Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager

Samosa med krydret oksekød og grøntsager

Hvad synes du?


Lækre sprøde samosa fyldt med krydret oksekød og masser af grøntsager, – så lækre og virkelig nemme at lave.
Jeg køber en frisk færdiglavet filodej i Kvickly, den er super nem at arbejde med og stykkerne er gode store. Jeg foretrækker at lave strimlerne til mine samosa i stykker på ca. 10×35 cm, – på den måde får de masser af “flips”, og jeg sikre fyldet bliver inde i pakkerne, og de bliver ultra sprøde af de mange fine lag.
Grøntsagerne kan med fordel køres en hurtig tur i en minihakker eller lignende, – ellers skal de blot hakkes fint.
Server dem med forskellige dips, til salater eller til indiske risretter.
Under opskrift er der lagt billeder ind hvor jeg prøver at vise folde metoden.

Samosa med krydret oksekød og grøntsager

By Dianna Brinch Personer: 6
Tid: 45 min.

Opskrift op lækre sprøde samosa med krydret oksekød og grøntsager.
Denne opskrift giver ca. 26-30 stk.

Ingredienser

  • Fyld
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 1 bagekartoffel, skåret i små tern på ca. 4x4 mm.
  • 2 peberfrugter
  • 2 store gulerødder
  • 2 dl ærter
  • 3 fed hvidløg, presset eller revet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk sød chilipulver
  • 1 tsk karry
  • 1/2 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • Olie
  • Derudover
  • 1 rulle filodej - 300 g.
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk vand
  • 2 l fritureolie eller rapsolie

Fremgangsmåde

1

Fyldet Blend løg, hvidløg, peberfrugter og gulerødder eller hak det hele meget fint.

2

Varm en god sjat olie i en gryde og svits ovenstående blanding samt kartoflerne af i 10 min. ved middel varme, - de skal ikke tage farve.

3

Tilsæt kødet og lad det brune med i 5-8 min.

4

Hæld krydderierne over sammen med ærterne, og lad det hele varme godt igennem i 5-10 min. - mærk efter at kartoflerne er blevet møre.

5

Smag fyldet til med salt og peber, og sæt det derefter til side og lad det køle let af.

6

Samosa Skær filodejen ud i strimler på 10 cm i bredden (højde 35 cm hvis du køber frisk filodej).

7

Rør mel og vand sammen i en lille skål, - denne blanding skal bruges til at lime dejen sammen.

8

Læg en god spiseskefuld fyld i det ene hjørne af dejen, - pensl med lidt melkilster i hjørnet og fold dejen ind over fyldet så den danner en trekant. Fold samosaen videre på samme måde så dejen bliver ved med at danne en trekant, og fortsæt til der kun er en lille ende tilbage. Pensl denne ende med melklister og luk den om samosaen, - nu er fyldet sikret inde i dejen.

9

Varm olien op til mellem 160-180 grader og friter dem, lidt ad gange, til de er gyldne og sprøde, ca. 2-3 min.

10

Lad dem suge på lidt køkkenrulle inden de serveres.

Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Samosa – Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Fyldet er placeret i hjørnet og kanten overfor er smurt med lidt melklister.
Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Dejen er flippet ind over fyldet så den danner en trekant, og den er fæstnet med “limen” i hjørnet.
Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Fortsæt med at folde samosaen i en trekant, og smør til sidst kanterne med melklister inden samosaen lukkes.
Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Samosa – Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Samosa - Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager
Samosa – Opskrift på sprøde samosa med oksekød og grøntsager

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*