
Stegte padron peber med hvidløg og chili, – en skøn og nem tapasret der kan laves på ingen tid.
Padron peber er en slags peberfrugt, og de er derfor helt milde i smagen. Derfor kan du også sagtens spise kernerne uden at starte en brand i munden, – men det gør man som man foretrækker.
Doser selv mængden af chiliflager. Min erfaring er, at der er kæmpe forskel på styrken af chiliflager. Så med nogle varianter skal der ikke bruges meget mere end 1/4 tsk, og med andre måske en hel tsk, – så juster efter eget temperament og styrken på chiliflagerne.
Server dem som del af et tapas bord, tilbehør til aftensmaden eller blot som en snack til en øl eller et glas vin.
De smager vidunderligt og er en perfekt lille hapser.

Stegte padron peber med chili og hvidløg – Pimiento de Padrón
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Padron peber
- 300 g
padron peber
- 2 spsk
olivenolie
-
Flagesalt
Hvidløgs olie
- 3 spsk
olivenolie
- 2 fed
hvidløg, fintrevet
-
Chiliflager
Sådan gør du
- Skyld peberfrugterne grundigt og tør med med et viskestykke.
- Varm 1-2 spsk olie op på en pande ved høj varme.
- Steg dine padron peber ved høj varme, - du vil opleve at overfladen bobler op, ligesom når du griller peberfrugt. Steg dem til de har fået en let brændt overflade på begge sider, - ikke meget mere end 2 minutter på hver side, da der stadig gerne skal have noget bid.
- Sluk for blusset og tag done padron peber af og læg dem på en tallerken.
- På eftervarmen fra panden svitser du nu hvidløg og chili af i de sidste 3 spsk olie, - giv det et minutstid til aromaerne frigives og giver smag til olien.
- Hæld olie, hvidløg og chili over dine padron peber og drys med flagesalt. Server straks.
