Opskrift på spansk inspireret torskepande med chorizo og bønner.
Ret Hovedret
Køkken Spansk
Nøgleord Butter beans, Bønner, Fisk, kikærter
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
600gtorskefilet- kan erstattes af f.eks. kuller
150gchorizo, skåret i tern
1løg, finthakket
4fedhvidløg, finthakket
1spskkapers, finthakket
200gcherrytomater, halveret
2håndfuldefrisk spinat spinat, ca. 100 g
1håndfuldpersille, finthakket
1dshakkede tomater
1 1/2dlhvidvin (kan erstattes af bouillon)
1dskikærter, skyllet og drænet
1dsbutter beans, skyllet og drænet
1 1/2tskpaprika
1 1/2tskoregano
1tskfennikelfrø, stødt
Olivenolie
Salt og peber
Evt. chiliflager
Derudover
Persille til toppen
Citron
Sådan gør du
Rens torskefileterne for eventuelle urenheder, og del dem i 4-5 stykker.
Varm en pande op ved middel varme, og steg chorizo af til den har smidt noget af fedtet. Den skal ikke være sprød.
Tilsæt løg og svits dem med i et par minutter, og tilsæt derefter kapers, de halverede tomater, hvidløg, persille og krydderier. Steg det med i 3-4 minutter.Er der behov for mere fedtstof, kan du tilsætte en smule olivenolie.
Hæld hvidvinen over, og lad den koge ind i et øjeblik.*Bruges bouillon, kan du smage retten til med en smule citronsaft til sidst, - inden den skal i ovnen.
Tilsæt de hakkede tomater, og varm retten godt igennem.Smag saucen til med salt og peber, og evt. chiliflager
Tilsæt bønner, kikærter og spinat, og vend det godt rundt, til spinaten er faldet sammen.
Læg torskestykkerne i panden, - mas dem let, så de ligger lidt nede i saucen.
Dryp en smule olie over torsken, og krydr med salt og peber.
Sæt panden i ovnen, og bag den i ca. 8-10 minutter ved 225 grader, almindelig ovn.*Tilberedningstiden kommer an på tykkelsen på stykkerne.
Drys med hakket persille og fintrevet citronskal over fisken, og server.Retten kan serveres alene, eller med ris, kogte kartofler eller bagt græskar.