
Nem og lækker tomatsauce lavet med friske tomater, – perfekt som pizzasauce, til en portion italienske kødboller eller serveret med din favorit pasta.
Hjemmelavet tomatsauce er drøn nemt at lave, – og har du en rest kedelige tomater liggende, er det altså en skøn med at få dem brugt på.
Tomatsauce af friske tomater kan laves på en god halv time, – tomaterne blends, og koges derefter ind med lidt løg, hvidløg og krydderier, til du har den ønskede konsistens og tykkelse.
Smag tomatsaucen til med sukker, – der er stor forskel på syre/sødmen i tomater alt efter årstid og type af tomater du bruger.
Tomatsaucen kan fryses, og holder sig også fint på køl i 4-5 dage.
Har du ikke nogle friske tomater liggende, – kan du bruge denne opskrift på tomatsauce med tomater fra dåse – klik her.

Tomatsauce med friske tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g friske tomater
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 3 spsk tomatkoncentrat (kan undlades)
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- 1 tsk sukker
- Salt og peber
- Olie
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Blend tomaterne til en fin pure.
- Varm en sjat olie i en gryde og steg løg og hvidløg af et par minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem et minuts tid, og hæld derefter de blendede tomater, sukker og krydderierne ved.Giv også tomatsaucen en smule salt og peber.
- Lad tomatsaucen stå ved middelvarme og koge godt ind, – rør i den jævnligt.Tomatsaucen skal stå i ca. 20-30 minutter, alt efter hvor meget væde de indeholder, – og naturligvis alt efter hvor tyk du ønsker saucen.
- Smag saucen til med salt og peber, og evt. mere sukker hvis du synes tomatsaucen mangler sødme, – det kommer meget an på tomaterne.
- Tomatsaucen opbevares på køl til den skal bruges, og kan med fordel også fryses i mindre portioner.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Rigtig dejlig, smagte godt, og …. Var nem at lave, og det er jo ikke så skidt. Så nu spiser jeg også tomatsauce. Tidligere brugt færdiglavet til gemalen, for jeg kan ikke fordrage det
Hej Tonie
Vidunderligt altså – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig aften 🙂
Kh Dianna
Den må prøves fjerner du skralden fra tomaterne inden de blendes?
Hej Dorthe
Hvor dejligt at høre 🙂
Skrællen lader jeg blive på, det er meget nemmere – og super lækkert 🙂
Kh Dianna
Supergod opskrift smager skønt, når de næste tomater er modne skal jeg lave det igen
Hilsen
Inge
Hvor gør det mig glad at høre – tusind tak 🙂
Opskriften er rigtig god og nem.Det smagte rigtig godt og er jo meget aktuel lige nu hvor der er mange tomater som .modner både på friland og i drivhuset.
Hej Kjeld
Det var da skønt at høre, tusind tak for din søde besked 🙂
Kh Dianna
Jeg brugte Cherrytomater og jeg tænker at det var meget skræl der var skyld i at saucen blev blev lige til den syrlige side. Dobbelt op på sukker, så var smagen fin. Jeg brugte ikke Oregano, for det falder ikke i fruens smag og jeg synes nu heller ikke det var noget jeg kom til at savne. Håber den gode sauce kommer til sin ret når den bliver brugt til Pizza.
Hej Anders
Dejligt den lige blev rundet af med lidt ekstra sukker 🙂
Håber den smagte dejligt på jeres pizza 🙂
Kh Dianna
Nem og lækker opskrift.
Jeg smed en lille chilli i for et lille ekstra kick. Mmh 🙂
Ps. Tror jeg kom til at give 0 stjerner ved en fejl 🙁
Hej Kenneth
Tusind tak for de søde ord, hvor er det dejligt at høre 🙂
Og tak for de smukke 5 stjerner 🙂
Kh Dianna
lækker og hurtig opskrift.
MEN, for at løfte den derop hvor “è nonna Italiano” korser sig og får glædes tåre, så brug San Mazano tomater, friske fra drivhuset, flå dem og klem saft og kerner ud inden de kommer i blenderen, kernerne indeholder rigtige meget syre også lige grofthakket Basilikum, ja så sidder den lige i skabet
Hej Peter
Tusind tak for din dejlige besked 🙂
Og du har helt ret – San Marzano er også uden sammeligning min favorit, både i frisk med også flåede tomater.
Så meget mere smag, og et endnu bedre resultat 🙂
Kh Dianna
Nem og lækker opskrift 🙂
Jeg smider en lille chili i for et lille kick. Mmh
Hejsa
Tusind tak for de søde ord, hvor er det dejligt at høre 🙂
Kh Dianna
Kan jeg hælder sovsen i glas?, og opbevares i et skab?.
Hej Stella
Den skal opbevares på køl, og her holder den i 3-4 dage. Ellers skal du fryse den 🙂
Kh Dianna
Hej.
Jeg vælter i tomater. Røde, gule, sorte og mange andre. Vil lave tomatsovs til f.eks. pizza og komme det i glas. Har ikke plads uden i skab, så jeg har tænkt mig at komme atamon i. Er det ikke OK? Det gør jeg med syltede tomater.
Hej Inge
Jo det burde det være, men jeg ved ærlig talt ikke hvor længe den slags holder med atamon i.
Ellers kan du fryse saucen i indre portioner 🙂
Kh Dianna
Hej Inge
Kom du bare rolig atamon i. Under alle omstændigheder er der langt færre tilsætningsstoffer i din hjemmelavede tomatsovs.
Jeg laver ca. 25-30 store glas tomatsovs hvert år og fryser også en del ned, så jeg vil gerne have plads til lidt andet i fryseren end tomater….