Opskrift på den bedste Rodfrugtmos med rigeligt smør

Rodfrugtmos med rigeligt smør

Denne her rodfrugtmos er bestemt ikke en af de sundeste, og man kan selvfølgelig erstatte noget af smørret med kogevand fra rodfrugterne. Men når det så er sagt, så kan denne variation altså virkelig noget. Når vi laver denne udgave med rigelig smør serverer vi den som tilbehør til f.eks. en lammekølle, en rød steg eller lignende, hvor der også er andet tilbehør. Man får derfor ikke en kæmpe portion, og så er det jo okay med lidt mere smør, ikk?

Rodfrugtmos med rigeligt smør

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på en fantastisk rodfrugt mos med masser af smag

Ingredienser

  • 300 gram knoldselleri
  • 600 g kartoffel
  • 200 g persillerod
  • 150 g smør
  • Evt. lidt kogevand
  • Salt og hvid peber

Fremgangsmåde

1

Skræl grøntsagerne og skær dem ud i større tern.

2

Kog rodfrugterne i rigeligt usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og gem lidt til at justere konsistensen.

3

Tilsæt smørret og lad det smelte under omrøring. Brug et piskeris til at piske rodfrugterne godt sammen til en grov mos. Ønsker man en finere mos kan man bruge en elpisker, men vi foretrækker den grov.

4

Smag til med salt og hvid peber og server straks.

Noter

Skål fra Würtz keramik

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.