Salat med blåskimmel, valnødder og brombær - Opskrift på skønt tilbehør

Sprød salat med blåskimmel, valnødder og brombær

Skøn og frisk salat med valnødder, blå kornblomst, syrlige brombær og den lækreste marinade.
Denne salat er en af mine helt store favoritter. Jeg elsker sammensætningen af råvarerne, og den lækre marinade med bl.a. honning giver en fantastisk sødme til salat, der passer perfekt til både blåskimmel, valnødder og brombær.
Vores indkørsel bugner af brombær, deraf kom denne opskrift. Har man ikke mulighed for at få fat i brombær kan man i stedet for benytte blåbær, tranebær eller lignende.
Salaten er super nem og hurtig at lave, og så passer den perfekt som tilbehør til både mørkt og lyst kød.

Sprød salat med blåskimmel, valnødder og brombær

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 15 min.

Opskrift på den lækreste sprøde salat med blå kornblomst, valnødder og brombær.

Ingredienser

  • 1 radicchio salat
  • 2 håndfulde ruccola (kan erstattes af blandet salat)
  • 2 håndfulde baby spinat (kan erstattes af blandet salat)
  • 100-150 g blå kornblomst
  • 1 stor håndfuld valnødder
  • 2 håndfulde brombær (2 små bakker fra supermarkedet)
  • Marinade
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk god mærk balsamico
  • 1 spsk honning
  • Lidt vand, ca. 1/2 spsk
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Bland alle ingredienserne til marinaden og rør dem godt sammen til marinaden har en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber og stil den til siden.

2

Skyl alle salater og bær grundigt og dup dem godt tørre med et viskestykke.

3

Skær radicchio salaten ud i grove stykker og bland den med ruccola og babyspinat.

4

Bræk store stykker af osten og vend den forsigtig med salaten sammen med valnødder og brombær.

5

Anret salaten på et fad, overhæld den med marinaden og server straks.

Salat med blåskimmel, valnødder og brombær - Opskrift på skønt tilbehør
Salat med blåskimmel, valnødder og brombær – Opskrift på skønt tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*