik, eller på nettet, – jeg har ikke været så heldig at finde det i et supermarked endnu:)
Dbh Dianna
Du kan købe både Panang og Masamam curry i Bilka. Begge er originalt thailandsk brand.
Hej Dennis
Ej hvor fantastisk – det vidste jeg ikke.
Men har desværre heller ikke en Bilka indenfor nærmeste rækkevidde.
Men dit fif er hermed givet videre 🙂
Dbh Dianna
Virkelig lækker ret.
Jeg savnede ikke kød.
Skal helt sikkert laves igen.
Hej Lisbeth
Hvor er det godt at høre – tusind tak:)
Kh Dianna