Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce

Spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce

Wow, en rigtig Lady & Vagabonden klassiker der der bare slår igennem med en fantastisk smag fra den cremede tomatsauce og de lækre kødboller.

Spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1-1 1/2 time

Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce

Ingredienser

  • Kødboller
  • 300 g hakket svinekød
  • 300 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 stort løg, finthakket eller blendet
  • 1 stor gulerod, fintrevet eller blendet
  • 1 stor håndfuld persille, finthakket
  • 1 æg
  • 1/2 dl rasp
  • 2 spsk hvedemel - til at rulle kødbollerne i
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Tomatsauce
  • 1 stort løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 400 g tomat passata eller flåede tomater
  • 2 dl okseboullion
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 stor håndfuld friske basilikumsblade, - den ene halvdel gemmes til at vende i saucen lige inden servering
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • Salt og peber
  • Derudover
  • 400-500 g pasta
  • Fint revet parmesan
  • Evt. lidt frisk basilikum til pynt

Fremgangsmåde

1

Kødboller Rør ingredienserne sammen til kødbollerne. Tilsæt evt. yderligere rasp eller en smule mælk hvis farsen er for lind/tør, - du skal kunne forme dem i hånden.

2

Form kødbollerne og vend dem i hvedemel, og steg dem derefter på en pande med olie ved svag varme. Kødboller skal kun lige tage farve, - og må ikke få skorpe eller blive gennemstegt.

3

Læg dem til side til saucen er klar.

4

Tomatsauce Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg i 3-4 min. Tilsæt tomatkoncentrat og lad denne svitse med i et par minutter.

5

Tilsæt halvdelen af basilikummen, sukker, tomat passata, boullion og piskefløde og lad retten småkoge ved middelvarme i ca. 15 min.

6

Læg kødbollerne ned i saucen og sørg for, at de er dækket af sauce. Læg låg på og lad saucen stå i yderligere 20-30 min ved middelvarme til kødbollerne er tilberedt og har afgivet en masse smag til saucen.

7

Tilbered imellemtiden pastaen al dente.

8

Smag saucen til med salt og peber og vend den sidste halvdel af basilikummen i saucen.

9

Tag kødbollerne op og vend den drænede pasta i saucen. Anret pasta med kødboller på toppen og en godt drys friskrevet parmesan og evt. lidt finthakket basilikum.

Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce
Den bedste spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce
Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce
Kødboller i cremet tomatsauce serveret med spaghetti.

Kommentarer

  1. Yvonne

    Mega lækker

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*