Skinkeschnitzel - Opskrift på skinkeschnitzel med frisk kartoffelsalat

Skinkeschnitzel med frisk kartoffelsalat

Fantastisk lækker kombination af den klassiske skinkeschnitzel serveret med en lækker frisk kartoffelsalat, – en rigtig forårs og sommer ret.
Herhjemme elsker vi de klassiske “danske” retter, – dem man forbinder med sin barndom. Vi forsøger os frem med nyt og lækkert tilbehør for at pifte retterne op, og denne kartoffelsalat passer perfekt til en god schnitzel.

Skinkeschnitzel med frisk kartoffelsalat

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på klassisk skinkeschnitzel med frisk kartoffelsalat

Ingredienser

  • Skinkeschnitzel
  • 4 skinkeschnitzler
  • 2 æg, sammenpisket
  • 2 dl hvedemel
  • 3 dl rasp
  • 1 tsk salt
  • Smør og olie til stegning
  • Kartoffelsalat
  • 1 kg små friske kartofler
  • 2 dl ærter, optøede
  • 1 bdt. grønne asparges
  • 4 forårsløg
  • 2 håndfulde feldsalat
  • 1 bk karse
  • 1 dl olivenolie
  • 4 spsk hvidvinseddike, - f.eks. med smag af rosmarin eller lignende
  • 2 spsk honning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Kartoffelsalat Vask kartoflerne fri for urenheder og jord, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min., og lad dem derefter trække i vandet, under låg, i 20 min. Hæld derefter vandet fra og lad dem køle af i 10 minutters tid.

2

Overhæld asparges og forårsløg med kogende vand og lad dem trække 3 min. Skyld dem derefter i rigeligt koldt vand, og skær dem i skrå skiver.

3

Bland olivenolien med hvidvinseddike og honning, og smag til med salt og peber.

4

Skær kartoflerne over på midten og læg dem i en skål sammen med ærter, grønneasparges og forårsløg, og hæld marinaden over, - vend det hele godt sammen.

5

5 min inden servering vendes feldsalaten samt karsen i kartoffelsalaten.

6

Skinkeschnitzel Bland rasp og salt i en dyb tallerken.

7

Bank schnitzlerne godt ud, og vend dem i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i raspblandingen.

8

Steg schnitzlerne i rigeligt smør evt. tilsat lidt olie til de er fine gyldne på begge sider, - ca. 3-4 min. på hver side.

Fantastisk lækker kombination af den klassiske skinkeschnitzel serveret med en lækker frisk kartoffelsalat, - en rigtig forårs og sommer ret.
Skinkeschnitzel – Opskrift på skinkeschnitzel med frisk kartoffelsalat
Skinkeschnitzel - Opskrift på skinkeschnitzel med frisk kartoffelsalat
Skinkeschnitzel serveret med lækker frisk og sprød kartoffelsalat.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*