Vegetar burger med kikærtebøf og urtedressing - Opskrift på kikærtebøffer

Vegetar burger med kikærtebøf og urtedressing

Vegetar burger med kikærtebøf og urtedressing
Opskrift på den lækreste vegetar burger med let krydret kikærtebøf, grønt og fyldig urtedressing.
Vegetar burger med kikærtebøf og urtedressing - Opskrift på kikærtebøffer

Lækre saftige vegetar burgers lavet med let krydrede kikærtebøffer, en fyldig urtedressing og friske sprøde grøntsager. Hele herligheden kan laves på bare 30 minutter, – og så er der altså sund og mættende aftensmad.
Jeg har æg i farsen, simpelthen for at binde den sammen. Ønsker du en kikærtebøf uden æg, så vil jeg anbefale at prøve min falafel opskrift, – forme farsen til flade bøffer i stedet for kugler og stege dem på panden 🙂

Vegetar burger med kikærtebøf og urtedressing - Opskrift på kikærtebøffer

Vegetar burger med kikærtebøf og urtedressing

Opskrift på den lækreste vegetar burger med let krydret kikærtebøf, grønt og fyldig urtedressing.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.58 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kikærtebøffer

  • 1 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
  • 1 gulerod, skåret i store tern – ca. 80 g.
  • 1 lille løg, pillet og skåret i kvarte
  • 2 fed hvidløg, pillet
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 – 1 1/2 dl havregryn
  • 1 æg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk spidskommen
  • Salt og peber
  • Rapsolie til stegning

Urtedressing

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 bdt purløg, finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 syltet agurk, finthakket
  • 1 lille rødløg, finthakket
  • Salt og peber

Derudover

  • 4 store burgerboller
  • 4 håndfulde blandet salat
  • 1 gulerod, skåret tynd med en kartoffelskræller
  • 1/4 agurk, skåret i tynde skiver
  • 1 lille rødløg, skåret i ringe

Sådan gør du

Kikærtebøffer

  • Hæld alle ingredienserne, undtagen havregryn, til kikærtebøfferne i en blender, – krydr med salt og peber og blend til du har en grov masse.
  • Rør derefter havregrynene i, – start med 1 dl og lad "farsen" trække 10 minutters tid. Er farsen for blød, tilsætter du en halv dl mere.
    *Farsen skal kunne formes til flade bøffer i hænderne, – men den må endelig ikke blive for tør.
    *Imens farsen hviler kan du lave dressing og forberede grønt.
  • Varm en god sjat rapsolie op på en pande, form farsen til 4 flade bøffer, og steg dem ved god høj varme til de er gyldne og let sprøde på begge sider. Krydr dem gerne med en smule salt og peber på begge sider.
    Sørg for at give dem god varme inden du vender dem.

Urtedressing

  • Bland ingredienserne til urtedressingen, og smag til med salt og peber.
  • Stil til side til burgerne skal samles.

Vegetar burger

  • Varm burgerbollerne i ovnen.
  • Smør den nederste bolle med urtedressing og top med salater, gulerod, agurk og rødløg.
  • Læg kikærtebøffen ovenpå, smør denne med dressing og top igen med resten af salaten, gulerod, rødløg og agurk.
    Luk burgeren med top bollen og server.
Vegetar burger med kikærtebøf og urtedressing - Opskrift på kikærtebøffer
Vegetar burger med kikærtebøf og urtedressing – Opskrift på kikærtebøffer
Vegetar burger med kikærtebøf og urtedressing - Opskrift på kikærtebøffer
Vegetar burger med kikærtebøf og urtedressing – Opskrift på kikærtebøffer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)