Lækker knasende bulgursalat med grønne linser. Fyldig, mættende og super nem at lave.
Tabouleh, – en sprød frisk salat fra det mellemøstlige køkken. Pakket med friske fintsnittede grøntsager, masser af persille, kogt bulgur og en lækker vinaigrette med bl.a. olie og citron.
Tabolueh med linser er en dejlig fyldig udgave af en klassisk tabouleh, og de grønne linser giver en skøn smag og struktur til salaten.
Bulgursalater er blandt mine favoritter, jeg elsker smagen og de mange fintsnittede grøntsager, – og denne opskrift på bulgursalat med linser er bare drøn lækker.
Server tabouleh med linser til en portion krydrede kyllingekødboller og fladbrød, til en helstegt svinemørbrad, grillet kylling eller bagt laks.
Bulgursalat med linser passer også perfekt til ene klassisk grill med f.eks. grillspyd med kylling og løg.
Tabouleh med linser
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 dl bulgur
- 1 dl grønne linser
- 250 g tomater
- 1 rød peberfrugt
- 1/2 agurk
- 3 forårsløg
- 2 håndfulde persille
Vinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- 2 tsk dijonseennep
- 1 1/2 tsk honning
- 2-3 fed hvidløg, revet eller presset
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog linser og bulgur som beskrevet på pakkerne. Skyl dem derefter i koldt vand og lad begge dele dræne grundigt i en sigte.
- Snit alle grøntsagerne fint.
- Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
- Bland ingredienserne til salaten, hæld marinaden over og vend det hele godt sammen.Lad gerne salaten trække el halv times tid, og smag til om den mangler mere salt og peber.
Kære du
Utrolige lækre opskriver ingen tvivl!
Din egen version at “tabbouleh” salaten lyder vildt lækker
Men synes bare at det er mega ærgerligt at du kalder retten for tabbouleh når det langt fra er en tabbouleh
(Dette er blot et råd)
Det er misvisende og fornærmende overfor araberne
Det ville være oplagt at kalde den alt andet end tabbouleh måske en mellemøstlig inspireret persille salat
Ellers meget lækre opskrifter ♥️
Hejsa
Tusind tak for din besked 🙂
Mig bekendt indeholder en tabouleh de samme ingredienser som jeg har i min – herfra kan man så varierer med mere eller mindre couscous (nogle bruger bulgur), tilføje mynte, hvidløg osv.
Og ellers så er jeg da blevet snydt alle de gange jeg har fået tabouleh når jeg har været ude 😉
Kh Dianna
Kære du
Så ved jeg ikke hvor du har fået serveret denne arabiske salat henne
for alle de steder jeg har spist den har den været korrekt lavet om det har været en arabisk restaurant, et arabisk hjem eller i mit eget hjem med libanesiske rødder ♥️
Hej igen
Arh ser først nu, at det er på denne, og ikke min “klassiske” tabouleh du har skrevet.
Denne opskrift er jo blot hvor jeg har tilføjet nye elementer, for at skabe en ny variation med mere fylde:)
For vi er vel enige om, at en klassisk tabouleh består af couscous (eller fin bulgur), tomater, masser af persille, citron, olivenolie og skalotteløg/forårsløg – og så smager nogen til med f.eks. mynte 🙂 Ikk? 🙂
Kh Dianna