Lækre tortilla pizzaer med pesto, serrano og ruccola. Nemme og hurtige at lave, – og klar på bare 15 minutter.
Jeg er vild med tortilla pizza, – masser af lækre variations muligheder, og en nem og lækker måde at smide en hurtig frokost eller aftensmad på bordet.
Denne her tortilla pizza med serrano er bare mega lækker, – masser af smag, og en klar favorit.
Du kan bruge revet mozzarella, eller du kan bruge friske mozzarella kugler.
Bruger du frisk mozzarella til din tortilla pizza skal du sælge for at dræne dem godt for væde først, – ellers bliver bundene bløde.
Et godt fif er at åbne dine mozzarella kugler, – drysse dem med en smule fint salt på den side med det bløde af osten, og lægge dem med den våde side nedad i en finmasket sigte.
Lad dem ligge og dræne i 15 minutter, – så har de smidt godt med væde.
Du skal naturligvis sørge for ikke at drysse for meget salt, – så bliver pizzaen måske lige salt nok 🙂
Tortilla pizza med serrano og pesto
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8 små tortillas – eller 4 store
- 1 1/2 dl pizzasauce – prøv denne opskrift – klik her
- 200 g revet mozzarella eller 2 friske mozzarella – drænet godt for væde
- 120 g serrano
- 6 spsk grøn pesto – klik her for opskrift
- 2 håndfulde rucola
- 30 g pinjekerner, gerne ristede
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smør tortillapandekagerne med pizzasauce og fordel osten på bundene.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovn, eller 180 grader varmluft, i ca. 10-12 minutter. Bager du 2 bageplader ad gangen, skal du naturligvis bruge varmluft, – og jeg vil ligeledes anbefale at bytte rundt på bagepladerne når pizzaerne er bagt lidt over halvvejs.Tortilla pizzaerne skal være gyldne og sprøde i kanten.
- Lad tortilla pizzaerne hvile et øjeblik, og top dem derefter med pesto, rucola, serrano og ristede pinjekerner. Krydr dem evt. med friskkværnet peber.