Nem og lækker tomatsauce lavet med friske tomater, – perfekt som pizzasauce, til en portion italienske kødboller eller serveret med din favorit pasta.
Hjemmelavet tomatsauce er drøn nemt at lave, – og har du en rest kedelige tomater liggende, er det altså en skøn med at få dem brugt på.
Tomatsauce af friske tomater kan laves på en god halv time, – tomaterne blends, og koges derefter ind med lidt løg, hvidløg og krydderier, til du har den ønskede konsistens og tykkelse.
Smag tomatsaucen til med sukker, – der er stor forskel på syre/sødmen i tomater alt efter årstid og type af tomater du bruger.
Tomatsaucen kan fryses, og holder sig også fint på køl i 4-5 dage.
Har du ikke nogle friske tomater liggende, – kan du bruge denne opskrift på tomatsauce med tomater fra dåse – klik her.
Tomatsauce med friske tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g friske tomater
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 3 spsk tomatkoncentrat (kan undlades)
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- 1 tsk sukker
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Blend tomaterne til en fin pure.
- Varm en sjat olie i en gryde og steg løg og hvidløg af et par minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem et minuts tid, og hæld derefter de blendede tomater, sukker og krydderierne ved.Giv også tomatsaucen en smule salt og peber.
- Lad tomatsaucen stå ved middelvarme og koge godt ind, – rør i den jævnligt.Tomatsaucen skal stå i ca. 20-30 minutter, alt efter hvor meget væde de indeholder, – og naturligvis alt efter hvor tyk du ønsker saucen.
- Smag saucen til med salt og peber, og evt. mere sukker hvis du synes tomatsaucen mangler sødme, – det kommer meget an på tomaterne.
- Tomatsaucen opbevares på køl til den skal bruges, og kan med fordel også fryses i mindre portioner.
Rigtig dejlig, smagte godt, og …. Var nem at lave, og det er jo ikke så skidt. Så nu spiser jeg også tomatsauce. Tidligere brugt færdiglavet til gemalen, for jeg kan ikke fordrage det
Hej Tonie
Vidunderligt altså – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig aften 🙂
Kh Dianna
Den må prøves fjerner du skralden fra tomaterne inden de blendes?
Hej Dorthe
Hvor dejligt at høre 🙂
Skrællen lader jeg blive på, det er meget nemmere – og super lækkert 🙂
Kh Dianna
Supergod opskrift smager skønt, når de næste tomater er modne skal jeg lave det igen
Hilsen
Inge
Hvor gør det mig glad at høre – tusind tak 🙂