
Wow, en rigtig Lady & Vagabonden klassiker der der bare slår igennem med en fantastisk smag fra den cremede tomatsauce og de lækre kødboller med gulerod og persille.

Spaghetti med kødboller i tomatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kødboller
- 300 g
hakket svinekød
- 300 g
hakket oksekød
- 2 fed
hvidløg, fintrevet
- 1
stort løg, finthakket eller blendet
- 1
stor gulerod, fintrevet eller blendet
- 1 store håndfuld
persille, finthakket
- 1
æg
- 1/2 dl
rasp
- 2 spsk
hvedemel - til at rulle kødbollerne i
-
Salt og peber
-
Olie til stegning
Tomatsauce
- 1
stort løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, finthakket
- 3 spsk
tomatkoncentrat
- 400 g
tomat passata eller flåede tomater
- 2 dl
okseboullion
- 1 1/2 dl
piskefløde
- 1 store håndfuld
friske basilikumsblade, - den ene halvdel gemmes til at vende i saucen lige inden servering
- 1/2 dl
olivenolie
- 1 spsk
sukker
-
Salt og peber
Derudover
- 500 g
pasta
-
Fint revet parmesan
-
Evt. lidt frisk basilikum til pynt
Sådan gør du
Kødboller
- Rør ingredienserne sammen til kødbollerne. Tilsæt evt. yderligere rasp eller en smule mælk hvis farsen er for lind/tør, - du skal kunne forme dem i hånden.
- Form kødbollerne og vend dem i hvedemel, og steg dem derefter på en pande med olie ved svag varme. Kødboller skal kun lige tage farve, - og må ikke få skorpe eller blive gennemstegt.
- Læg dem til side til saucen er klar.
Tomatsauce
- Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg i 3-4 min. Tilsæt tomatkoncentrat og lad denne svitse med i et par minutter.
- Tilsæt halvdelen af basilikummen, sukker, tomat passata, boullion og piskefløde og lad retten småkoge ved middelvarme i ca. 15 min.
- Læg kødbollerne ned i saucen og sørg for, at de er dækket af sauce. Læg låg på og lad saucen stå i yderligere 20-30 min ved middelvarme til kødbollerne er tilberedt og har afgivet en masse smag til saucen.
- Tilbered imellemtiden pastaen al dente.
- Smag saucen til med salt og peber og vend den sidste halvdel af basilikummen i saucen.
- Tag kødbollerne op og vend den drænede pasta i saucen. Anret pasta med kødboller på toppen og en godt drys friskrevet parmesan og evt. lidt finthakket basilikum.


Mega lækker
Hvor er det fantastisk at høre, tusind tak:)