Skøn og lækker pesto lavet på forårets lækre sunde ramsløg. Det er med at nyde den lækre urt fra skovens bund, – den er super sund og fyld med den lækreste milde hvidløgssmag.
Vi graver løgene op fra skoven og planter dem i store krukker i haven, så kommer de år efter år, og de er altid lige ved hånden.
Jeg elsker ramsløg, og rydder nærmest skoven når sæsonen er der, – de smager skønt i alt, og denne ramsløgpesto er ingen undtagelse.
Ramsløgpesto
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 håndfulde
ramsløg
- 25 g
pinjekerner, - gerne let brunede på en tør pande og afkølede
- 40 g
mandler
- 50 g
parmesan
- 3/4 dl
olivenolie
-
Salt pg peber
Sådan gør du
- Skyld ramsløgene grundigt og lad dem dræne for væde i en sigte til de er helt tørre.
- Put ramsløg, pinjekerner, mandler og parmesan i en blender og tilsæt olien løbende, - blend pestoen til den har en lækker grov konsistens og olien er blendet godt ind i de andre ingredienser.
- Smag til med salt og peber, og opbevar pestoen på køl i en lufttæt beholder, - den kan holde i 4-5 dage.
Kan man ikke forlænge levetiden med atamon ?
Hej Martin
Du kan i hvert fald skylle glasset med atamon (eller vodka), så sikrer du at det er helt sterilt 🙂
Jeg har ikke selv prøvet at tilsætte atamon til min pesto, – jeg plejer at fryse min pesto ned hvis jeg har rester – det fungerer fantastisk 🙂
Du kan med fordi toppe din pesto med olie når dne opbevares i glasset, ca. 1 cm over pestoen, – det skulle forlænge holdbarheden 🙂
Dbh Dianna