Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce

Spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce

Wow, en rigtig Lady & Vagabonden klassiker der der bare slår igennem med en fantastisk smag fra den cremede tomatsauce og de lækre kødboller.

Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce

Spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce

Dianna
Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce
Ingen stemmer
Samlet tid 1 t
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Kødboller

  • 300 g hakket svinekød

  • 300 g hakket oksekød

  • 2 fed hvidløg, fintrevet

  • 1 stort løg, finthakket eller blendet

  • 1 stor gulerod, fintrevet eller blendet

  • 1 stor håndfuld persille, finthakket

  • 1 æg

  • 1/2 dl rasp

  • 2 spsk hvedemel - til at rulle kødbollerne i

  • Salt og peber

  • Olie til stegning

Tomatsauce

  • 1 stort løg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 3 spsk tomatkoncentrat

  • 400 g tomat passata eller flåede tomater

  • 2 dl okseboullion

  • 1 1/2 dl piskefløde

  • 1 stor håndfuld friske basilikumsblade, - den ene halvdel gemmes til at vende i saucen lige inden servering

  • 1/2 dl olivenolie

  • 1 spsk sukker

  • Salt og peber

Derudover

  • 400-500 g pasta

  • Fint revet parmesan

  • Evt. lidt frisk basilikum til pynt

Sådan gør du
 

Kødboller

  • Rør ingredienserne sammen til kødbollerne. Tilsæt evt. yderligere rasp eller en smule mælk hvis farsen er for lind/tør, - du skal kunne forme dem i hånden.
  • Form kødbollerne og vend dem i hvedemel, og steg dem derefter på en pande med olie ved svag varme. Kødboller skal kun lige tage farve, - og må ikke få skorpe eller blive gennemstegt.
  • Læg dem til side til saucen er klar.

Tomatsauce

  • Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg i 3-4 min. Tilsæt tomatkoncentrat og lad denne svitse med i et par minutter.
  • Tilsæt halvdelen af basilikummen, sukker, tomat passata, boullion og piskefløde og lad retten småkoge ved middelvarme i ca. 15 min.
  • Læg kødbollerne ned i saucen og sørg for, at de er dækket af sauce. Læg låg på og lad saucen stå i yderligere 20-30 min ved middelvarme til kødbollerne er tilberedt og har afgivet en masse smag til saucen.
  • Tilbered imellemtiden pastaen al dente.
  • Smag saucen til med salt og peber og vend den sidste halvdel af basilikummen i saucen.
  • Tag kødbollerne op og vend den drænede pasta i saucen. Anret pasta med kødboller på toppen og en godt drys friskrevet parmesan og evt. lidt finthakket basilikum.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce
Den bedste spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce
Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i cremet tomatsauce
Kødboller i cremet tomatsauce serveret med spaghetti.

Kommentarer

  1. Yvonne

    Mega lækker

Skriv et svar til Dianna Brinch Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*