
Friske rødspættefileter tilberedt med sommergrønt i en lækker flødesauce, – en skøn sommerlig ret, der selvfølgelig kan laves hele året rundt.
Den er super nem at lave, og så smager den bare fantastisk godt. Saucen er himmels og fyldt med skøn smag, – den yngste spiser den med ske herhjemme. En lækker smagsfuld flødesauce dog uden den klassiske lidt tykke konsistens, men en lækker og mere let cremet flødesauce.

Rødspætteruller og sommergrønt i fad
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 12 rødspætte fileter (alt efter størrelse)
- 1 bdt
små friske gulerødder
- 1 bdt
forårsløg
- 1 stort bdt dild, finthakket
- 1
løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, presset eller revet
- 2 dl
noilly prat
- 1/2 l
grøntsags bouillon
- 1/2 l
piskefløde
- 1/2
citron, saften heraf
-
Salt og peber
-
Olie
Derudover
- 1,2 kg
nye danske kartofler
-
Dild
Sådan gør du
Kartoflerne
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand evt. tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg i ca 15 min., - på den måde får du en lækker fast kartoffel. Tiden kommer selvfølgelig an på størrelsen af kartoflerne, - så mærke efter med en kødnål når de har trukket 10 min. Skulle de stadig være meget hårde tændes de blot igen i et par minutter, - man lærer hurtigt at vurdere koge tiden når man har gjort det nogle gange.
Rødspætteruller i fad
- Varm lidt olie i en gryde og svist løg og hvidløg af i et par minutter.
- Hæld noilly prat over og lad det reducere til det halve.
- Tilsæt bouillon og piskefløde og lad det koge godt igennem og reducere let, - dog uden den tykner, saucen skal være lækker tynd.
- Smag saucen til med citron, salt og peber, tilsæt finthakket dild, og lad den stå ved svag varme til den skal hældes over fisken.
- Rens gulerødder og forårsløg, og skær det ud i passende størrelser. Vi skærer gerne gulerødder en enkelt gang på skrå og lægger forårsløg hele ved.
- Rens fiskene, krydr med salt og peber og rul dem. Læg rullerne i et ovnfast fad og læg gulerødder og forårsløg rundt om. Hæld saucen over og bag dem i en forvarmet ovn i 12-15 min. ved 200 grader, afhængig af størrelsen på fileterne.
- Server fiskerullerne med de bagte grøntsager, nye kartofler og den lækre flødesauce og drys med lidt frisk dild.
