
Lækker knasende bulgursalat med grønne linser. Fyldig, mættende og super nem at lave.
Tabouleh, – en sprød frisk salat fra det mellemøstlige køkken. Pakket med friske fintsnittede grøntsager, masser af persille, kogt bulgur og en lækker vinaigrette med bl.a. olie og citron.
Tabolueh med linser er en dejlig fyldig udgave af en klassisk tabouleh, og de grønne linser giver en skøn smag og struktur til salaten.
Bulgursalater er blandt mine favoritter, jeg elsker smagen og de mange fintsnittede grøntsager, – og denne opskrift på bulgursalat med linser er bare drøn lækker.
Server tabouleh med linser til en portion krydrede kyllingekødboller og fladbrød, til en helstegt svinemørbrad, grillet kylling eller bagt laks.
Bulgursalat med linser passer også perfekt til ene klassisk grill med f.eks. grillspyd med kylling og løg.

Tabouleh med linser
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 dl bulgur
- 1 dl grønne linser
- 250 g tomater
- 1 rød peberfrugt
- 1/2 agurk
- 3 forårsløg
- 2 håndfulde persille
Vinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- 2 tsk dijonseennep
- 1 1/2 tsk honning
- 2-3 fed hvidløg, revet eller presset
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog linser og bulgur som beskrevet på pakkerne. Skyl dem derefter i koldt vand og lad begge dele dræne grundigt i en sigte.
- Snit alle grøntsagerne fint.
- Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
- Bland ingredienserne til salaten, hæld marinaden over og vend det hele godt sammen.Lad gerne salaten trække el halv times tid, og smag til om den mangler mere salt og peber.
