Skinkeculotte i flødesauce - Opskrift på skinkeculotte i gryde

Skinkeculotte i flødesauce

Lækker saftig skinkeculotte tilberedt i en cremet flødesauce med bl.a. hvidvin, svampe og skalotteløg.
En virkelig skøn og anderledes måde at servere sådan en steg på, – masser af smag og bare en vidunderlig nem og lækker gryderet, som herhjemme var et hit hos hele familien.
Stegen brunes godt af på alle sider, hvorefter den kommes i ovnen og tilbereder færdigt i flødesaucen, – du får den lækreste saucen og en dejlig saftig steg.
Server med ris, ovnstegte kartofler, kogte kartofler eller en god mos, – retten passer til det meste. Drys med persille eller top med blandet mikro grønt.

Skinkeculotte i flødesauce

By Dianna Brinch Personer: 4-6
Tid: 1 1/2 time

Opskrift på saftig skinkeculotte tilberedt i flødesauce.

Ingredienser

  • 1 skinkeculotte på ca. 1-1,2 kg.
  • 150 g pancetta eller bacon, skåret mindre tern
  • 250 g champignon
  • 250 g skalotteløg
  • 100 g spinat, - jeg foretrækker frisk
  • 3 forårsløg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 5 kviste timian
  • 4 dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
  • 4 dl bouillon, - svin, grønt eller kylling
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 2 spsk hvedemel
  • Salt og peber
  • Olie
  • Kulør
  • Evt. lidt finthakket persille til topping

Fremgangsmåde

1

Rens champignonerne og halver de store, - lad resten forblive hele.

2

Pil skalotteløgene og lad dem forblive hele.

3

Snit forårsløgene og riv hvidløgne fint.

4

Rids fedtlaget på skinkeculotten og krydr hele stegen med salt og peber.

5

Varm en smule olie (stegen afgiver også fedt) i en stor gryde, og brun skinkeculotten godt af på alle sider, - start med fedtsiden. Læg stegen til side på en tallerken.

6

Brun pancetta/bacon i samme gryde, til det er gyldent, - læg til side sammen med stegen.

7

Brun løg og champignon af i fedtet fra stegen og pancettaen i ca. 5 min, - tilsæt forårsløg og hvidløg og varm med et minuts tid.

8

Drys melet over og vend det godt sammen med grøntsagerne.

9

Tilsæt hvidvin og lad den koge let ind i 5 min.

10

Hæld bouillon og fløde over, tilsæt timian kviste og pancetta/bacon og lad saucen simre ved middel varme i små 10 min.

11

Læg stegen tilbage i saucen, - med fedtsiden opad, - og sæt gryden med låg, i en forvarmet ovn ved 160 grader, almindelig ovn.

12

Tilbered stegen til den når en kerne temperatur på 65 grader, - ca. 1 time. Tag låget af når der er ca. 20 min. tilbage.

13

Tag stegen op af saucen og læg et stykke staniol over (det er ikke meningen fedtlaget skal være sprødt), og lad den hvile 15 min.

14

Kog i mellemtiden saucen godt ind ved middel varme, til den tykner og er lækker cremet.

15

Inden servering vendes spinaten i saucen, - og denne smages til med salt og peber. Tilsæt evt. en smule kulør.

16

Skær stegen i fine tynde skiver og server med ris, kartofler eller mos, - top med den lækre cremede flødesauce og et drys persille.

Skinkeculotte i flødesauce - Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce – Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce - Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce – Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce - Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce – Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce - Opskrift på skinkeculotte i gryde
Skinkeculotte i flødesauce – Opskrift på skinkeculotte i gryde

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*