Squashkage - Opskrift på bradepandekage med squash

Squashkage med citron og vanilje

Squashkage med citron og vanilje
Opskrift på nem og super lækker squashkage med citron, nødder og vanilje.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm
Squashkage - Opskrift på bradepandekage med squash

Lækker blød og svampet squashkage med citron, nødder og vanilje, – en vidunderlig kage der kan laves på ingen tid.
Den smager simpelthen himmelsk, – og så er den bare så lækker saftig, blød og svampet, uhmmm.
Jeg har lavet glasuren med citron og æggehvider, – simpelthen fordi jeg synes den bliver meget flottere hvid og mere fluffy når man pisker den med æggehvider. Den kan naturligvis også laves med citronsaft og vand, – det er en smagsag. Laves den med vand og citronsaft skal der muligvis laves en lidt større portion.
Nødderne kan også varieres efter hvad man har i køkkenskuffen, – fint hak dem eller giv dem en hurtig tur i en minihakker, giver en skøn smag og lækkert bid til kagen.

Squashkage - Opskrift på bradepandekage med squash

Squashkage med citron og vanilje

Opskrift på nem og super lækker squashkage med citron, nødder og vanilje.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Squashkage

  • 270 g

    hvedemel

  • 300 g

    rørsukker (eller hvid sukker)

  • 200 g

    smør

  • 1 1/2 dl

    mælk, - gerne sødmælk

  • 1/2

    squash, groftrevet - ca. 150 g

  • 3

    æg

  • 1

    citron, - fintrevet skal heraf

  • 50 g

    mandler, grofthakket

  • 30 g

    valnødder, grofthakket

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

  • 1 nip

    salt

Glasur

  • 150 g

    flormelis

  • 1

    æggehvide

  • 1 spsk

    citronsaft

  • 1 tsk

    vaniljesukker

Sådan gør du

Citronkage

  • Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
  • Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
  • Tilsæt fintrevet citronskal, squash og de hakkede nødder og vend det hurtigt ind i massen, uden at slå for meget luft ud af massen.
  • Smør en bradepande på ca. 30x20 cm med smør eller sprayfedt og hæld dejen i.
  • Bag squashkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

Glasur

  • Hæld flormelis og vaniljesukker i en skål, og tilsæt citronsaft og halvdelen af æggehviden, - pisk med en håndmixer. Tilsæt mere æggehvide lidt ad gangen, og pisk til den rette konsistens er opnået, - den skal være lækker fluffy, men præcis så tynd at den kan smøres ud på kagen. Smag evt. også til om den skal have lidt mere citron.
  • Smør kagen med glasur, og lad den sætte sig en halv times tid inden kagen skæres ud. Opbevar den tildækket ved stuetemperatur.
Squashkage - Opskrift på bradepandekage med squash
Squashkage – Opskrift på bradepandekage med squash
Squashkage - Opskrift på bradepandekage med squash
Squashkage – Opskrift på bradepandekage med squash
Squashkage - Opskrift på bradepandekage med squash
Squashkage – Opskrift på bradepandekage med squash

Kommentarer

  1. Hej
    Jeg skal til at bage din squashkage, den ser så lækker ud, men der er et par ting i opskriften jeg er i tvivl om. I ingredienslisten står der ikke noget om citronsaft, kun revet citronskal, men i opskriften skriver du at man skal vende citronsaft og skal i dejen. Hvad er rigtigt, og hvis der skal saft i, hvor meget så?
    Der står heller ikke noget om, om nødderne skal hakkes, eller hvornår de og squashen skal i dejen?, men det giver måske sig selv.
    Glæder mig til at bage

    • Hej Pia

      Ej det kan jeg da godt se, – det er rettet til nu:) Ingen citronsaft, kun skal, – og grofthakkede nødder og squash skal blot vendes i samtidig med citronskal.

      Rigtig god fornøjelse og god påske:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*