Opskrift på de lækreste små bananbrød med havregryn. Denne opskrift giver ca. 16-18 stk alt efter størrelsen på formen - mine brød måler 3x8 cm.
Ret Brød, Snack
Køkken Dansk
Nøgleord Bananbrød, Mellemmåltid, Sundere snacks
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 18stk
Calories 66kcal
Author Dianna
Ingredienser
25g
smør, smeltet
4bananer
4
æg
50g
mandler
150g
havregryn
1 1/2tsk
vaniljepulver
1tsk
bagepulver
Evt. kardemomme - ca. 1/2 tsk
Et nip salt
Mørk chokolade til toppen
Evt. lidt sprayfedt til formen
Sådan gør du
Smelt smørret i en lille kasserolle og sæt det til side.
Mos bananerne og pisk dem sammen med æg og smør med et piskeris - det skal ikke piskes luftigt.
Blend mandler og havregryn til en grov mel, og rør det i ovenstående blanding sammen med vaniljesukker, bagepulver, salt og evt. kardemomme.
Put dejen i en sprøjtepose - så er den nemmest at styre, og sprøjt fyldet i mini rugbrøds silikoneforme, i mini muffinforme eller lignende. Den skal være et par millimeter fra kanten.
Bag bananbrødene i en forvarmet ovn ved 175 grader, varmluft i ca. 20-25 minutter - alt efter størrelse.
Lad brødene køle en smule af i formen, inden de tages ud af formen så de ikke danner fugt.
Lad dem derefter køle helt af på en bagerist inden de toppes med smeltet chokolade - eller bunden dyppes i chokolade.