
Panang karry med kylling, – en af mine favoritter fra det thailandske køkken, og så er den simpelthen så nem at lave.
Panang karry eller panang curry om du vil, – med saftig kylling, sprøde grøntsager og en sauce fyldt med smag, cremethed og bare blød og lækker. Thaimad er bare noget af det bedste.
Det tager ingen tid at lave en god panang karry, – og du kan faktisk bruge de grøntsager du ønsker. Du kan også helt undlade dem, hvis du ønsker den mere “autentisk” udgave. Jeg synes næsten aldrig der er skyggen af grøntsager i saucen, når jeg har fået en panang curry med kylling i Thailand, – men jeg synes nu det er ret lækkert med en god håndfuld grønt i.
Panang karrypasta kan variere i styrke, – så jeg vil anbefale at starte med 2 spsk, og så smage til når saucen har simret. Din panang karry med kylling kan blive noget så spicy hvis der kommer for meget i, – så det er naturligvis også at tilsætte efter temperament.
Og apropos saftig kylling, – jeg har læst og læst omkring, hvordan man netop får denne lækre saftige og bløde kylling, som man kender den fra det thailandske køkken. Og nu har jeg forøg mig med den mest simple måde, som faktisk stammer fra det kinesiske køkken. Og det er simpelthen at lade kyllingen “marinere” i noget så enkelt som bagepulver. Yep, – det virker. Skær kyllingen i mundrette bidder, vend dem i bagepulver, lad dem “marinere” i 20-30 minutter, skyl stykkerne grundigt, dup dem tørre og tilbered som du ønsker. Det bliver drøn lækkert i en Panang Gai, – som er det de kalder en panang curry med kylling i Thailand.
Og hvor meget skal du så bruge? – Til 600 g kylling, skal du bruge 2 spsk. bagepulver. Følg fremgangsmåden herover, – og tilbered derefter din kylling i denne stir fry som beskrevet i opskriften.
Det bliver altså ustyrlig godt:)

Panang karry med kylling og grøntsager – Panang Curry
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Penang curry med kylling
- 600 g kyllingefilet eller udbenede kyllingelår
- 1 rød peberfrugt, skåret i store tern
- 1 grøn peberfrugt, skåret i store tern
- 1 løg, grofthakket
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 cm ingefær, revet – ca. 1 spsk
- 15-20 thaibasilikumblade (eller almindelig basilikum)
- 5 kefir limeblade
- 1 lime, saften heraf
- 2 ds kokosmælk, alm. størrelse – ikke light
- 2-3 spsk panang karrypasta
- 1 1/2 tsk fiskesauce
- Olie
- Salt og peber
- Evt. lidt brun farin eller rørsukker
- Evt. rød chili
Sådan gør du
Penang curry med kylling
- Skær kyllingen ud i mundrette bidder, – tern, strimler eller tynde skiver.
- Varm en smule olie på en pande, og steg kyllingen af et øjeblik, – krydr med salt og peber.
- Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg det med et par minutter.
- Hæld peberfrugterne over og steg med et minuts tid, og tilsæt derefter karrypastaen.
- Hæld kokosmælken over, tilsæt fiskesauce og limeblade, og lad retten simre ved middel varme i ca. 10 minutter, – til den er lækker cremet.
- Smag saucen til med friskpresset lime, salt og peber – og tilsæt evt. en smule sukker hvis retten mangler sødme.
- Tilsæt de friske basilikum blade, vend dem i saucen, – og server med kogte ris.Top evt. med frisk chili.


Hvilken panang pasta bruger du? Jeg har endnu ikke fundet en som smager autentisk
Hej Ditte
Uha kan ikke huske navnet, og har ikke mere tilbage.
Købte den i en thai butik, det var faktisk den eneste de havde 🙂
Dbh Dianna
Virkelig lækker opskrift! Overraskende nemt at få et perfekt resultat. Tror at kefirbladene gjorde en afgørende forskel. Købte frosne.
Virkelig god og nem opskrift.
Hvilken salat kan du anbefale til? Tænker noget sprødt
Mvh Linda
Hej Linda
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak
Altså jeg tænker du dels kunne lave en asiatisk nudelsalat, – og evt. droppe nudlerne og bruge mere kål, peberfrugt eller andet:)
Og ellers kunne du lave en thai beef salad, uden bøf, – og ekstra agurk, peberfrugt eller andet sprødt.
Det vil passe perfekt til retten:)
Kh Dianna
Jeg har retten i gryden nu, men den er meget tynd, har du et godt råd til hvordan jeg får den lækker cremet☺️
Hej Rikke
Det lyder som om din kokosmælk har været en af de mange varianter der er super tynde?
Prøv at jævne den med en smule maizena, men endelig ikke for meget:)
Kh Dianna
Rigtig lækker og nem ret☺️
For mange grønsager er mere til usund mad
Hej Ditte
Haha, jamen fair nok da:)
Som jeg også skriver i introteksten kan man lave den “autentisk thai” uden grøntsager – men det er jo en smagssag:)
Håber saucen og kyllingen smagte godt;-)
Dbh Dianna
Dababy
Smager fantastisk
Hej Pernille
Det gør mig så glad at høre, tusind tak 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna