Stegt kylling i cremet svampesauce - Stegt kylling i cremet flødesauce

Stegt kylling i cremet svampesauce

Stegt kylling i cremet svampesauce
Opskrift på stegt kylling bryst i cremet svampe flødesauce.
Stegt kylling i cremet svampesauce - Stegt kylling i cremet flødesauce

Saftig stegt kyllingebryst serveres i den lækreste cremede flødesauce med stegte champignon.
Den er så smagfuld og cremet, – godt med hvidløg, en sjat hvidvin og fløde.
Du kan erstatte hvidvinen med bouillon, – gør du det vil jeg anbefale at du smager til med en smule citron til sidst. Saucen har godt af lidt syre.
Kylling med champignonsauce kan serveres til pasta, ris, kartofler eller en god mos.
Jeg har tilsat parmesan til saucen, – simpelthen fordi jeg elsker det. Men foretrækker du den uden parmesan til f.eks. kartoffelmos, kan du sagens undlade det.

Stegt kylling i cremet svampesauce - Stegt kylling i cremet flødesauce

Stegt kylling i cremet svampesauce

Opskrift på stegt kylling bryst i cremet svampe flødesauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.83 fra 58 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Stegt kylling

  • 4 kyllingebryster, ca 500 g
  • 1 dl hvedemel
  • 30 g smør
  • 2-3 spsk olie
  • Salt og peber

Cremet svampesauce med fløde

  • 400 g brune champignon, skåret i skiver
  • 1 lille løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 1/2 dl hvidvin eller kyllingebouillon
  • 1 1/2 tsk dijonsennep
  • 60 g parmesan, fintrevet
  • Salt og peber
  • Evt. citron hvis du bruger bouillon
  • Persille og forårsløg til toppen

Sådan gør du

  • Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og vend dem derefter i hvedemel.
  • Smelt smør og olie på en pande ved middel varme, og steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider.
    Læg kylling til side på en tallerken med staniol over.
  • Skru godt op for varmen, og steg svampene af til de er gyldne og har smidt væden.
  • Tilsæt løg og hvidløg og skru ned til middel varme, og lad det stege med til løgene er klare. Krydr med salt og peber.
  • Hæld hvidvin eller bouillon over, og lad det koge ind i 3-4 minutter.
    *Bruger du bouillon skal du smage saucen til med en smule citron til sidst.
  • Tilsæt dijon, fløde og parmesan, og lad saucen simre i 5 minutter.
    Smag til med salt og peber.
  • Læg kyllingbrysterne tilbage i saucen og varm med et par minutter, – drys med persille og forårsløg og server med f.eks. pasta, ris, kartofler eller en god mos.
Stegt kylling i cremet svampesauce - Stegt kylling i cremet flødesauce
Stegt kylling i cremet svampesauce – Stegt kylling i cremet flødesauce

Kommentarer

  1. Anette

    5 stars
    Super lækkert
    Gæstemad: frisk pasta, sauce først derefter 3-5 skiver kylling ovenpå drysset med persille, broccoli stængler og et par snack gulerødder der har fået 5 minutter i airfreye

    • Hej Anette

      Ej hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  2. Manuel Nielsen

    Hej
    Lækkert opskrift. Ved du hvor mange kcal der er i retten??

    • Hej Manuel

      Hvor er det godt at høre, tak 🙂

      Nej jeg har desværre ikke beregnet kalorieindholdet i opskriften, beklager 🙂

      Dbh Dianna

  3. Sven R. A.

    5 stars
    Virkelig lækker ret. Både voksne og børn elsket den.

  4. 5 stars
    Smagte fantastisk

  5. Asma Jørgensen

    5 stars
    Det er smag fantistik . Tak for super opskrifter

  6. Helle Hedtoft Hvarregaard

    Så godt og lækkert et måltid.

  7. Endnu en af dine opskrifter, som gør stor lykke og mætte maver i familien. Mega lækkert!

4.83 from 58 votes (54 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)