Fantastisk lækker kombination af den klassiske skinkeschnitzel serveret med en lækker frisk kartoffelsalat, – en rigtig forårs og sommer ret.
Herhjemme elsker vi de klassiske “danske” retter, – dem man forbinder med sin barndom. Vi forsøger os frem med nyt og lækkert tilbehør for at pifte retterne op, og denne kartoffelsalat passer perfekt til en god schnitzel.
Skinkeschnitzel med frisk kartoffelsalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Skinkeschnitzel
- 4
skinkeschnitzler
- 2
æg, sammenpisket
- 2 dl
hvedemel
- 3 dl
rasp
- 1 tsk
salt
-
Smør og olie til stegning
Kartoffelsalat
- 1 kg
små friske kartofler
- 2 dl
ærter, optøede
- 1
bdt. grønne asparges
- 4
forårsløg
- 2 håndfulde
feldsalat
- 1
bk karse
- 1 dl
olivenolie
- 4 spsk
hvidvinseddike, - f.eks. med smag af rosmarin eller lignende
- 2 spsk
honning
-
Salt og peber
Sådan gør du
Kartoffelsalat
- Vask kartoflerne fri for urenheder og jord, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min., og lad dem derefter trække i vandet, under låg, i 20 min. Hæld derefter vandet fra og lad dem køle af i 10 minutters tid.
- Overhæld asparges og forårsløg med kogende vand og lad dem trække 3 min. Skyld dem derefter i rigeligt koldt vand, og skær dem i skrå skiver.
- Bland olivenolien med hvidvinseddike og honning, og smag til med salt og peber.
- Skær kartoflerne over på midten og læg dem i en skål sammen med ærter, grønneasparges og forårsløg, og hæld marinaden over, - vend det hele godt sammen.
- 5 min inden servering vendes feldsalaten samt karsen i kartoffelsalaten.
Skinkeschnitzel
- Bland rasp og salt i en dyb tallerken.
- Bank schnitzlerne godt ud, og vend dem i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i raspblandingen.
- Steg schnitzlerne i rigeligt smør evt. tilsat lidt olie til de er fine gyldne på begge sider, - ca. 3-4 min. på hver side.