Opskrift på lækre rødspætteruller bag i fad med sommergrønt og frisk flødesauce.
Samlet tid 1 timetime
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
12rødspætte fileter (alt efter størrelse)
1bdt
små friske gulerødder
1bdt
forårsløg
1stort bdt dild, finthakket
1
løg, finthakket
3fed
hvidløg, presset eller revet
2dl
noilly prat
1/2l
grøntsags bouillon
1/2l
piskefløde
1/2
citron, saften heraf
Salt og peber
Olie
Derudover
1,2kg
nye danske kartofler
Dild
Sådan gør du
Kartoflerne
Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand evt. tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg i ca 15 min., - på den måde får du en lækker fast kartoffel. Tiden kommer selvfølgelig an på størrelsen af kartoflerne, - så mærke efter med en kødnål når de har trukket 10 min. Skulle de stadig være meget hårde tændes de blot igen i et par minutter, - man lærer hurtigt at vurdere koge tiden når man har gjort det nogle gange.
Rødspætteruller i fad
Varm lidt olie i en gryde og svist løg og hvidløg af i et par minutter.
Hæld noilly prat over og lad det reducere til det halve.
Tilsæt bouillon og piskefløde og lad det koge godt igennem og reducere let, - dog uden den tykner, saucen skal være lækker tynd.
Smag saucen til med citron, salt og peber, tilsæt finthakket dild, og lad den stå ved svag varme til den skal hældes over fisken.
Rens gulerødder og forårsløg, og skær det ud i passende størrelser. Vi skærer gerne gulerødder en enkelt gang på skrå og lægger forårsløg hele ved.
Rens fiskene, krydr med salt og peber og rul dem. Læg rullerne i et ovnfast fad og læg gulerødder og forårsløg rundt om. Hæld saucen over og bag dem i en forvarmet ovn i 12-15 min. ved 200 grader, afhængig af størrelsen på fileterne.
Server fiskerullerne med de bagte grøntsager, nye kartofler og den lækre flødesauce og drys med lidt frisk dild.