
Nem og sundere tunsalat, lavet med hytteost, – dejlig mættende, og en skøn mild og cremet smag.
Jeg har i min tunsalat med hytteost tilsat en stilk finthakket bladselleri, – det giver en virkelig lækker friskhed til tunsalat og et dejligt crunch.
Tunsalat med hytteost smager fantastisk på en skive rugbrød, gerne ristet, i en sandwich eller som protein i en måltidssalat med f.eks. grov pasta og sprøde salater og grøntsager.
Ved servering kan du toppe med frisk agurk, friske tomater eller tynde staves af gulerod, – den perfekte pålægssalat til frokost eller en nem aftensmad.

Tunsalat med hytteost
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 ds tun, drænet for væde
- 250 g hytteost
- 3 spsk mayonnaise
- 1 stilk bladselleri, finthakket (kan undlades)
- 1/2 lille rødløg, finthakket
- 1/2 citron, saften heraf
- 3 spsk purløg, finthakket
- 1 spsk kapers, finthakket – kan erstattes af syltet agurk
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hæld tun, hytteost, mayonnaise, dijon, purløg, rødløg, kapers og selleri i en skål, og rør det godt sammen.Bryder du dig ikke om selleri kan du sagtens undlade dette, – men det giver en super lække smag og crunch til tunsalaten.Du kan også undlade kapers, eller erstatte med finthakket syltet agurk.
- Smag til med citron, salt og peber – og opbevar tunsalaten på køl til den skal serveres.Personligt synes jeg den smager bedst når den er relativt nylavet, – så jeg lave kun til 1 dag ad gangen.

Du skriver dijonsennep i opskrift under ingredienser men ikke i selve beskrivelsen af tunsalat
Hej Anita
Det er blot en mangel i beskrivelsen, det skal i. Har rettet det – tak fordi du skrev det 🙂
Kh Dianna