Tomatsauce med friske tomater - Nem tomatsauce

Tomatsauce med friske tomater

Tomatsauce med friske tomater
Opskrift på nem og lækker tomatsauce af friske tomater, - perfekt til pasta eller som pizzasauce.
Tomatsauce med friske tomater - Nem tomatsauce

Nem og lækker tomatsauce lavet med friske tomater, – perfekt som pizzasauce, til en portion italienske kødboller eller serveret med din favorit pasta.
Hjemmelavet tomatsauce er drøn nemt at lave, – og har du en rest kedelige tomater liggende, er det altså en skøn med at få dem brugt på.
Tomatsauce af friske tomater kan laves på en god halv time, – tomaterne blends, og koges derefter ind med lidt løg, hvidløg og krydderier, til du har den ønskede konsistens og tykkelse.
Smag tomatsaucen til med sukker, – der er stor forskel på syre/sødmen i tomater alt efter årstid og type af tomater du bruger.
Tomatsaucen kan fryses, og holder sig også fint på køl i 4-5 dage.
Har du ikke nogle friske tomater liggende, – kan du bruge denne opskrift på tomatsauce med tomater fra dåse – klik her.

Tomatsauce med friske tomater - Nem tomatsauce

Tomatsauce med friske tomater

Opskrift på nem og lækker tomatsauce af friske tomater, – perfekt til pasta eller som pizzasauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Friske tomater, Pastasauce, Pizzasaucee, Tomatsauce
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g friske tomater
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 3 spsk tomatkoncentrat (kan undlades)
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Blend tomaterne til en fin pure.
  • Varm en sjat olie i en gryde og steg løg og hvidløg af et par minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem et minuts tid, og hæld derefter de blendede tomater, sukker og krydderierne ved.
    Giv også tomatsaucen en smule salt og peber.
  • Lad tomatsaucen stå ved middelvarme og koge godt ind, – rør i den jævnligt.
    Tomatsaucen skal stå i ca. 20-30 minutter, alt efter hvor meget væde de indeholder, – og naturligvis alt efter hvor tyk du ønsker saucen.
  • Smag saucen til med salt og peber, og evt. mere sukker hvis du synes tomatsaucen mangler sødme, – det kommer meget an på tomaterne.
  • Tomatsaucen opbevares på køl til den skal bruges, og kan med fordel også fryses i mindre portioner.

Kommentarer

  1. Tonie Brabrand

    5 stars
    Rigtig dejlig, smagte godt, og …. Var nem at lave, og det er jo ikke så skidt. Så nu spiser jeg også tomatsauce. Tidligere brugt færdiglavet til gemalen, for jeg kan ikke fordrage det

  2. Dorthe Hansen

    Den må prøves fjerner du skralden fra tomaterne inden de blendes?

    • Hej Dorthe

      Hvor dejligt at høre 🙂

      Skrællen lader jeg blive på, det er meget nemmere – og super lækkert 🙂

      Kh Dianna

  3. Anonym

    5 stars
    Supergod opskrift smager skønt, når de næste tomater er modne skal jeg lave det igen
    Hilsen
    Inge

5 from 12 votes (10 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)