Saftig stegt kyllingebryst serveres i den lækreste cremede flødesauce med stegte champignon.
Den er så smagfuld og cremet, – godt med hvidløg, en sjat hvidvin og fløde.
Du kan erstatte hvidvinen med bouillon, – gør du det vil jeg anbefale at du smager til med en smule citron til sidst. Saucen har godt af lidt syre.
Kylling med champignonsauce kan serveres til pasta, ris, kartofler eller en god mos.
Jeg har tilsat parmesan til saucen, – simpelthen fordi jeg elsker det. Men foretrækker du den uden parmesan til f.eks. kartoffelmos, kan du sagens undlade det.
Stegt kylling i cremet svampesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Stegt kylling
- 4 kyllingebryster, ca 500 g
- 1 dl hvedemel
- 30 g smør
- 2-3 spsk olie
- Salt og peber
Cremet svampesauce med fløde
- 400 g brune champignon, skåret i skiver
- 1 lille løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 1/2 dl hvidvin eller kyllingebouillon
- 1 1/2 tsk dijonsennep
- 60 g parmesan, fintrevet
- Salt og peber
- Evt. citron hvis du bruger bouillon
- Persille og forårsløg til toppen
Sådan gør du
- Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og vend dem derefter i hvedemel.
- Smelt smør og olie på en pande ved middel varme, og steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider.Læg kylling til side på en tallerken med staniol over.
- Skru godt op for varmen, og steg svampene af til de er gyldne og har smidt væden.
- Tilsæt løg og hvidløg og skru ned til middel varme, og lad det stege med til løgene er klare. Krydr med salt og peber.
- Hæld hvidvin eller bouillon over, og lad det koge ind i 3-4 minutter.*Bruger du bouillon skal du smage saucen til med en smule citron til sidst.
- Tilsæt dijon, fløde og parmesan, og lad saucen simre i 5 minutter.Smag til med salt og peber.
- Læg kyllingbrysterne tilbage i saucen og varm med et par minutter, – drys med persille og forårsløg og server med f.eks. pasta, ris, kartofler eller en god mos.
Super lækkert
Gæstemad: frisk pasta, sauce først derefter 3-5 skiver kylling ovenpå drysset med persille, broccoli stængler og et par snack gulerødder der har fået 5 minutter i airfreye
Hej Anette
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Hej
Lækkert opskrift. Ved du hvor mange kcal der er i retten??
Hej Manuel
Hvor er det godt at høre, tak 🙂
Nej jeg har desværre ikke beregnet kalorieindholdet i opskriften, beklager 🙂
Dbh Dianna
Virkelig lækker ret. Både voksne og børn elsket den.
Hej Sven
Det er jeg så glad for at høre – tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Smagte fantastisk
Hej Per
Det er jeg virkelig glad for at høre, – tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Det er smag fantistik . Tak for super opskrifter
Hej Amsa
Ej hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Så godt og lækkert et måltid.
Endnu en af dine opskrifter, som gør stor lykke og mætte maver i familien. Mega lækkert!
Tusind tusind tak for de søde ord Pia 🙂