Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager

Samosa med krydret oksekød og grøntsager

Samosa med krydret oksekød og grøntsager
Opskrift op lækre sprøde samosa med krydret oksekød og grøntsager.
Denne opskrift giver ca. 26-30 stk.
Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager

Lækre sprøde samosa fyldt med krydret oksekød og masser af grøntsager, – så lækre og virkelig nemme at lave.
Jeg køber en frisk færdiglavet filodej i Kvickly, den er super nem at arbejde med og stykkerne er gode store. Jeg foretrækker at lave strimlerne til mine samosa i stykker på ca. 10×35 cm, – på den måde får de masser af “flips”, og jeg sikre fyldet bliver inde i pakkerne, og de bliver ultra sprøde af de mange fine lag.
Grøntsagerne kan med fordel køres en hurtig tur i en minihakker eller lignende, – ellers skal de blot hakkes fint.
Server dem med forskellige dips, til salater eller til indiske risretter.
Under opskrift er der lagt billeder ind hvor jeg prøver at vise folde metoden.

Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager

Samosa med krydret oksekød og grøntsager

Opskrift op lækre sprøde samosa med krydret oksekød og grøntsager.
Denne opskrift giver ca. 26-30 stk.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Fyld

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 1

    stort løg

  • 1

    bagekartoffel, skåret i små tern på ca. 4x4 mm.

  • 2

    peberfrugter

  • 2

    store gulerødder

  • 2 dl

    ærter

  • 3 fed

    hvidløg, presset eller revet

  • 1 tsk

    stødt spidskommen

  • 1 tsk

    stødt koriander

  • 1 tsk

    sød chilipulver

  • 1 tsk

    karry

  • 1/2 tsk

    chiliflager

  • Salt og peber

  • Olie

Derudover

  • 1

    rulle filodej - 300 g.

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 3 spsk

    vand

  • 2 l

    fritureolie eller rapsolie

Sådan gør du

Fyldet

  • Blend løg, hvidløg, peberfrugter og gulerødder eller hak det hele meget fint.
  • Varm en god sjat olie i en gryde og svits ovenstående blanding samt kartoflerne af i 10 min. ved middel varme, - de skal ikke tage farve.
  • Tilsæt kødet og lad det brune med i 5-8 min.
  • Hæld krydderierne over sammen med ærterne, og lad det hele varme godt igennem i 5-10 min. - mærk efter at kartoflerne er blevet møre.
  • Smag fyldet til med salt og peber, og sæt det derefter til side og lad det køle let af.

Samosa

  • Skær filodejen ud i strimler på 10 cm i bredden (højde 35 cm hvis du køber frisk filodej).
  • Rør mel og vand sammen i en lille skål, - denne blanding skal bruges til at lime dejen sammen.
  • Læg en god spiseskefuld fyld i det ene hjørne af dejen, - pensl med lidt melkilster i hjørnet og fold dejen ind over fyldet så den danner en trekant. Fold samosaen videre på samme måde så dejen bliver ved med at danne en trekant, og fortsæt til der kun er en lille ende tilbage. Pensl denne ende med melklister og luk den om samosaen, - nu er fyldet sikret inde i dejen.
  • Varm olien op til mellem 160-180 grader og friter dem, lidt ad gange, til de er gyldne og sprøde, ca. 2-3 min.
  • Lad dem suge på lidt køkkenrulle inden de serveres.
Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Samosa – Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Fyldet er placeret i hjørnet og kanten overfor er smurt med lidt melklister.
Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Dejen er flippet ind over fyldet så den danner en trekant, og den er fæstnet med “limen” i hjørnet.
Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Fortsæt med at folde samosaen i en trekant, og smør til sidst kanterne med melklister inden samosaen lukkes.
Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Samosa – Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Samosa – Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager

Kommentarer

  1. Lotte Christensen

    Hejsa. De ser lækre ud . Har lidt spørgsmål:
    Hvis de skal bages i ovnen, hva skal de så pensles med?
    Kan man folde dem i forvejen også fryse dem ned?
    Hva skal man servere til?
    Håber at du kan svare på disse spørgsmål. Rigtig god dag.
    Venlig hilsen Lotte

    • Hej Lotte

      Tak for din besked 🙂

      Hvis de skal bages i ovnen vil jeg blot pense dem med en god rapsolie eller anden smagsneutral olie 🙂

      Du kan sagtens folde dem og fryse dem ned, – sørg dog for at de ikke bliver løs frosset, så ikke de klistrer sammen. Og bag dem direkte fra fryseren, – ligesom man ville gøre med købte forårsruller f.eks. 🙂

      Jamen de kan serveres som tilbehør til forskellige risretter, på et tapasbord eller med en god grov salat og forskellige dips. Det kan være en frisk yoghurt dip, soya eller sød chilisauce.

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  2. Gitte Jepsen

    Hejsa,
    Fantastiske opskrifter du laver
    Jeg vil spørge til samosa, har du prøvet at lave dem klar om formiddagen og så først frittere dem til aften? Tænker mest på om de går op i limningen
    Tak for god inspiration

    • Hej Gitte

      Tusind tak for din besked og de søde ord 🙂
      De går ikke op i limningen selvom de ligger, – den skal nok holde 🙂 En lille bekymring jeg kan have, er at hvis fyldet er meget vådt – at de så brister i dejen, hvis dejen ikke har nok lag. Hvis du bruger de lange stykker, som jeg gør her – så tænker jeg godt de kan klare det. Sørg for tage udenom væden i bunden af fyldet, læg dem så de ikke klistrer sammen og på køl med det samme de er lavet. Og sørg ligeledes for at fyldet er helt koldt når de samles 🙂
      Rigtig god fornøjelse 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Gitte Jepsen

    Tak for svar
    Jeg laver fyldet her til formiddag og lader det blive helt koldt . Har købt frisk filodejl

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*