Skinkeculotte i flødesauce - Opskrift på skinkeculotte i gryde

Skinkeculotte i flødesauce

Skinkeculotte i flødesauce
Opskrift på saftig skinkeculotte tilberedt i flødesauce.
Skinkeculotte i flødesauce - Opskrift på skinkeculotte i gryde

Lækker saftig skinkeculotte tilberedt i en cremet flødesauce med bl.a. hvidvin, svampe og skalotteløg.
En virkelig skøn og anderledes måde at servere sådan en steg på, – masser af smag og bare en vidunderlig nem og lækker gryderet, som herhjemme var et hit hos hele familien.
Stegen brunes godt af på alle sider, hvorefter den kommes i ovnen og tilbereder færdigt i flødesaucen, – du får den lækreste saucen og en dejlig saftig steg.
Server med ris, ovnstegte kartofler, kogte kartofler eller en god mos, – retten passer til det meste. Drys med persille eller top med blandet mikro grønt.

Skinkeculotte i flødesauce - Opskrift på skinkeculotte i gryde

Skinkeculotte i flødesauce

Opskrift på saftig skinkeculotte tilberedt i flødesauce.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    skinkeculotte på ca. 1-1,2 kg.

  • 150 g

    pancetta eller bacon, skåret mindre tern

  • 250 g

    champignon

  • 250 g

    skalotteløg

  • 100 g

    spinat, - jeg foretrækker frisk

  • 3

    forårsløg

  • 4 fed

    hvidløg

  • 5 kviste

    timian

  • 4 dl

    hvidvin (kan erstattes af bouillon)

  • 4 dl

    bouillon, - svin, grønt eller kylling

  • 2 1/2 dl

    piskefløde

  • 2 spsk

    hvedemel

  • Salt og peber

  • Olie

  • Kulør

  • Evt. lidt finthakket persille til topping

Sådan gør du

  • Rens champignonerne og halver de store, - lad resten forblive hele.
  • Pil skalotteløgene og lad dem forblive hele.
  • Snit forårsløgene og riv hvidløgne fint.
  • Rids fedtlaget på skinkeculotten og krydr hele stegen med salt og peber.
  • Varm en smule olie (stegen afgiver også fedt) i en stor gryde, og brun skinkeculotten godt af på alle sider, - start med fedtsiden. Læg stegen til side på en tallerken.
  • Brun pancetta/bacon i samme gryde, til det er gyldent, - læg til side sammen med stegen.
  • Brun løg og champignon af i fedtet fra stegen og pancettaen i ca. 5 min, - tilsæt forårsløg og hvidløg og varm med et minuts tid.
  • Drys melet over og vend det godt sammen med grøntsagerne.
  • Tilsæt hvidvin og lad den koge let ind i 5 min.
  • Hæld bouillon og fløde over, tilsæt timian kviste og pancetta/bacon og lad saucen simre ved middel varme i små 10 min.
  • Læg stegen tilbage i saucen, - med fedtsiden opad, - og sæt gryden med låg, i en forvarmet ovn ved 160 grader, almindelig ovn.
  • Tilbered stegen til den når en kerne temperatur på 65 grader, - ca. 1 time. Tag låget af når der er ca. 20 min. tilbage.
  • Tag stegen op af saucen og læg et stykke staniol over (det er ikke meningen fedtlaget skal være sprødt), og lad den hvile 15 min.
  • Kog i mellemtiden saucen godt ind ved middel varme, til den tykner og er lækker cremet.
  • Inden servering vendes spinaten i saucen, - og denne smages til med salt og peber. Tilsæt evt. en smule kulør.
  • Skær stegen i fine tynde skiver og server med ris, kartofler eller mos, - top med den lækre cremede flødesauce og et drys persille.
Skinkeculotte i flødesauce - Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce – Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce - Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce – Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce - Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce – Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce - Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce – Opskrift på skinkeculotte i gryde

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*