Lækker svampet squashkage med citron, nødder og vanilje, – en vidunderlig kage der kan laves på ingen tid.
Squashkage smager simpelthen himmelsk, – og så er den bare så lækker saftig, blød og svampet, uhmmm.
Jeg har lavet glasuren med citron og æggehvider, – simpelthen fordi jeg synes den bliver meget flottere hvid og mere fluffy når man pisker den med æggehvider. Den kan naturligvis også laves med citronsaft og vand, – det er en smagsag. Laves den med vand og citronsaft skal der muligvis laves en lidt større portion.
Nødderne i squashkagen kan også varieres efter hvad man har i køkkenskuffen, – fint hak dem eller giv dem en hurtig tur i en minihakker, det giver en skøn smag og lækkert bid til kagen.
Squashkage smager vidunderligt året rundt, men særligt her i sensommeren og efteråret hvor der er sæson for squash, – der skal der altså squashkage på bordet af flere omgange.
Squashkagen kan sagtens fryses.
Squashkage med citron og vanilje
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Squashkage
- 270 g
hvedemel
- 300 g
rørsukker (eller hvid sukker)
- 200 g
smør
- 1 1/2 dl
mælk, - gerne sødmælk
- 1/2 squash, groftrevet - ca. 150 g
- 3
æg
- 1
citron, - fintrevet skal heraf
- 50 g
mandler, grofthakket
- 30 g
valnødder, grofthakket
- 2 tsk
bagepulver
- 1 1/2 tsk
vaniljesukker
- 1 nip
salt
Glasur
- 150 g
flormelis
- 1
æggehvide
- 1 spsk
citronsaft
- 1 tsk
vaniljesukker
Sådan gør du
Citronkage
- Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.
- Pisk æg og sukker til en luftig masse.
- Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
- Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
- Tilsæt fintrevet citronskal, squash og de hakkede nødder og vend det hurtigt ind i massen, uden at slå for meget luft ud af massen.
- Smør en bradepande på ca. 30x20 cm med smør eller sprayfedt og hæld dejen i.
- Bag squashkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
- Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.
Glasur
- Hæld flormelis og vaniljesukker i en skål, og tilsæt citronsaft og halvdelen af æggehviden, - pisk med en håndmixer. Tilsæt mere æggehvide lidt ad gangen, og pisk til den rette konsistens er opnået, - den skal være lækker fluffy, men præcis så tynd at den kan smøres ud på kagen. Smag evt. også til om den skal have lidt mere citron.
- Smør kagen med glasur, og lad den sætte sig en halv times tid inden kagen skæres ud. Opbevar den tildækket ved stuetemperatur.
Hej
Jeg skal til at bage din squashkage, den ser så lækker ud, men der er et par ting i opskriften jeg er i tvivl om. I ingredienslisten står der ikke noget om citronsaft, kun revet citronskal, men i opskriften skriver du at man skal vende citronsaft og skal i dejen. Hvad er rigtigt, og hvis der skal saft i, hvor meget så?
Der står heller ikke noget om, om nødderne skal hakkes, eller hvornår de og squashen skal i dejen?, men det giver måske sig selv.
Glæder mig til at bage
Hej Pia
Ej det kan jeg da godt se, – det er rettet til nu:) Ingen citronsaft, kun skal, – og grofthakkede nødder og squash skal blot vendes i samtidig med citronskal.
Rigtig god fornøjelse og god påske:)
De bedste hilsner
Dianna
Er det 2 dl mæl eller 11
Hej Isabelle
Det er 1 1/2 dl mælk, – altså 1 dl og så 1/2 mere – IKKE 2 eller 11 🙂
Kh Dianna
Hejsa
Kan man godt bage kagen dagen før den skal bruges?
Og skal man så vente med at putte glasur på?
Hej Maria
Du kan sagtens bage den dagen i forvejen og toppe den med glasur, – ingen problemer 🙂
Kh Dianna
Den er blev sindsyg god kagen, jeg puttet peanut butter gav kagen et ekstra twist i kagen kan varm anbefales
En virkelig dejlig kage! Jeg bagte dem som muffins til min søns klasse.
Kan kagen mon fryses…?
Hej Michala
Ej hvor er det dejligt at høre, – tusind tak 🙂
Du kan sagtens fryse kagen, – den holder dejlig svampet 🙂
Kh Dianna
Virkelig god – men ikke helt nem for en ikke-rutineret kagebager. Fulgte opskriften nøje men måtte op på næsten en times bagetid.
Hej Gunnar
Dejligt den smagte dig, – men det lyder super underligt med bagetiden.
Har formen mon været mindre så kagen har været højere, og derfor har haft brug for længere tid? 🙂
Dbh Dianna
Blød dejlig og frisk i smagen
Tusind tak for de søde ord 🙂
Hej Dianna Vil lave kagen til et arrangement. Hvor mange stk giver en bradepande af nævnte størrelse?
Hej Birgitte
Denne størrelse bradepande giver til ca. 12 stykker 🙂
Kh Dianna
Virkelig en skøn opskrift på squashkage så svampet og dejlig frisk med citron i kagen og glasuren. Skal vist ikke fryses
Hej Merethe
Hvor er det dejligt du kan lide opskriften 🙂
Tusinde tak for din søde anmeldelse 🙂
Kh Dianna
Muuuums lækkerier ud over det hele
Jeg lavede muffins af portionen.. 27 stk
Tak for en vildt lækker opskrift
Hej Gitte
Ej hvor godt:)
Og god idé med muffins:)
Kh Dianna
Hvad er din erfaring med at putte glasur på dagen før? Det ville nemlig være det nemmeste. Nogle gange synes jeg nemlig bare at det revner…
Hej Tina
Det kan du sagtens gøre 🙂
Jeg har ikke opleveren at glasuren revner. Men husk at opbevare den tætlukket i en bredepande med låg eller film henover 🙂
Kh Dianna
Kagen i ovnen og duften spreder sig i huset Glæder mig til at servere den.
Hvad er din erfaring med at fryse ned med glasur?
Hej Birgit
Det lyder så dejligt 🙂
Du kan sagtens fryse den, også med glasuren på.
Håber den smagte jer 🙂
Kh Dianna
Den her kage er sååå god. Nødderne er et must for mig, de giver et dejligt sprødt bid og god smag. Og så elsker jeg bare ALT med citron.
Tak for endnu en “family favourite” <3
Hejsa.
Kan man nøjes med citron saft i stedet for skal?
Hejsa.
Jeg skal til at bage din kage der lyder virkelig lækker!
Men jeg skal bage til en 0.klasse og er lidt nervøs for om det der citron skal…?
Kan man undvære det og komme lidt saft i i stedet for? 🙂
Hej Rikke
Er ked af jeg først ser din besked nu – håber du fandt ud af det.
Du kan sagtens bruge saften, det vil dog ikke give samme aroma som skallen 🙂
Kh Dianna