Ultra simpel og mega lækker kålsalat med edamame bønner og hjemmelavet goma dressing.
Denne her spidskålssalat smager ustyrlig godt, og så er den simpelthen så enkel og så nem at lave, – også med den hjemmelavede goma dressing.
Du kan vælge at toppe spidskålssalaten med goma dressingen, – så sikrer du en knasende sprød salat, eller du kan vende kålen med dressingen for at marinere spidskålen og gøre den mere blød. Det er en smagssag.
Sprød spidskålssalat med goma dressing
Denne her salat er utrolig simpel, – en japansk inspireret spidskålssalat, der kan serveres på et utal af måder.
Du kan serveres den til (eller toppet med) skiver af bøf, kylling eller et stykke asiatisk marineret kød. Til pandestegt laks som du også kan toppe med goma eller hoisinsauce, – eller en omgang stegte tigerrejer.
Den smager også fantastisk til en portion friterede forårsruller – klik her
Spidskålssalat med edamame og goma dressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Spidskålssalat
- 1 spidskål, – gerne halv grøn og halv rød – mellem stort
- 200 g bælgede edamame bønner, optøede
- 2 forårsløg
- 1 håndfuld peanuts, hakket
- Hakket bredbladet persille – kan undlades
Goma dressing
- 1 dl sesam
- 3/4 dl god mayonnaise – Hellmann eller lignende
- 2 spsk rørsukker
- 1 1/2 spsk sesamolie
- 1 1/2 spsk riseddike
- 1 1/2 spsk soya
- 1/2-1 lime, saften heraf
Sådan gør du
Goma dressing
- Rist dine sesam på en tør pande til de er gyldne og afgiver aroma.
- Stød sesamfrøene godt i en morter. Nogle forbliver hele andre bliver til en fin mel, – det giver goma dressingen en virkelig lækker konsistens.*Du kan også smide dem i en minihakker hvis du foretrækker det, – eller du kan alternativt smide alle ingredienserne i en minihakker og blende din goma dressing til du har den ønskede konsistens.
- Rør derefter de resterende ingredienser sammen med de knuste sesamfrø, til du har en lækker cremet goma dressing.*Du kan undlade lime, men præcis til denne salat synes jeg den giver en rigtig lækker syre til goma dressingen.*Sætter du gomadressingen på køl kan det blive nødvendigt at røre den op med en smule vand, da den kan sætte sig efter tid, – fordi de knuste sesamfrø suger væden.
Spidskålssalat med edamamebønner
- Snit spidskål og forårsløg fint.
- Bland spidskål, optøede edamame bønner og forårsløg i en skål.
- Tilsæt et par store spiseskefulde gomadressing og vend det sammen med salaten.*Vær opmærksom på, at når du vender kålen med goma dressing, vil kålen naturligt blive "marineret" og dermed miste noget af sin sprødhed. Vend derfor først kålen med goma dressingen lige inden servering, ellers bliver den for blød, – efter min smag i hvert fald.*Du kan også nøjes med at toppe salaten med goma dressing, – så forbliver den sprød og lækker.
- Drys den færdige salat med hakkede peanuts, og evt. et drys bredbladet persille, og server den med ekstra goma dressing ved siden af.
Skøn og frisk salat
Hej Inger
Tusind tak fordi du skriver det, – så dejligt at høre 🙂
Kh Dianna
Super lækker og nem salat
Hejsa
Det er jeg bare så glad for, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Forstår ikke rigtig målene, fx 11/2 spk?
Hej Randi
Det er ikke 11/2 med 1 1/2, – så halvanden:)
Kh Dianna
Vi har fået denne nogle gange og det er bare lækkert hver gang. Tak for en fin opskrift.
Hej Maria
Det er jeg bare så glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Har prøver med at få min dreng til at spise flere grøntsager – men han elsker denne ret. Virkelig delikat
Hej Jesper
Hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna