Tomatsauce med friske tomater - Nem tomatsauce

Tomatsauce med friske tomater

Tomatsauce med friske tomater
Opskrift på nem og lækker tomatsauce af friske tomater, - perfekt til pasta eller som pizzasauce.
Tomatsauce med friske tomater - Nem tomatsauce

Nem og lækker tomatsauce lavet med friske tomater, – perfekt som pizzasauce, til en portion italienske kødboller eller serveret med din favorit pasta.
Hjemmelavet tomatsauce er drøn nemt at lave, – og har du en rest kedelige tomater liggende, er det altså en skøn med at få dem brugt på.
Tomatsauce af friske tomater kan laves på en god halv time, – tomaterne blends, og koges derefter ind med lidt løg, hvidløg og krydderier, til du har den ønskede konsistens og tykkelse.
Smag tomatsaucen til med sukker, – der er stor forskel på syre/sødmen i tomater alt efter årstid og type af tomater du bruger.
Tomatsaucen kan fryses, og holder sig også fint på køl i 4-5 dage.
Har du ikke nogle friske tomater liggende, – kan du bruge denne opskrift på tomatsauce med tomater fra dåse – klik her.

Tomatsauce med friske tomater - Nem tomatsauce

Tomatsauce med friske tomater

Opskrift på nem og lækker tomatsauce af friske tomater, – perfekt til pasta eller som pizzasauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Friske tomater, Pastasauce, Pizzasaucee, Tomatsauce
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g friske tomater
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 3 spsk tomatkoncentrat (kan undlades)
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Blend tomaterne til en fin pure.
  • Varm en sjat olie i en gryde og steg løg og hvidløg af et par minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem et minuts tid, og hæld derefter de blendede tomater, sukker og krydderierne ved.
    Giv også tomatsaucen en smule salt og peber.
  • Lad tomatsaucen stå ved middelvarme og koge godt ind, – rør i den jævnligt.
    Tomatsaucen skal stå i ca. 20-30 minutter, alt efter hvor meget væde de indeholder, – og naturligvis alt efter hvor tyk du ønsker saucen.
  • Smag saucen til med salt og peber, og evt. mere sukker hvis du synes tomatsaucen mangler sødme, – det kommer meget an på tomaterne.
  • Tomatsaucen opbevares på køl til den skal bruges, og kan med fordel også fryses i mindre portioner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)