Små bananbrød uden tilsat sukker - Nemt bananbrød

Små bananbrød med havre – et sundere alternativ

Små bananbrød uden tilsat sukker - Nemt bananbrød
Små bananbrød med havre - Et sundere alternativ
Opskrift på de lækreste små bananbrød med havregryn.
Denne opskrift giver ca. 16-18 stk alt efter størrelsen på formen - mine brød måler 3x8 cm.
4.56 fra 9 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

De her små bananbrød med havre er det perfekte bud på et sundere alternativ til både kage og snackbrød. De er glutenfri, uden tilsat sukker og smager helt fantastisk – sødmen kommer naturligt fra modne bananer, som også gør dem dejligt saftige.

De er super nemme at lave: Mos bananerne, rør dem sammen med æg, smeltet smør, havregryn, grofthakkede mandler, vanilje og en smule bagepulver – og så bare i ovnen. Jeg bager dem i små mini-rugbrødsforme (du kan også bruge små muffinform), og topper dem til sidst med lidt mørk chokolade for det helt perfekte finish.

Resultatet er små, saftige bananbrød med en skøn smag af banan, vanilje og mandler – og med en let knas fra mandlerne.
De fungerer både som en sund snack, et mellemmåltid, i madpakken eller som en hurtig morgenmad på farten.

De er hurtige at lave, holder sig lækre i flere dage – og så smager de faktisk lidt for godt til at være så sunde.

Små bananbrød uden tilsat sukker - Nemt bananbrød

Små bananbrød med havre – Et sundere alternativ

Opskrift på de lækreste små bananbrød med havregryn.
Denne opskrift giver ca. 16-18 stk alt efter størrelsen på formen – mine brød måler 3×8 cm.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.56 fra 9 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Snack
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bananbrød, Mellemmåltid, Sundere snacks
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal18 stk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 25 g

    smør, smeltet

  • 4 bananer
  • 4

    æg

  • 50 g

    mandler

  • 150 g

    havregryn

  • 1 1/2 tsk

    vaniljepulver

  • 1 tsk

    bagepulver

  • Evt. kardemomme – ca. 1/2 tsk
  • Et nip salt
  • Mørk chokolade til toppen
  • Evt. lidt sprayfedt til formen

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en lille kasserolle og sæt det til side.
  • Mos bananerne og pisk dem sammen med æg og smør med et piskeris – det skal ikke piskes luftigt.
  • Blend mandler og havregryn til en grov mel, og rør det i ovenstående blanding sammen med vaniljesukker, bagepulver, salt og evt. kardemomme.
  • Put dejen i en sprøjtepose – så er den nemmest at styre, og sprøjt fyldet i mini rugbrøds silikoneforme, i mini muffinforme eller lignende. Den skal være et par millimeter fra kanten.
  • Bag bananbrødene i en forvarmet ovn ved 175 grader, varmluft i ca. 20-25 minutter – alt efter størrelse.
  • Lad brødene køle en smule af i formen, inden de tages ud af formen så de ikke danner fugt.
  • Lad dem derefter køle helt af på en bagerist inden de toppes med smeltet chokolade – eller bunden dyppes i chokolade.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Små bananbrød uden tilsat sukker - Nemt bananbrød
Små bananbrød uden tilsat sukker – Nemt bananbrød
Små bananbrød uden sukker - Opskrift på sundere bananbrød
Små bananbrød uden sukker – Opskrift på sundere bananbrød

Kommentarer

  1. Anette Brink Jensen

    Kan du ikke lægge et billede op af silikoneformen? Jeg har da kun runde? Eller kan man tylle direkte på bagepapir?

    • Hej Anette

      Tak for din besked.
      Du kan bl.a. købe dem ved kforkage.dk, der hedder den Silikone bageform Brownie 8×3:) Det er den vi har:)
      Dejen er meget flydende, så den vil ikke kunne tylles direkte på bagepapir, desværre.
      Håber du kan bruge ovenstående.

      Mange hilsner
      Dianna

  2. Hej – tak for dejlig opskrift – en lille hapser, når man skal have lidt sundt og naturligt sødt på én gang. Jeg havde heller ikke de “rigtige” forme, så dejen kom i ordinære muffinsforme, og der blev til 12 stk. – og så bagte jeg dem kun i 17 min

    • Hej Jytte
      Hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for din besked og de søde ord:)
      Virkelig god ide med muffinformene, tusind tak for tippet:)
      Rigtig god dag:)
      Mange hilsner
      Dianna

  3. Og for dem som tæller kalorier, har jeg beregnet indtaget til ca 168 kcl/muffin

  4. Henriette

    Er vil med disse små bananbrød Kan de fryses?

    • Hej Henriette
      Hvor er det dejligt at høre, tusind tak:)
      Jeg må indrømme at jeg ikke selv har prøvet så tør ikke vejlede dig om frysning, – herhjemme bliver de simpelthen spist for hurtigt;-)
      Men kunne ikke forestille mig andet end at de sagtens kan fryses, – igen uden at have prøvet set selv. Så prøv evt. med et par stykker først så ikke en hel portion skulle blive ødelagt hvis ikke de kan:) Og giv endelig besked om det fungerer:)
      Mange hilsner
      Dianna

  5. Henriette

    Hej Dianna

    Tak for svar 🙂 Jeg prøver mig frem og vender tilbage omkring resultatet

  6. Henriette

    Hej Dianna

    Så har jeg prøvet at fryse de små bananbrød, og det kan man sagtens.
    Lige et par minutter på brødristeren/i ovnen når de er tøet op, så er de lige så lækre som nybagte

  7. Marianne

    Kan du anbefale at evt. bruge frosne bananer, eller er de for våde?

  8. Hej, der står ikke hvor meget man skal bruge af hver ingrediens!

  9. Malene

    5 stars
    Jeg er blown away! De smager SÅ godt!

  10. Anonym

    5 stars
    Virkelig lækre. Jeg er allerede i gang med portion nummer 2 på en uge

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)