Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque

Ravioli med jomfruhummer og bisque

Ravioli med jomfruhummer og bisque
Opskrift på hjemmelavede ravioli med jomfruhummer og bisque.
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque

Lækre hjemmelavede ravioli med jomfruhummer – toppet med jomfruhummer bisque og stegt jomfruhummer.
Denne ravioli smager fuldstændig fantastisk, skøn mild smag fra pastaen og en lækker dybde fra bisquen.
Raviolien er overraskende nem at lave. Jomfruhummer bisquen der skal koges ind, er det der tager længst tid – resten kan klares på ganske kort tid.
Bisquen er blød og cremet – en skøn jomfruhummersuppe, virkelig lækkert.
En perfekt forret til nytårsaften – eller til en weekend hvor familie eller venner skal forkæles ekstra meget.

Raviolien kan du med fordel lave tidligere på dagen. Læg dem, med mellemrum, på et meldryssset spækbræt, drys med mel på toppen og dæk med film. Så kan de sagtens opbevares på køl.
Melet forsvinder når de koges.

Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque

Ravioli med jomfruhummer og bisque

Opskrift på hjemmelavede ravioli med jomfruhummer og bisque.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.62 fra 34 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Fyld

  • 12

    jomfruhummer, - gem 4 til toppen

  • 200 g

    mascarpone

  • 1 spsk

    citronsaft

  • 3 spsk

    dild, finthakket

  • Salt og peber, kun en smule

  • Olie

Jomfruhummer bisque

  • Skallerne af alle jomfruhummer

  • 4

    skalotteløg, skåret i kvarte

  • 5 fed

    hvidløg, knust

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 l

    vand + 2 bouillonterninger - jeg bruger grøntsags eller kylling

  • 6 dl

    hvidvin

  • 1/2 l

    piskefløde

  • 1/2

    -1 citron, - saften heraf

  • Olie

  • Salt og peber

  • Finthakket dild til anretning

Sådan gør du

Jomfruhummer bisque

  • Pil og rens jomfruhummerne og læg dem til side på en tallerken, - sørg for at fjerne tarmene.
  • Varm en god sjat olie i en stor gryde, og steg alle skallerne af ved god høj varme i ca. 5 min., - knus dem med en grydeske undervejs.
  • Tilsæt løg og hvidløg og varm med i yderligere 5 minutter, - sørg for det ikke brænder på.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem, hæld hvidvinen over og lad den brænde alkoholen af, inden vand og bouillonterninger tilsætte.
  • Lad bisquen koge godt igennem ved jævn høj varme i ca. 30 min., - eller til den har reduceret til det halve.
  • Sigt bisquen over i en lille kasserolle, tilsæt fløden og kog fortsat ind, til den tykner let, ca 15-20 min. - smag på den undervejs, - den må ikke blive for kraftig i smagen.
  • Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber og lad den derefter stå ved svag varme.

Fyld

  • Hak 8 jomfruhummer groft, og bland dem i en skål sammen med mascarpone, citronsaftsaft og dild, samt en smule salt og peber. Stil til side.

Ravioli og topping

  • Kør dejen på pastamaskinen, - start med den største (10 på vores maskine), og gør stille og roligt dejen tyndere ved at justere mm. på maskinen. Drys evt. dejen med lidt pastamel hvis den klistrer. Kør dejen til den er 2 mm, og drys pladerne med lidt mel hvis der er behov for det.
  • Placer små klatter fyld , 1 stor tsk., på pastapladerne, med mellemrum, så raviolierne kan udstikkes.
  • Pensl pastaen med vand, helt tæt ind til fyldet, - og placer en pastaplade over fyldet. Mas pastaen fint sammen om fyldet, og sørg for, at så meget luft som muligt er mast ud af pastaen.
  • Udstik raviolien i ønskede form.
  • Læg de færdige ravioli på en tallerken drysset med mel så ikke de klistrer sammen, - melet forsvinder under tilberedning.
  • Stik en pind igennem de 4 andre jomfruhummer, på den måde sikrer du de ikke krøller sammen under tilberedning.
  • Varm en smule olie på en pande, og steg jomfruhummerhalerne, på ryggen, ved middelvarme til de tager farve, - ca. et par minutter. Sluk for blusset, vend dem rundt og lad dem trække på panden i yderligere 1 minut og læg dem derefter til side på en tallerken.
  • Bring en stor gryde godt saltet vand i kog, - og kog derefter raviolierne i ca. 3 minutter ved middel varme, - vandet må ikke buldre så raviolierne slynges rundt. Tag raviolierne op med en hulske og læg dem på en tallerken.
  • Hæld jomfruhummer bisque i bunden af en dyb tallerken, - placer raviolierne ovenpå bisquen, top med en stegt jomfruhummerhale og drys med finthakket dild.
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque

