Ramsløgpesto - Opskrift på den lækreste pesto med ramsløg

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto
Opskrift på den lækreste ramsløgpesto
Ramsløgpesto - Opskrift på den lækreste pesto med ramsløg

Skøn og lækker pesto lavet på forårets lækre sunde ramsløg. Det er med at nyde den lækre urt fra skovens bund, – den er super sund og fyld med den lækreste milde hvidløgssmag.
Vi graver løgene op fra skoven og planter dem i store krukker i haven, så kommer de år efter år, og de er altid lige ved hånden.
Jeg elsker ramsløg, og rydder nærmest skoven når sæsonen er der, – de smager skønt i alt, og denne ramsløgpesto er ingen undtagelse.

Ramsløgpesto - Opskrift på den lækreste pesto med ramsløg

Ramsløgpesto

Opskrift på den lækreste ramsløgpesto
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 3 håndfulde

    ramsløg

  • 25 g

    pinjekerner, - gerne let brunede på en tør pande og afkølede

  • 40 g

    mandler

  • 50 g

    parmesan

  • 3/4 dl

    olivenolie

  • Salt pg peber

Sådan gør du

  • Skyld ramsløgene grundigt og lad dem dræne for væde i en sigte til de er helt tørre.
  • Put ramsløg, pinjekerner, mandler og parmesan i en blender og tilsæt olien løbende, - blend pestoen til den har en lækker grov konsistens og olien er blendet godt ind i de andre ingredienser.
  • Smag til med salt og peber, og opbevar pestoen på køl i en lufttæt beholder, - den kan holde i 4-5 dage.

Noter

Inden servering kan man evt. tilsætte en smule friskpresset citronsaft, det klæder den milde hvidløgssmag rigtig godt. Tilsættes det imens man laver pestoen vil syren fra citronen naturligt fjerne den flotte grønne farve fra pestoen, og gøre den mere kedelig i farven, - så vent til den skal serveres.
Ramsløgpesto - Opskrift på den lækreste pesto med ramsløg
Ramsløgpesto – Super lækker pesto med dejlig mild smag af skovens ramsløg.

Kommentarer

  1. Martin Døssing

    Kan man ikke forlænge levetiden med atamon ?

    • Hej Martin

      Du kan i hvert fald skylle glasset med atamon (eller vodka), så sikrer du at det er helt sterilt 🙂
      Jeg har ikke selv prøvet at tilsætte atamon til min pesto, – jeg plejer at fryse min pesto ned hvis jeg har rester – det fungerer fantastisk 🙂

      Du kan med fordi toppe din pesto med olie når dne opbevares i glasset, ca. 1 cm over pestoen, – det skulle forlænge holdbarheden 🙂

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)