Lækker fyldig tacosuppe med oksekød, friske grøntsager og bønner, – super nem at lave og klar på under 30 minutter.
Tacosuppen er rørt med en god håndfuld cheddar inden servering, – det gør den let cremet, og runder smagen af på en vidunderlig måde.
Jeg elsker supper, især igennem de mange kølige måneder, – og sådan en fyldig mexicansk suppe giver både varmen og mætter dejligt.
Server din tacosuppe toppet med creme fraiche, tern af avocado, ekstra cheddar, majs (gerne fra kolbe hvis sæson), fintsnittet grønt eller hvad du foretrækker. Og naturligvis gerne med en skål sprøde tortilla chips ved siden af, – det er lige prikken over i’et med lidt ekstra Crunch.
Brug de bønner du foretrækker, og server denne tacosuppe på alle årstider, – og varier evt. indhold af grøntsager efter sæson.
Tacosuppe – Mexicansk suppe med oksekød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 150 g cheddar, revet
- 2 peberfrugter, skåret i mindre tern – gerne grønt og rød
- 2 stængler bladselleri, skåret i skiver
- 1 løg, grofthakket
- 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
- 10-15 skiver syltede jalapenos, finthakket
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 2 ds bønner, jeg bruger sorte og kidney
- 2 ds hakkede tomater eller polpa
- 6 dl bouillon, – okse, kylling eller grønt
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk stødt kanel
- Salt og peber
- Olivenolie
Til servering
- Tortilla chips – klik her for opskrift
- Creme fraiche
- Majs fra kolbe, – hvis sæson
- Evt. avocado tern, forårsløg eller andet grønt
Sådan gør du
- Varm olien i en gryde og steg løgene til de er klare.
- Tilsæt kødet, krydr med salt og peber og brun det godt af.
- Hæld peberfrugt, bladselleri, hvidløg og halvdelen af de syltede jalapenos ved og steg med et par minutter, og tilsæt derefter krydderierne.*Der er stor forskel på styrken af de syltede jalapenos, så smag gerne på dem inden.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm det igennem, og hæld derefter de hakkede tomater og bouillon over. Lad suppe simre/små koge i ca. 10 minutter.
- Tilsæt bønnerne og varm suppen igennem, og rør derefter cheddarosten ud i suppen til den er smeltet.
- Smag suppen til med salt og peber, og server den toppet med creme fraiche og finthakket grønt – og sprøde tortilla chips ved siden af.
Så lækker mon du har erfaring med, om suppen egner sig til nedfrysning?
Hej Gitte
Hvor er det dejligt at høre, – tusind tak. Og du kan sagtens fryse rester af suppe ned 🙂
Rigtig god aften 🙂
Dbh Dianna
SUPER suppe – og ja den egner sig fint til nedfrysning…
Hej Nils
Ej hvor dejligt at høre, – tak fordi du skriver det:)
Rigtig dejlig dag:)
Dbh Dianna
Hej
Kan man bruge kylling i stedet for oksekød?
Vh. Gitte
Hej Gitte
Tænker du hakket kylling, – så ja, det kan du sagtens 🙂
Og tænker du almindelig kylling, så brug denne opskrift:
https://gourministeriet.dk/cremet-tacosuppe-med-kylling-og-groentsager/
Kh Dianna