
Lækre sprøde quesadillas fyldt med hakket oksekød, krydret tomatsalsa og masser af ost.
Den her ret smager helt fantastisk, – chili con carne og smeltet ost forenet mellem 2 lækre hvede tortillas, og serveret med hjemmelavet tomatsalsa, – det er da en vinder.
Prøv min klassiske chili con carne med hakket oksekød, – eller prøv denne version chili con carne med oksebov.

Quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Chili con carne
- 500 g
hakket oksekød
- 1
store løg, finthakkede
- 2 fed
hvidløg, fint revet
- 1/4 rød chili uden kerner, finthakket
- 30 g
syltede jalapenos, finthakkede
- 1 1/2 tsk
spidskommen, stødt
- 1 tsk
koriander, stødt
- 1/2 tsk
kanel, stødt
- 2 ds
hakkede tomater
- 1 spsk
tomatkoncentrat
- 10 g
chokolade 70 %
- 1 ds
kidneybønner
-
Olivenolie
Salsa
- 2 ds
hakkede tomater
- 4 fed
hvidløg, revet
- 1
rødløg, finthakket
- 1 dl
syltede jalapenos, finthakket
- 3/4 dl
olivenolie
- 1/2 dl
ketchup
- 2 tsk
stødt koriander
- 1/2 tsk
tabasco
-
Lidt friskpresset citronsaft
-
Salt og peber
Derudover
- 2
modne avocadoer, skåret i skiver
- 200 g
cheddar, revet
- 8
bløde hvede tortillas
- 2 håndfulde
friske spinatblade
- 2
forårsløg, snittede
- 2 dl
cremefraiche 18%
Sådan gør du
Chili con carne
- Varm lidt olivenolie op i en gryde og svits løg, hvidløg, chili og krydderier af i et par minutter.
- Tilsæt kødet og brun det godt af.
- Tilsæt tomatkoncentrat og lad denne svitse med i yderligere 2 minutter.
- Tilsæt hakkede tomater, finthakkede jalapenos og chokoladen, og lad retten simre i mindst 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
- Tilsæt til sidst de skyllede kidneybønner, varm hurtigt igennem, og smag til med salt og peber.
Tomatsalsa
- Hæld de hakkede tomater i en sigte og lad dem dryppe godt af, - alt væde skal sigtes fra.
- Bland tomaterne med de øvrige ingredienser og smag til med salt, peber og citronsaft. Opbevar den på køl til den skal serveres.
Quesadillas
- Fordel en håndfuld ost på hver af de 4 hvede tortillas, top med chili con carne og slut af med friske spinatblade, lidt ekstra ost og endnu en hvede tortilla.
- Varm dem op på en tør pande ved middel varme til de er gyldne og sprøde.
- Server de varme quesadillas toppet med forårsløg, skiver af avocado, salsa og creme fraiche.