Rösti vafler med laks og peberrodscreme er den perfekte løsning til festlige lejligheder, hvor der skal serveres elegante og velsmagende snacks, appetizer eller hapser. Denne opskrift er supernem at lave, da du blot skal bruge færdige rösti kartofler. Lad dem tø op, og rist dem sprøde i et vaffeljern – det giver dem både en smuk form og en skøn sprødhed.
Når vaflerne er let afkølede, toppes de med cremet peberrodscreme, røget laks og pyntes med friske krydderurter som brøndkarse eller dild.
Disse små hapsere er perfekte til stående snacks, hvad enten det er til nytårsfesten, sommerens udendørs arrangementer eller en hyggelig aften med vennerne.
Peberrodscremen kan nemt laves på forhånd og opbevares på køl i 2-3 dage, så du kan forberede alt i god tid. Med denne opskrift får du en både elegant og utrolig nem snack, der med garanti vil imponere dine gæster!
Rösti vafler med laks og peberrodscreme
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 16 rösti kartofler – optøet
- 200 g røget laks, skåret i mindre skiver
- Brøndkarse eller dild
Peberrodscreme
- 150 g creme fraiche 38%
- 2 spsk frisk peberrod, fintrevet
- 1-2 tsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk sukker
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Peberrodscreme
- Hæld alle ingredienserne i en skål, og pisk det godt sammen med en håndmixer til cremen tykner og får en lækker og luftig konsistens.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og evt. mere peberrod. *Brug et frisk stykke peberrod som du selv river, det giver den bedste peberrodscreme.
- Opbevar cremen på køl til hapserne skal samles – cremen holder fint i 2-3 dage på køl.
Vaffel rösti med røget laks og peberrodscreme
- Læg de optøede rösti kartofler i et varmt vaffeljern, og mas dem flade. Bag dem til de er gyldne og sprøde.Fortsæt til alle kartofler er færdige, og læg dem løbende til side på en bageris, så de forbliver sprøde. Lad dem køle af, så cremen ikke smelter.
- Smør en smule peberrodscreme på bunden af hver rösti, og læg et stykke røget laks på toppen. Dup flere toppe af peberrodscreme på toppen, og pynt med brøndkarse eller dild.Jeg holder cremen på sprøjtepose, så er den nem lige at toppe på laksen.
- Krydr med friskkværnet peber inden servering.
Sikke nogle flotte skåle/tallerkener, hvor er de mon fra?
Hej Emma
Ja de er så smukke 🙂 De er fra Tybo keramik 🙂
Kh Dianna