Risalamande cheesecake - Opskrift på cheesecake med risalamande

Risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake
Opskrift på risalamande cheesecake, - en rigtig juledessert.
Risalamande cheesecake - Opskrift på cheesecake med risalamande

Jeg er jo ret stor fan af cheesecake, det er vist ingen hemmelighed. Desserten er relativ nem at gå til og så synes jeg simpelthen det er sådan en smuk dessert, – både serveret som anretninger eller som en hel kage.
Denne cheesecake er min version af en rigtig juledessert, – nemlig med et udgangspunkt i en god smag af risalamande.
Bunden er traditionel digestive bund, men med blendede smuttede mandler og vanilje, for at gøre den lidt mere julet. Ostecremen er blandet med risengrød, flødeskum og blendede smuttede mandler og den er toppet af med en gele kirsebærsauce og ribssaft, simpelthen så smuk og lækker.

Risalamande cheesecake - Opskrift på cheesecake med risalamande

Risalamande cheesecake

Opskrift på risalamande cheesecake, - en rigtig juledessert.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.79 fra 32 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal6 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 175 g

    digestive kiks

  • 50 g

    mandler, gerne smuttede

  • 125 g

    smør, smeltet

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

Ostecreme

  • 100 g

    flødeost, naturel

  • 280 g

    risengrød tilsat lidt vaniljepulver

  • 80 g

    smuttede mandler, helt finthakkede, gerne i en minihakker eller lignende

  • 100 g

    flormelis

  • 3 dl

    piskefløde

  • 3 blade

    husblas

Kirsebærgelé

  • 2 dl

    saft herfra, sigtet fri for bær

  • 1 dl

    ribssaft

  • 6 blade

    husblas

Derudover

  • 6

    cylinderforme, diameter 7-8 cm

  • Kageplast

  • Pynt, - f.eks. ristede mandelsplitter, frysetørrede bær, sølv støv, hvide chokolade dutter eller lignende.

Sådan gør du

Kiksebund

  • Blend digestive kiks og mandlerne til en helt fin mel, tilsæt vaniljesukker og bland det godt med det smeltede smør.
  • Beklæd de 6 cylinderforme med kageplast og kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende og stil dem på køl 1 times tid.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Pisk fløden til flødeskum, kun til den akurat stivner, endelig ikke for meget.
  • Rør risengrøden sammen med flødeosten, flormelis og finthakkede mandler.
  • Vrid husblassen fri for vand og opløs den i 2 spsk. kogende vand.
  • Rør et par spiseskefulde af ostemassen sammen med den smeltede husblas, og vend derefter husblasmassen i ostemassen, - på den måde undgår du at din husblas laver tråde og klumper.
  • Vend flødeskummet i ostemassen af et par omgange med en spartel, så den forbliver luftig og put massen på en sprøjtepose.
  • Tag kiksebundene ud af køleskabet og fordel ostemassen på bundene så det er ca. 1 cm fra toppen af dine forme, så der stadig er plads til laget med kirsebærgele.
  • Glat til sidst massen ud med en ske, så den er jævn og fin, og stil dem på køl i minimum 3 timer eller til de har sat sig. Man kan med fordel bruge en varm ske, det gør det meget nemmere at glatte massen ud. Dyp den i kogende vand og tør den af i et viskestykke inden massen glattes ud, - gentag ved hver kage.

Kirsebær gelé

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Varm kirsebærsaucen med ribssaft i en gryde og rør den udblødte husblas ud heri.
  • Lad blandingen køle af på køkkenbordet til ca. 30 grader, og fordel derefter en fint lag på hver cheesecake, ca. 8 mm.
  • Stil kagerne på køl i min. 2 timer til geléen har sat sig eller natten over.
  • Befri kagerne fra cylinderne ved at skubbe forsigtigt på toppen af kageplasten, og fjern derefter forsigtigt kageplasten fra kagerne.
  • Pynt kagerne med f.eks. ristede mandelsplitter, lidt frysetørrede hindbær og sølvstøv.

Noter

Jeg har lavet en større portion gele til disse cheesecakes end jeg plejer, da jeg gerne ville have et tykkere lag på disse. Der vil være en smule gele til overs, - men lav hellere hele portionen så ikke der er for lidt.
Brug gerne noget kageplast der er en smule højere en cylinderformene, på den måde er det nemmere at få kagerne ud, uden at ramme geletoppen med fingrene.
Hvis man ønsker at lave en stor kage kan man sagtens gøre det, jeg vil anbefale en kagering på ca. 16-18 cm i diameter.
Risalamande cheesecake - Opskrift på cheesecake med risalamande
Risalamande cheesecake – Opskrift på cheesecake med risalamande
Risalamande cheesecake - Opskrift på cheesecake med risalamande
Risalamande cheesecake – Opskrift på cheesecake med risalamande

Kommentarer

  1. Hej Dianna.

    Elsker dine opskrifter
    Lavede din æble cheesecake i weekende og hold da op dem bar lækker.

    Vil nu forsøge mig med denne her cheesecake, men vil lige hører om der skal tilsættes salt til risengrøden?

    Rigtig god aften og tusind TAK for dine lækre opskrifter

    Kh. Mette

    • Hej Mette

      Åhh hvor er det bare dejligt at høre altså, tusind tak:)

      Jeg putter altid en smule salt i min risengrød, virkelig ikke meget – men synes at den smule gør det godt:)
      Men gør som du plejer når du laver risengrød:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)