Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Gai - Opskrift

Panang karry med kylling og grøntsager – Panang Curry

Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Curry
Opskrift på lækker cremet panang karry med kylling, sprøde grøntsager og kokosmælk.
Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Gai - Opskrift

Panang karry med kylling, – en af mine favoritter fra det thailandske køkken, og så er den simpelthen så nem at lave.
Saftig kylling, sprøde grøntsager og en sauce fyldt med smag, cremet og bare blød og lækker.
Det tager ingen tid at lave en god panang karry, – og du kan faktisk bruge de grøntsager du ønsker. Du kan også helt undlade dem, hvis du ønsker den mere “autentisk”. Jeg synes næsten aldrig der er skyggen af grøntsager i, når jeg har fået det i Thailand, – men jeg synes nu det er ret lækkert med en god håndfuld grønt i.
Panang karrypasta kan variere i styrke, – så jeg vil anbefale at starte med 2 spsk, og så smage til når saucen har simret. Den kan blive noget så spicy hvis der kommer for meget i, – så det er naturligvis også at tilsætte efter temperament.

Og apropos saftig kylling, – jeg har læst og læst omkring, hvordan man netop får denne lækre saftige og bløde kylling, som man kender den fra det thailandske køkken. Og nu har jeg forøg mig med den mest simple måde, som faktisk stammer fra det kinesiske køkken. Og det er simpelthen at lade kyllingen “marinere” i noget så enkelt som bagepulver. Yep, – det virker. Skær kyllingen i mundrette bidder, vend dem i bagepulver, lad dem “marinere” i 20-30 minutter, skyl stykkerne grundigt, dup dem tørre og tilbered som du ønsker. 
Og hvor meget skal du så bruge? – Til 600 g kylling, skal du bruge 2 spsk. bagepulver. Følg fremgangsmåden herover, – og tilbered derefter din kylling i denne stir fry som beskrevet i opskriften. 
Det bliver altså ustyrlig godt:)

Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Gai - Opskrift

Panang karry med kylling og grøntsager – Panang Curry

Opskrift på lækker cremet panang karry med kylling, sprøde grøntsager og kokosmælk.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Asien, Thai
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kyllingefilet eller udbenede kyllingelår
  • 1 rød peberfrugt, skåret i store tern
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i store tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 cm ingefær, revet – ca. 1 spsk
  • 15-20 thaibasilikumblade (eller almindelig basilikum)
  • 5 kefir limeblade
  • 1 lime, saften heraf
  • 2 ds kokosmælk, alm. størrelse – ikke light
  • 2-3 spsk panang karrypasta
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • Olie
  • Salt og peber
  • Evt. lidt brun farin eller rørsukker
  • Evt. rød chili

Sådan gør du

  • Skær kyllingen ud i mundrette bidder, – tern, strimler eller tynde skiver.
  • Varm en smule olie på en pande, og steg kyllingen af et øjeblik, – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg det med et par minutter.
  • Hæld peberfrugterne over og steg med et minuts tid, og tilsæt derefter karrypastaen.
  • Hæld kokosmælken over, tilsæt fiskesauce og limeblade, og lad retten simre ved middel varme i ca. 10 minutter, – til den er lækker cremet.
  • Smag saucen til med friskpresset lime, salt og peber – og tilsæt evt. en smule sukker hvis retten mangler sødme.
  • Tilsæt de friske basilikum blade, vend dem i saucen, – og server med kogte ris.
    Top evt. med frisk chili.
Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Gai - Opskrift
Panang karry med kylling og grøntsager – Panang Gai – Opskrift
Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Gai - Opskrift
Panang karry med kylling og grøntsager – Panang Gai – Opskrift

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse