Den lækreste torskepande med chorizo og bønner, – krydret og fyldig.
Denne spansk inspirererede bønnegryde er pakket med smag. Den indeholder masser af proteinrige kikærter og bønner, godt med krydderi, hvidløg og chorizo der giver retten masser af smag og varme.
Den kan serveres alene, – eller du kan servere den med en portion kogte ris, kartofler eller bagt græskar. Den smager også virkelig godt med pandestegte fladbrød til, – de kan suge masser af den krydrede tomatsauce.
Spansk bønnegryde med torsk og chorizo er en ret der er super nem og hurtig at lave. F
Retten tilberedes på en enkelt pande, så en slags one pot kan man jo nærmest kalde den. Når fisken er lagt i saucen, sættes panden i ovnen, – og så er der snart serveret. Alternativt kan retten hældes i et fad, – hvis ikke du har en pande der kan gå i ovnen.
I stedet for torsk kan du bruge f.eks. kullerfilet, – det er et super godt alternativ til torsken, og oftest noget billigere.
Spansk bønnegryde med torsk og chorizo
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g torskefilet – kan erstattes af f.eks. kuller
- 150 g chorizo, skåret i tern
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk kapers, finthakket
- 200 g cherrytomater, halveret
- 2 håndfulde frisk spinat spinat, ca. 100 g
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 ds hakkede tomater
- 1 1/2 dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
- 1 ds kikærter, skyllet og drænet
- 1 ds butter beans, skyllet og drænet
- 1 1/2 tsk paprika
- 1 1/2 tsk oregano
- 1 tsk fennikelfrø, stødt
- Olivenolie
- Salt og peber
- Evt. chiliflager
Derudover
- Persille til toppen
- Citron
Sådan gør du
- Rens torskefileterne for eventuelle urenheder, og del dem i 4-5 stykker.
- Varm en pande op ved middel varme, og steg chorizo af til den har smidt noget af fedtet. Den skal ikke være sprød.
- Tilsæt løg og svits dem med i et par minutter, og tilsæt derefter kapers, de halverede tomater, hvidløg, persille og krydderier. Steg det med i 3-4 minutter.Er der behov for mere fedtstof, kan du tilsætte en smule olivenolie.
- Hæld hvidvinen over, og lad den koge ind i et øjeblik.*Bruges bouillon, kan du smage retten til med en smule citronsaft til sidst, – inden den skal i ovnen.
- Tilsæt de hakkede tomater, og varm retten godt igennem.Smag saucen til med salt og peber, og evt. chiliflager
- Tilsæt bønner, kikærter og spinat, og vend det godt rundt, til spinaten er faldet sammen.
- Læg torskestykkerne i panden, – mas dem let, så de ligger lidt nede i saucen.
- Dryp en smule olie over torsken, og krydr med salt og peber.
- Sæt panden i ovnen, og bag den i ca. 8-10 minutter ved 225 grader, almindelig ovn.*Tilberedningstiden kommer an på tykkelsen på stykkerne.
- Drys med hakket persille og fintrevet citronskal over fisken, og server.Retten kan serveres alene, eller med ris, kogte kartofler eller bagt græskar.
this is NOT Spanish….. you will Never see a Spanish dish mixing meat and fish. A true insult to Spanish cuisine.
Hi JP
Woooow… If you gave yourselv the time to read the caption, you would find the word “spanish inspired” – but I guess you didn’t.
Just for your record – I had a paella in Spain, mixing chicken and shrimps.
And using your words – truly insult to my blog, for you to rate it with one star – without even have tried it.
Have a good one.
Jeg har ikke lavet retten endnu.. men wauw hvor lyder det lækkert… Jeg har altid poser med kogte butterbeans i fryseren, fordi jeg elsker at lave græske retter med de bønner.. Men nu skal jeg prøve din opskrift..
Kan jeg evt bytte chorizo ud med bacon.. eller har du et andet forslag..? jeg kan ikke tåle de meget krydrede pølser.. Men det er helt klart en ret jeg skal prøve..
Tak for vildt mange lækre opskrifter..
Hej Helle
Dejligt du kan lide hvad du ser – det er jeg glad for:)
Du kan sagtens bruge bacon i stedet for:)
Kh Dianna