Stegt kylling i cremet svampesauce - Stegt kylling i cremet flødesauce

Stegt kylling i cremet svampesauce

Stegt kylling i cremet svampesauce - Stegt kylling i cremet flødesauce
Stegt kylling i cremet svampesauce
Opskrift på stegt kylling bryst i cremet svampe flødesauce.
Samlet tid: 30 minutter
4.20 fra 10 stemmer

Saftig stegt kyllingebryst serveres i den lækreste cremede flødesauce med stegte champignon.
Den er så smagfuld og cremet, – godt med hvidløg, en sjat hvidvin og fløde.
Du kan erstatte hvidvinen med bouillon, – gør du det vil jeg anbefale at du smager til med en smule citron til sidst. Saucen har godt af lidt syre.
Kylling med champignonsauce kan serveres til pasta, ris, kartofler eller en god mos.
Jeg har tilsat parmesan til saucen, – simpelthen fordi jeg elsker det. Men foretrækker du den uden parmesan til f.eks. kartoffelmos, kan du sagens undlade det.

Stegt kylling i cremet svampesauce - Stegt kylling i cremet flødesauce

Stegt kylling i cremet svampesauce

Opskrift på stegt kylling bryst i cremet svampe flødesauce.
4.20 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Stegt kylling

  • 4 kyllingebryster, ca 500 g
  • 1 dl hvedemel
  • 30 g smør
  • 2-3 spsk olie
  • Salt og peber

Cremet svampesauce med fløde

  • 400 g brune champignon, skåret i skiver
  • 1 lille løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 1/2 dl hvidvin eller kyllingebouillon
  • 1 1/2 tsk dijonsennep
  • 60 g parmesan, fintrevet
  • Salt og peber
  • Evt. citron hvis du bruger bouillon
  • Persille og forårsløg til toppen

Sådan gør du

  • Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og vend dem derefter i hvedemel.
  • Smelt smør og olie på en pande ved middel varme, og steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider.
    Læg kylling til side på en tallerken med staniol over.
  • Skru godt op for varmen, og steg svampene af til de er gyldne og har smidt væden.
  • Tilsæt løg og hvidløg og skru ned til middel varme, og lad det stege med til løgene er klare. Krydr med salt og peber.
  • Hæld hvidvin eller bouillon over, og lad det koge ind i 3-4 minutter.
    *Bruger du bouillon skal du smage saucen til med en smule citron til sidst.
  • Tilsæt dijon, fløde og parmesan, og lad saucen simre i 5 minutter.
    Smag til med salt og peber.
  • Læg kyllingbrysterne tilbage i saucen og varm med et par minutter, – drys med persille og forårsløg og server med f.eks. pasta, ris, kartofler eller en god mos.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Stegt kylling i cremet svampesauce - Stegt kylling i cremet flødesauce
Stegt kylling i cremet svampesauce – Stegt kylling i cremet flødesauce

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse