Lækre hjemmelavede rødbedesild vendt i en cremet dressing med små rødbede tern, kapers og løg.
Jeg kan virkelig god lide en god sildemad, – og jeg har nok lidt en svaghed for sild der svømmer rundt i en dressing, – jeg elsker jo dips og dressinger.
Rødbedesild smagte jeg første gang på en frokostplatte på en restaurant, – og jeg var vild med det. Derfor har jeg gjort kunsten efter, og lavet min egen rødbede sild, – og jeg synes den smager hamrende godt altså 🙂
Serveres rødbedesilden som smørrebrød til frokost er der til 4 personer, – er det som del af det kolde bord, med andres retter, er der sagtens til 6 personer.
Rødbedesild
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g marinerede sildefileter, drænet vægt
- 100 g syltede rødbeder, skåret i små tern
- 3 spsk creme fraiche
- 2 spsk god mayonnaise
- 1 lille skalotteløg, finthakket
- 1 spsk kapers, finthakket
- 1 tsk dijon
- 1 tsk sukker
- Salt og peber
- Brøndkarse og purløg til toppen
Sådan gør du
- Rør creme fraiche og mayonnaise sammen med sukker, dijon, skalotteløg, rødbede og kapers. Smag til med salt og peber.
- Dup sildefileterne tørre i lidt køkkenrulle, og skær dem ud i mindre stykker.
- Vend sildefileterne i dressingen, og sæt på køl til de skal serveres.Top den med brøndkarse og purløg inden servering.
Hvor længe før kan de laves lyder rigtig godt
Hej Hanne
Jeg vil kun anbefale at lave dem dagen før 🙂
Og husk at duppe sildene godt tørre, så ikke marinaden bliver tynd 🙂
Kh Dianna
Den opskrift lærte jeg af vores kok på ØK skib i 78. Jeg var selv ungkok,
Har lavet denhvert år siden til julefrokost og påskefrokost.
De er bare god……
Hej Johnny
Ej hvor sjovt altså, sikken en hyggelig historie 🙂
Og ja, det smager simpelthen så godt, er også vild med det 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna