
Nem og lækker tomatsauce lavet med friske tomater, – perfekt som pizzasauce, til en portion italienske kødboller eller serveret med din favorit pasta.
Hjemmelavet tomatsauce er drøn nemt at lave, – og har du en rest kedelige tomater liggende, er det altså en skøn med at få dem brugt på.
Tomatsauce af friske tomater kan laves på en god halv time, – tomaterne blends, og koges derefter ind med lidt løg, hvidløg og krydderier, til du har den ønskede konsistens og tykkelse.
Smag tomatsaucen til med sukker, – der er stor forskel på syre/sødmen i tomater alt efter årstid og type af tomater du bruger.
Tomatsaucen kan fryses, og holder sig også fint på køl i 4-5 dage.
Har du ikke nogle friske tomater liggende, – kan du bruge denne opskrift på tomatsauce med tomater fra dåse – klik her.

Tomatsauce med friske tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g friske tomater
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 3 spsk tomatkoncentrat (kan undlades)
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- 1 tsk sukker
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Blend tomaterne til en fin pure.
- Varm en sjat olie i en gryde og steg løg og hvidløg af et par minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem et minuts tid, og hæld derefter de blendede tomater, sukker og krydderierne ved.Giv også tomatsaucen en smule salt og peber.
- Lad tomatsaucen stå ved middelvarme og koge godt ind, – rør i den jævnligt.Tomatsaucen skal stå i ca. 20-30 minutter, alt efter hvor meget væde de indeholder, – og naturligvis alt efter hvor tyk du ønsker saucen.
- Smag saucen til med salt og peber, og evt. mere sukker hvis du synes tomatsaucen mangler sødme, – det kommer meget an på tomaterne.
- Tomatsaucen opbevares på køl til den skal bruges, og kan med fordel også fryses i mindre portioner.