Quesadillas med oksekød - Opskrift på quesadillas med oksekød og pico de gallo

Quesadillas med krydret oksekød og pico de gallo

Quesadillas med krydret oksekød og pico de gallo
Quesadillas med oksekød - Opskrift på quesadillas med oksekød og pico de gallo

Lækre sprøde quesadillas med krydret oksekød, masser af cheddar, pico de gallo og guacamole.
Super nemt at lave, og så smager det bare helt vidunderligt.
Tortilla pandekagerne får den lækreste smag og sprødhed når de steges på panden, – vi er vilde med det herhjemme. Generelt er vi vilde med det mexicanske køkken, – eller tex mex og du vil.
Masser af smag, snasket og sprødt, – lækre dips og tilbehør, – quesadillas skulle stå på bordet meget oftere hvis du spørger mig;-)

Quesadillas med oksekød - Opskrift på quesadillas med oksekød og pico de gallo

Quesadillas med krydret oksekød og pico de gallo

Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.93 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Mexicansk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Oksekøds fyld

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 peberfrugt, skåret i små tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 4 store tomater, skåret I store tern
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2-3 spsk mexicansk krydderi – klik her eller tacomix
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • Salt og peber
  • Olie
  • Evt. en smule vand

Pico de gallo

  • 300 g tomater
  • 1 lille rødløg
  • 1 frisk jalapeno eller grøn chili*
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille (eller koriander)
  • 1-2 limes
  • 1 1/2 spsk olivenolie
  • Salt og evt. friskkværnet peber

Guacamole

  • 3 modne avocadoer
  • 1 – 1 1/2 lime, saften heraf (smags selv til)
  • 2-3 spsk pico de gallo (tomatsalsaen)
  • 1 knsp cayennepeber
  • 1 knsp spidskommen
  • Salt og peber
  • Evt. et lille fed hvidløg, fintrevet

Derudover

  • 8 tortillas
  • 200 g cheddar, revet
  • Evt. creme fraiche og tortillachips

Sådan gør du

Oksekøds fyld

  • Varm en smule olie på en pande, og steg løg og hvidløg af et par minutter.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af.
  • Hæld peberfrugt og tomater ved, og varm det godt igennem.
  • Tilsæt krydderi og rør det godt sammen, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og varm igennem et par minutter
  • Hæld 1/2 dl vand over, og lad det simre ved middel varme mens du laver tilbehøret, – det må meget gerne boble godt igennem.
    *Tilsæt mere væde hvis det er ved at løbe tør. Den skal ikke være våd, men sådan lækker snasket.

Pico de gallo

  • Skær tomaterne i små tern, og hak de øvrige ingredienser fint.
  • Bland grøntsagerne sammen i en skål, – smag gerne på chilien inden du tilsætter. Måske du har fået fat i en af de stærke, – så doser efter smag og ønske. 
  • Hæld olien over samt saften af en lime og smag til med salt. Ønskes mere syre tilsættes ekstra limesaft.
    *Stil på køl til den skal serveres.

Guacamole

  • Skær avocadoerne over og skrab frugtkødet ud med en ske.
  • Mos det med en gaffel eller blend det i en minihakker sammen med spidskommen og cayenne.
  • Rør 2-3 store skefulde pico de gallo i, og smag til med limesaft, salt og peber.
    *Opbevar den på køl til den skal serveres. Læg gerne en avocadosten ved, og læg film over, – så holder den sig flot grøn.

Quesadillas

  • Varm 1-2 pander op ved middel varme. Du bestemmer selv om du vil spare på opvasken og bruge én pande, eller om du vil spare på tiden og bruge 2.
    *Du kan stege dem på en tør pande, eller du kan tilsætte en smule sprayfedt – det synes jeg gør dem ekstra crispy,
  • Læg en tortilla på panden og fordel en håndfuld cheddar herpå, – helt ud til kanten.
  • Top med et godt lag krydret oksekød, lidt ekstra ost og slut af med den sidste tortilla på toppen.
  • Steg dem i ca. 3-4 minutter på hver side, – eller til osten er smeltet, og tortilla pandekagerne er gyldne og sprøde.
Quesadillas med oksekød - Opskrift på quesadillas med oksekød og pico de gallo
Quesadillas med oksekød – Opskrift på quesadillas med oksekød og pico de gallo
Quesadillas med oksekød - Opskrift på quesadillas med oksekød og pico de gallo
Quesadillas med oksekød – Opskrift på quesadillas med oksekød og pico de gallo


Kommentarer

  1. Simone

    Hvis man skal lave det som tilbehør til 25 personer, har du så nogen gode ideer til, hvordan man kan forberede?

    Kan det evt. laves dagen før og så varmes i ovnen?

    • Hej Simone

      Det kan du sagtens gøre ja 🙂
      Sørg for at der ikke er for meget væde i fyldet, så bundene bliver bløde.
      Og så varm den i en ovn ved et par hundrede grader, så skal de nok blive sprøde igen.
      Vent med at skære dem ud til de skal serveres og er opvarmet:)

      Kh Dianna

  2. Hvordan vender du dem? De flapper bare rundt og vælter fyldet ud i panden, når jeg prøver. Ikke super lækkert at se på.

    • Hej Poa

      Jeg lægger en tallerken ovenpå, og vender panden på hovedet, i mens jeg holder på tallerkenen. Derefter lader jeg den glide af tallerkenen, og ned på panden igen, – så den kan blive tilberedt på den anden side også 🙂

      Dbh Dianna

    • Merete

      Jeg deler wrap’ene på midten og folder dem om fyldet. Så kan du lave 4 på en pande og de er nemme at vende når de kun fylder en kvart

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)