Opskrift på de lækreste små bananbrød med havregryn.
Denne opskrift giver ca. 12-14 stk alt efter størrelsen på formen. Mine brød måler 3x8 cm.
Samlet tid 30 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
4
bananer
3
æg
150g
havregryn
50g
mandler
25g
smør, smeltet
2spsk
hvedemel
1tsk
vaniljepulver
1tsk
bagepulver
1/2tsk
kardemomme
Et nip salt
Evt. mørk chokolade til toppen
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Blend havregryn og mandler til en grov mel.
Mos bananerne og bland dem sammen med den smeltet smør og de blendede mandler og havregryn.
Tilsæt hvedemel, vaniljepulver, kardemomme, bagepulver, salt og æg og rør dejen godt sammen.
Put dejen i en sprøjtepose (det er nemmest), og fyld en mini rugbrøds silikoneform med banan massen, - massen skal være et par millimeter fra kanten.
Bag bananbrødene i 20-25 min. i midten af ovnen.
Lad brødene køle en smule af i formen, inden de tages ud af formen så de ikke danner fugt. Lad dem derefter køle helt af på en bagerist inden de toppes med smeltet chokolade.
Smelt chokoladen og hæld den på en sprøjtepose eller brug blot en ske, til at toppe bananbrødene med fine striber af chokolade.