Kommentarer

  1. Vivian

    Troede lige jeg havde fundet nytårsopsktiften … indtil jeg læste at man skal bruge en pastamaskine
    Kan man evt. rulle dejen tynd med en køkkenrulle istedet?
    Hilsen Vivian

    • Hej Vivian

      Det kan du sagtens, – dejen er MEGET nem at arbejde med, – så du kan sagtens rulle den helt tynd ud med en kagerulle, – blot ved at drysse den med lidt mel som man også gør på en pastamaskine.
      Jeg får det lige skrevet på opskriften, – rigtig godt input

      Tak for din besked og rigtig dejlig dag

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Gitte Holm Agnsgaard

    Hej
    Det ser lækkert ud, kan man fremstille raviolierne på forhånd og sætte i køleskab, så man blot skal koge dem.?
    Og bisque, kan man lave den også på forhånd og så varme forsigtigt op?

    Mvh
    Gitte

    • Hej Gitte

      Tak for din besked 🙂
      Det kan du sagtens gøre, – det gør vi også når vi skal have gæster. Sørg blot for at der er godt med mel på tallerkenen de ligger på, – og uden de rammer hinanden, drys med mel på toppen og dæk dem til med film

      Og bisquen kan uden problemer opvarmes, – den kan sagtens tåle godt med varme

      God fornøjelse med det, og rigtig god weekend

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Ann-Kirstine

    Det ser lækkert ud – den skal på vores nutårsmenu. Er hummeren rå når de blandes i mascarponen?
    Vh Ann-Kirstine

    • Hej Ann-Kirstine

      Det lyder så lækkert:)
      Ja den er rå, – og så bliver den tilberedt når raviolierne koges.

      Rigtig god fornøjelse og glædelig jul 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Maj Britt

    Skal der 2 l. vand i suppen ? Det lyder af meget, så skal bare være sikker inden jeg går igang :-))

    • Hej Maj Britt
      Tak for din besked

      Den er god nok med 2 liter, – både så skallerne bliver dækket, men også så bisquen ikke bliver for kraftig når den koger ind

      Rigtig god fornøjelse.

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Pernille

    Hvis man har fået en hummer med rogn hvornår skal man så tilføje dem?

    • Hej Pernille

      Hvis du tænker hvornår de skal tilsættes i bisquen, så ville jeg blot smide dem med i gryden samtidig med skallerne

      God fornøjelse og rigtig dejlig weekend

      De bedste hilsner
      Dianna

  6. Hej Dianna
    Du nævnte tidligere at man godt kan lave raviolien før brug. Tror du allerede at de kan laves dagen før, drysses godt med mel og kommes i køleskabet?

    • Hej Trine
      Generelt kan du sagtens lave dem dagen før, – hvis bare du sørger for dejen ikke er for fugtig, drysser godt med mel og pakker den helt tæt, så ikke de bliver tørre:)
      Men… lige med denne, hvor der skal rå jomfruhummer i, der vil jeg ikke anbefale at gøre det. Dels fordi jomfruhummer altid skal være helt frisk, – men vil også være nervøs for om det går ud over smagen.
      Dejen kan du lave dagen før og lægge på køl, og så samle dem et par timer før de skal serveres:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  7. Hej Diana,
    Vi tænker denne ret er på nytårsmenuen, men har lige fået besked om at en af gæsterne ikke tåler laktose.
    Ved du om man kan udskifte mascarpone med en plantebaseret friskost? Eller vil det ødelægge noget af konsistensen i fyldet?

    • Hej Mette

      Tusind tak for din besked, – jeg er virkelig ked af jeg ikke har fået svaret inden nytår. Håber du fandt ud af et alternativ.
      Jeg er desværre ikke så meget inde i det laktosefri køkken, så tør simpelthen ikke svare på om det vil gå ud over konsistensen.

      Rigtig godt nytår.

      Kh Dianna

  8. Pernille

    Hvor mange raviolier bliver der pr. person? 🙂

    • Hej Pernille

      Altså størrelsen som på billedet, der får du ca. 5 stk pr person. De er ca. 6 cm i diameter.
      Men laver du dem mindre får du naturligvis flere 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)