Opskrift på stegt kylling bryst i cremet svampe flødesauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Stegt kylling
4kyllingebryster, ca 500 g
1dlhvedemel
30gsmør
2-3spskolie
Salt og peber
Cremet svampesauce med fløde
400gbrune champignon, skåret i skiver
1lille løg, finthakket
4fedhvidløg, revet eller presset
2 1/2dlpiskefløde
1 1/2dlhvidvin eller kyllingebouillon
1 1/2tskdijonsennep
60gparmesan, fintrevet
Salt og peber
Evt. citron hvis du bruger bouillon
Persille og forårsløg til toppen
Sådan gør du
Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og vend dem derefter i hvedemel.
Smelt smør og olie på en pande ved middel varme, og steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider.Læg kylling til side på en tallerken med staniol over.
Skru godt op for varmen, og steg svampene af til de er gyldne og har smidt væden.
Tilsæt løg og hvidløg og skru ned til middel varme, og lad det stege med til løgene er klare. Krydr med salt og peber.
Hæld hvidvin eller bouillon over, og lad det koge ind i 3-4 minutter.*Bruger du bouillon skal du smage saucen til med en smule citron til sidst.
Tilsæt dijon, fløde og parmesan, og lad saucen simre i 5 minutter.Smag til med salt og peber.
Læg kyllingbrysterne tilbage i saucen og varm med et par minutter, - drys med persille og forårsløg og server med f.eks. pasta, ris, kartofler eller en god mos.