Små bananbrød uden sukker - Opskrift på sundere bananbrød

Små bananbrød med havre – et sundere alternativ

Små bananbrød med havre - et sundere alternativ
Opskrift på de lækreste små bananbrød med havregryn.
Denne opskrift giver ca. 12-14 stk alt efter størrelsen på formen. Mine brød måler 3x8 cm.
Små bananbrød uden sukker - Opskrift på sundere bananbrød

Lækre små bananbrød uden tilsat sukker, – drøn nemme at bage og så lækre.
De indeholder masser af gode fibre fra mandler, havregryn og bananer, – og er perfekt som en sundere snack, til madpakken eller når de søde sult melder sig.
Bananbrødene holder sig friske i flere dage, hvis de blot opbevares i en lufttæt beholder eller pose.
Hjemmebagte bananbrød er en super måde at få brugt de overmodne bananer på, – og herhjemme er hele familien vilde med dem.
Jeg har valgt at pynte mine med lidt smeltet chokolade 75%, men ønsker man dem uden nogle former for sukker kan man undlade dette.
Jeg bager brødene i en silikone mini rugbrøds form, – hullerne måler 3×8 cm.

Små bananbrød uden sukker - Opskrift på sundere bananbrød

Små bananbrød med havre - et sundere alternativ

Opskrift på de lækreste små bananbrød med havregryn.
Denne opskrift giver ca. 12-14 stk alt efter størrelsen på formen. Mine brød måler 3x8 cm.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.43 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 30 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4

    bananer

  • 3

    æg

  • 150 g

    havregryn

  • 50 g

    mandler

  • 25 g

    smør, smeltet

  • 2 spsk

    hvedemel

  • 1 tsk

    vaniljepulver

  • 1 tsk

    bagepulver

  • 1/2 tsk

    kardemomme

  • Et nip salt
  • Evt. mørk chokolade til toppen

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
  • Blend havregryn og mandler til en grov mel.
  • Mos bananerne og bland dem sammen med den smeltet smør og de blendede mandler og havregryn.
  • Tilsæt hvedemel, vaniljepulver, kardemomme, bagepulver, salt og æg og rør dejen godt sammen.
  • Put dejen i en sprøjtepose (det er nemmest), og fyld en mini rugbrøds silikoneform med banan massen, - massen skal være et par millimeter fra kanten.
  • Bag bananbrødene i 20-25 min. i midten af ovnen.
  • Lad brødene køle en smule af i formen, inden de tages ud af formen så de ikke danner fugt. Lad dem derefter køle helt af på en bagerist inden de toppes med smeltet chokolade.
  • Smelt chokoladen og hæld den på en sprøjtepose eller brug blot en ske, til at toppe bananbrødene med fine striber af chokolade.
Små bananbrød uden sukker - Opskrift på sundere bananbrød
Små bananbrød uden sukker – Opskrift på sundere bananbrød
Små bananbrød uden sukker - Opskrift på sundere bananbrød
Små bananbrød uden sukker – Opskrift på sundere bananbrød

Kommentarer

  1. Anette Brink Jensen

    Kan du ikke lægge et billede op af silikoneformen? Jeg har da kun runde? Eller kan man tylle direkte på bagepapir?

    • Hej Anette

      Tak for din besked.
      Du kan bl.a. købe dem ved kforkage.dk, der hedder den Silikone bageform Brownie 8×3:) Det er den vi har:)
      Dejen er meget flydende, så den vil ikke kunne tylles direkte på bagepapir, desværre.
      Håber du kan bruge ovenstående.

      Mange hilsner
      Dianna

  2. Hej – tak for dejlig opskrift – en lille hapser, når man skal have lidt sundt og naturligt sødt på én gang. Jeg havde heller ikke de “rigtige” forme, så dejen kom i ordinære muffinsforme, og der blev til 12 stk. – og så bagte jeg dem kun i 17 min

    • Hej Jytte
      Hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for din besked og de søde ord:)
      Virkelig god ide med muffinformene, tusind tak for tippet:)
      Rigtig god dag:)
      Mange hilsner
      Dianna

  3. Og for dem som tæller kalorier, har jeg beregnet indtaget til ca 168 kcl/muffin

  4. Henriette

    Er vil med disse små bananbrød Kan de fryses?

    • Hej Henriette
      Hvor er det dejligt at høre, tusind tak:)
      Jeg må indrømme at jeg ikke selv har prøvet så tør ikke vejlede dig om frysning, – herhjemme bliver de simpelthen spist for hurtigt;-)
      Men kunne ikke forestille mig andet end at de sagtens kan fryses, – igen uden at have prøvet set selv. Så prøv evt. med et par stykker først så ikke en hel portion skulle blive ødelagt hvis ikke de kan:) Og giv endelig besked om det fungerer:)
      Mange hilsner
      Dianna

  5. Henriette

    Hej Dianna

    Tak for svar 🙂 Jeg prøver mig frem og vender tilbage omkring resultatet

  6. Henriette

    Hej Dianna

    Så har jeg prøvet at fryse de små bananbrød, og det kan man sagtens.
    Lige et par minutter på brødristeren/i ovnen når de er tøet op, så er de lige så lækre som nybagte

Skriv et svar til Anette Brink Jensen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)