Lækre små bananbrød uden tilsat sukker, – drøn nemme at bage og så lækre.
De indeholder masser af gode fibre fra mandler, havregryn og bananer, – og er perfekt som en sundere snack, til madpakken eller når de søde sult melder sig.
Bananbrødene holder sig friske i flere dage, hvis de blot opbevares i en lufttæt beholder eller pose.
Hjemmebagte bananbrød er en super måde at få brugt de overmodne bananer på, – og herhjemme er hele familien vilde med dem.
Jeg har valgt at pynte mine med lidt smeltet chokolade 75%, men ønsker man dem uden nogle former for sukker kan man undlade dette.
Jeg bager brødene i en silikone mini rugbrøds form, – hullerne måler 3×8 cm.
Små bananbrød med havre - et sundere alternativ
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
bananer
- 3
æg
- 150 g
havregryn
- 50 g
mandler
- 25 g
smør, smeltet
- 2 spsk
hvedemel
- 1 tsk
vaniljepulver
- 1 tsk
bagepulver
- 1/2 tsk
kardemomme
- Et nip salt
-
Evt. mørk chokolade til toppen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
- Blend havregryn og mandler til en grov mel.
- Mos bananerne og bland dem sammen med den smeltet smør og de blendede mandler og havregryn.
- Tilsæt hvedemel, vaniljepulver, kardemomme, bagepulver, salt og æg og rør dejen godt sammen.
- Put dejen i en sprøjtepose (det er nemmest), og fyld en mini rugbrøds silikoneform med banan massen, - massen skal være et par millimeter fra kanten.
- Bag bananbrødene i 20-25 min. i midten af ovnen.
- Lad brødene køle en smule af i formen, inden de tages ud af formen så de ikke danner fugt. Lad dem derefter køle helt af på en bagerist inden de toppes med smeltet chokolade.
- Smelt chokoladen og hæld den på en sprøjtepose eller brug blot en ske, til at toppe bananbrødene med fine striber af chokolade.
Kan du ikke lægge et billede op af silikoneformen? Jeg har da kun runde? Eller kan man tylle direkte på bagepapir?
Hej Anette
Tak for din besked.
Du kan bl.a. købe dem ved kforkage.dk, der hedder den Silikone bageform Brownie 8×3:) Det er den vi har:)
Dejen er meget flydende, så den vil ikke kunne tylles direkte på bagepapir, desværre.
Håber du kan bruge ovenstående.
Mange hilsner
Dianna
Hej – tak for dejlig opskrift – en lille hapser, når man skal have lidt sundt og naturligt sødt på én gang. Jeg havde heller ikke de “rigtige” forme, så dejen kom i ordinære muffinsforme, og der blev til 12 stk. – og så bagte jeg dem kun i 17 min
Hej Jytte
Hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for din besked og de søde ord:)
Virkelig god ide med muffinformene, tusind tak for tippet:)
Rigtig god dag:)
Mange hilsner
Dianna
Og for dem som tæller kalorier, har jeg beregnet indtaget til ca 168 kcl/muffin
Ej hvor er du fantastisk, tusind tak fordi du deler, hvor er det sødt af dig 🙂
Er vil med disse små bananbrød Kan de fryses?
Hej Henriette
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak:)
Jeg må indrømme at jeg ikke selv har prøvet så tør ikke vejlede dig om frysning, – herhjemme bliver de simpelthen spist for hurtigt;-)
Men kunne ikke forestille mig andet end at de sagtens kan fryses, – igen uden at have prøvet set selv. Så prøv evt. med et par stykker først så ikke en hel portion skulle blive ødelagt hvis ikke de kan:) Og giv endelig besked om det fungerer:)
Mange hilsner
Dianna
Hej Dianna
Tak for svar 🙂 Jeg prøver mig frem og vender tilbage omkring resultatet
Hej Dianna
Så har jeg prøvet at fryse de små bananbrød, og det kan man sagtens.
Lige et par minutter på brødristeren/i ovnen når de er tøet op, så er de lige så lækre som nybagte
Kan du anbefale at evt. bruge frosne bananer, eller er de for våde?