Spidskålssalat med pære - Opkrift med qionoa og senneps vinaigrette

Spidskålssalat med pære, qionoa og senneps vinaigrette

Spidskålssalat med pære, qionoa og senneps vinaigrette
Opskrift på sprød og lækker spidskålssalat med bladselleri, qionoa, edamame, avocado, pærer og senneps vinaigrette.
Spidskålssalat med pære - Opkrift med qionoa og senneps vinaigrette

Nem og lækker spidskålssalat med romaine, edamame, pære, avocado, forårsløg og quinoa, – grøn, sprød og knasende lækker. Spidskålssalaten er vendt med den lækreste cremede senneps vinaigrette lavet med citron og en smule mayonnaise, – rund, cremet og god.
Salaten smager bedst frisk lavet, da vinaigretten marinerer salaterne og godt kan gøre dem lidt slatne på sigt. Så du kan forberede alle ingredienserne, men vent med at vende salaten med vinaigretten til den skal serveres.
Server spidskålssalaten til et stykke stegt eller bagt fisk, – hvid fisk eller laks, fiskefrikadeller, stegt kylling, sommer grill eller en svinekotelet. Spidskålssalat med pære kan også tage med på farten til en nem frokost salat, – opbevar dressingen i en lille beholder ved siden af, så er den lige til at hælde over.

Spidskålssalat med pære - Opkrift med qionoa og senneps vinaigrette

Spidskålssalat med pære, qionoa og senneps vinaigrette

Opskrift på sprød og lækker spidskålssalat med bladselleri, qionoa, edamame, avocado, pærer og senneps vinaigrette.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Grill t ilbehør, Grill tilbehør, Nem salat, Sæsoneens grøntsager
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Salaten

  • 1/2 lille spidskål, snittet
  • 1 lille romaine/hjertesalat, snitte
  • 100 g edamamebønner, optøede
  • 3 forårsløg, fintsnittet
  • 2 pærer, skåret i tern
  • 2 stilke bladselleri, skåret i tynde skiver
  • 1-2 avocadoer, skåret i tern
  • 1 dl quinoa

Senneps vinaigrette

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 1/2 spsk citronsaft
  • 1 1/2 spsk mayonnaise
  • 2 tsk grov sennep – jeg bruger whole grain
  • 2 tsk honning
  • Salt og peber

Topping

Sådan gør du

Senneps vinaigrette

  • Rør alle ingredienserne til vinaigretten sammen, – rør til den er fri for klumper.
  • Smag til med salt og peber, og stil til side.

Salaten

  • Kog quinoa som beskrevet på posen, – og skyl derefter i koldt vand. Dræn for væde i en sigte.
  • Bland alle grøntsagerne, quinoa og. avocado i. en stor skål, – hæld marinaden over og vend det godt sammen.
  • Top salaten med hakkede saltede mandler og en håndfuld mikrogrømn, hakket persille eller lignende.
    Salaten smager bedst når den lige er lavet, da vinaigretten marinerer grøntsagerne og godt kan køre kål og salat lidt slattent. Så vend først salaten sammen 10-15 minutter inden servering.
Spidskålssalat med pære - Opkrift med qionoa og senneps vinaigrette

Kommentarer

  1. Josephine

    Kunne man toppe med ristede kikærter, og hvordan ville du evt krydder dem til denne salat? 🙂

    • Hej Josephine

      Det kan du sagtens, – mega lækkert:)
      Jeg vil nok holde den simple, for at bevare den friske og lette smag.
      Jeg tænker salt, og så en smule paprika:)

      Kh Dianna

  2. Hej Dianna.
    Er det akaciehonning, du bruger?
    Mvh. Sisse

    • Hej Sisse

      Jeg bruger blot det jeg har, – det er oftest blomster honning, men brug det du foretrækker.

      Kh Dianna

  3. 5 stars
    Lavede retten her til aften. Den smagte dejligt. Vi spiste den som en selvstændig ret uden kød. Jeg laver mange af dine retter. De er fantastiske.

5 from 11 votes (10 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)