Jeg er virkelig begejstret for denne dessert! Hvis du elsker kaffe, kahlua eller bare en god cheesecake, så er denne opskrift helt sikkert noget for dig. Denne cheesecake i glas er både nem og hurtig at lave – og så kræver den ingen husblas!
På bare 15 minutter har du en dessert, der smager helt fortryllende.
Desserten er bygget op med en bund af knuste bastognekiks, en cremet kahlua ostecreme, der tilføjer den helt rette mængde sødme og fylde, og på toppen et luftigt lag af kaffeskum. Kombinationen af kanelen fra bastognekiksene, kahluaen i ostecremen og den dybe kaffesmag på toppen skaber den mest delikate og harmoniske smagsoplevelse.
Denne kaffe cheesecake i glas er den perfekte dessert til enhver lejlighed, hvor du vil imponere dine gæster – eller bare forkæle dig selv.
Og det bedste af det hele? Du kan sagtens lave dem tidligere på dagen og opbevare dem på køl indtil servering. Så er de klar til at blive nydt, når det passer dig.
Cheesecake i glas med kaffeskum, kahlua og bastogne
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 180 g bastogne kiks
Ostecreme
- 200 g flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1/2 dl kahlua
- 50 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
Kaffeskum
- 1/2 dl instant kaffe
- 1/2 dl sukker
- 1/2 dl kogende vand
Topping
- Chokoladespåner eller kakaopulver
Sådan gør du
Kiksebund
- Blend kiksene til en fin mel og fordel dem i 6 dessertglas.
Ostecreme
- Hæld flødeost, fløde, kahlua, flormelis og vaniljesukker i en skål, og pisk det til cremen tykner. Pas på ikke at piske for meget – cremen skal være blød og lækker.
- Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og fordel ostecremen i glassene.
Kaffeskum
- Hæld alle ingredienserne i en skål og pisk dem samme med en håndmixer til det bliver en lys og cremet kaffeskum.Giv den lige lidt ekstra, så holder den formen – den skal være lys og luftig.
- Top hver cheesecake med et par spiseskefulde kaffeskum, og drys med en smule chokoladespåner. eller kakaopulver.
Skal.den spises straks den er lavet, eller kan den laves før gæsterne kommer?
Hej Jette
Den kan sagtens opbevares på køl i op til 1 døgn, kaffeskum og det hele holder fint formen 🙂
Kh Dianna
Lækker opskrift, den skal prøves! Hvad kan man erstatte Kahlua med? Vil gerne lave desserten uden alkohol 🙂
Hej Iram
Tusind tak 🙂
Så undlader du blot kahlua – det kan du sagtens 🙂
Ønsker du at tilføje andet kunne det være kakaomælk eller lignende 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
kan jeg opbevare de 2 elementer I sprøjtepose/bøtte et døgnstid inden de samles?
Skal serveres et sted med minimal køkken plads
Mvh Amalie
Hej Amalie
Det kan du sagten ja – ingen problemer:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Nu spørger jeg muligvis dumt, men kaffe, sukker og vand godt blive til kaffeskum? Der mangler ikke eksempelvis fløde?
Jeg håber at det er okay at jeg spørger
Bedste hilsner Mette
Hvis jeg vil lave det som en rigtig cheesecakebund, hvor meget smør skal jeg så tilsætte?
Hej Helle
Så skal du blot tilsæt 50 g smeltet smør:)
Kh Dianna
Hvor har du købt de fine glas? Og kan den laves med mascarpone istedet for flødeost?
Hej Karina
Du kan sagtens bruge mascarpone i stedetfor flødeost 🙂
Glassene er fra Mette Blomsterberg 🙂
Kh Dianna
Hej Diana
Det ser så lækkert ud. Kan du komme med et alternativ til kaffeskummet, til dem der ikke kan lide kaffe?
Den smager helt fantastisk 😉
Tusind tak – det er jeg virkelig glad for at høre 🙂