Kødboller i tomatsauce - Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Spaghetti med kødboller i tomatsauce
Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i tomatsauce.
Kødboller i tomatsauce - Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce

Wow, en rigtig Lady & Vagabonden klassiker der der bare slår igennem med en fantastisk smag fra den cremede tomatsauce og de lækre kødboller med gulerod og persille.

Kødboller i tomatsauce - Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i tomatsauce.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.50 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kødboller

  • 300 g

    hakket svinekød

  • 300 g

    hakket oksekød

  • 2 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1

    stort løg, finthakket eller blendet

  • 1

    stor gulerod, fintrevet eller blendet

  • 1 store håndfuld

    persille, finthakket

  • 1

    æg

  • 1/2 dl

    rasp

  • 2 spsk

    hvedemel - til at rulle kødbollerne i

  • Salt og peber

  • Olie til stegning

Tomatsauce

  • 1

    stort løg, finthakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 400 g

    tomat passata eller flåede tomater

  • 2 dl

    okseboullion

  • 1 1/2 dl

    piskefløde

  • 1 store håndfuld

    friske basilikumsblade, - den ene halvdel gemmes til at vende i saucen lige inden servering

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 1 spsk

    sukker

  • Salt og peber

Derudover

  • 500 g

    pasta

  • Fint revet parmesan

  • Evt. lidt frisk basilikum til pynt

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør ingredienserne sammen til kødbollerne. Tilsæt evt. yderligere rasp eller en smule mælk hvis farsen er for lind/tør, - du skal kunne forme dem i hånden.
  • Form kødbollerne og vend dem i hvedemel, og steg dem derefter på en pande med olie ved svag varme. Kødboller skal kun lige tage farve, - og må ikke få skorpe eller blive gennemstegt.
  • Læg dem til side til saucen er klar.

Tomatsauce

  • Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg i 3-4 min. Tilsæt tomatkoncentrat og lad denne svitse med i et par minutter.
  • Tilsæt halvdelen af basilikummen, sukker, tomat passata, boullion og piskefløde og lad retten småkoge ved middelvarme i ca. 15 min.
  • Læg kødbollerne ned i saucen og sørg for, at de er dækket af sauce. Læg låg på og lad saucen stå i yderligere 20-30 min ved middelvarme til kødbollerne er tilberedt og har afgivet en masse smag til saucen.
  • Tilbered imellemtiden pastaen al dente.
  • Smag saucen til med salt og peber og vend den sidste halvdel af basilikummen i saucen.
  • Tag kødbollerne op og vend den drænede pasta i saucen. Anret pasta med kødboller på toppen og en godt drys friskrevet parmesan og evt. lidt finthakket basilikum.
Kødboller i tomatsauce - Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce
Kødboller i tomatsauce – Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce
Kødboller i tomatsauce - Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce
Kødboller i tomatsauce – Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce

Kommentarer

  1. Yvonne

    Mega lækker

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)