Squashkage - Opskrift på bradepandekage med squash

Squashkage med citron og vanilje

Lækker blød og svampet squashkage med citron, nødder og vanilje, – en vidunderlig kage der kan laves på ingen tid.
Den smager simpelthen himmelsk, – og så er den bare så lækker saftig, blød og svampet, uhmmm.
Jeg har lavet glasuren med citron og æggehvider, – simpelthen fordi jeg synes den bliver meget flottere hvid og mere fluffy når man pisker den med æggehvider. Den kan naturligvis også laves med citronsaft og vand, – det er en smagsag. Laves den med vand og citronsaft skal der muligvis laves en lidt større portion.
Nødderne kan også varieres efter hvad man har i køkkenskuffen, – fint hak dem eller giv dem en hurtig tur i en minihakker, giver en skøn smag og lækkert bid til kagen.

Squashkage - Opskrift på bradepandekage med squash

Squashkage med citron og vanilje

Dianna
Opskrift på nem og super lækker squashkage med citron, nødder og vanilje.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm
Ingen stemmer
Samlet tid 45 min

Ingredienser
  

Squashkage

  • 270 g hvedemel

  • 300 g rørsukker (eller hvid sukker)

  • 200 g smør

  • 1 1/2 dl mælk, - gerne sødmælk

  • 1/2 squash, groftrevet - ca. 150 g

  • 3 æg

  • 1 citron, - fintrevet skal heraf

  • 50 g mandler

  • 30 g valnødder

  • 2 tsk bagepulver

  • 1 1/2 tsk vaniljesukker

  • 1 nip salt

Glasur

  • 150 g flormelis

  • 1 æggehvide

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde og hæld mælken heri, - sluk for blusset.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse, og vend derefter squash, hakkede nødder og citronskal i massen.
  • Bland alle de tørre ingredienser, og vend halvdelen af dem i ovenstående masse. De må meget gerne sigtes i, - så undgår man klumper.
  • Vend derefter smør/mælkeblandingen i massen, - og derefter den sidste del af de tørre ingredienser. Vend det hele godt og hurtigt sammen, - sørg for ikke at slå luften ud af massen.
  • Smør en bradepande med lidt fedtstof, og hæld kagemassen heri. Bank evt. bradepanden et par gange i bordet, så luftboblerne slåes ud.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 30-35 min.
  • Lad kagen køle af på køkkenbordet inden den toppes med glasur.

Glasur

  • Hæld flormelis og vaniljesukker i en skål, og tilsæt citronsaft og halvdelen af æggehviden, - pisk med en håndmixer. Tilsæt mere æggehvide lidt ad gangen, og pisk til den rette konsistens er opnået, - den skal være lækker fluffy, men præcis så tynd at den kan smøres ud på kagen. Smag evt. også til om den skal have lidt mere citron.
  • Smør kagen med glasur, og lad den sætte sig en halv times tid inden kagen skæres ud. Opbevar den tildækket ved stuetemperatur.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Squashkage - Opskrift på bradepandekage med squash
Squashkage – Opskrift på bradepandekage med squash
Squashkage - Opskrift på bradepandekage med squash
Squashkage – Opskrift på bradepandekage med squash
Squashkage - Opskrift på bradepandekage med squash
Squashkage – Opskrift på bradepandekage med squash

No Comments

  1. Hej
    Jeg skal til at bage din squashkage, den ser så lækker ud, men der er et par ting i opskriften jeg er i tvivl om. I ingredienslisten står der ikke noget om citronsaft, kun revet citronskal, men i opskriften skriver du at man skal vende citronsaft og skal i dejen. Hvad er rigtigt, og hvis der skal saft i, hvor meget så?
    Der står heller ikke noget om, om nødderne skal hakkes, eller hvornår de og squashen skal i dejen?, men det giver måske sig selv.
    Glæder mig til at bage

    • Hej Pia

      Ej det kan jeg da godt se, – det er rettet til nu:) Ingen citronsaft, kun skal, – og grofthakkede nødder og squash skal blot vendes i samtidig med citronskal.

      Rigtig god fornøjelse og god påske:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*