
Nem og lækker spidskålssalat med romaine, edamame, pære, avocado, forårsløg og quinoa, – grøn, sprød og knasende lækker. Spidskålssalaten er vendt med den lækreste cremede senneps vinaigrette lavet med citron og en smule mayonnaise, – rund, cremet og god.
Salaten smager bedst frisk lavet, da vinaigretten marinerer salaterne og godt kan gøre dem lidt slatne på sigt. Så du kan forberede alle ingredienserne, men vent med at vende salaten med vinaigretten til den skal serveres.
Server spidskålssalaten til et stykke stegt eller bagt fisk, – hvid fisk eller laks, fiskefrikadeller, stegt kylling, sommer grill eller en svinekotelet. Spidskålssalat med pære kan også tage med på farten til en nem frokost salat, – opbevar dressingen i en lille beholder ved siden af, så er den lige til at hælde over.

Spidskålssalat med pære, qionoa og senneps vinaigrette
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 1/2 lille spidskål, snittet
- 1 lille romaine/hjertesalat, snitte
- 100 g edamamebønner, optøede
- 3 forårsløg, fintsnittet
- 2 pærer, skåret i tern
- 2 stilke bladselleri, skåret i tynde skiver
- 1-2 avocadoer, skåret i tern
- 1 dl quinoa
Senneps vinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 2 1/2 spsk citronsaft
- 1 1/2 spsk mayonnaise
- 2 tsk grov sennep – jeg bruger whole grain
- 2 tsk honning
- Salt og peber
Topping
- 1 håndfuld saltede mandler, grofthakket
- Mikrogrønt, persille eller lignende
Sådan gør du
Senneps vinaigrette
- Rør alle ingredienserne til vinaigretten sammen, – rør til den er fri for klumper.
- Smag til med salt og peber, og stil til side.
Salaten
- Kog quinoa som beskrevet på posen, – og skyl derefter i koldt vand. Dræn for væde i en sigte.
- Bland alle grøntsagerne, quinoa og. avocado i. en stor skål, – hæld marinaden over og vend det godt sammen.
- Top salaten med hakkede saltede mandler og en håndfuld mikrogrømn, hakket persille eller lignende.Salaten smager bedst når den lige er lavet, da vinaigretten marinerer grøntsagerne og godt kan køre kål og salat lidt slattent. Så vend først salaten sammen 10-15 minutter inden servering.

Kunne man toppe med ristede kikærter, og hvordan ville du evt krydder dem til denne salat? 🙂
Hej Josephine
Det kan du sagtens, – mega lækkert:)
Jeg vil nok holde den simple, for at bevare den friske og lette smag.
Jeg tænker salt, og så en smule paprika:)
Kh Dianna
Hej Dianna.
Er det akaciehonning, du bruger?
Mvh. Sisse
Hej Sisse
Jeg bruger blot det jeg har, – det er oftest blomster honning, men brug det du foretrækker.
Kh Dianna
Lavede retten her til aften. Den smagte dejligt. Vi spiste den som en selvstændig ret uden kød. Jeg laver mange af dine retter. De er fantastiske.
Hej Laila
Åhhh hvor godt at høre altså, tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna