Lækre sprøde quesadillas fyldt med hakket oksekød, krydret tomatsalsa og masser af ost.
Den her ret smager helt fantastisk, – chili con carne og smeltet ost forenet mellem 2 lækre hvede tortillas, og serveret med hjemmelavet tomatsalsa, – det er da en vinder.
Prøv min klassiske chili con carne med hakket oksekød, – eller prøv denne version chili con carne med oksebov.

Quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Chili con carne
- 500 g  
hakket oksekød
 - 1  
store løg, finthakkede
 - 2 fed  
hvidløg, fint revet
 - 1/4 rød chili uden kerner, finthakket
 - 30 g  
syltede jalapenos, finthakkede
 - 1 1/2 tsk  
spidskommen, stødt
 - 1 tsk  
koriander, stødt
 -  1/2 tsk  
kanel, stødt
 - 2 ds  
hakkede tomater
 - 1 spsk  
tomatkoncentrat
 - 10 g  
chokolade 70 %
 - 1 ds  
kidneybønner
 -  
Olivenolie
 
Salsa
- 2 ds  
hakkede tomater
 - 4 fed  
hvidløg, revet
 - 1  
rødløg, finthakket
 - 1 dl  
syltede jalapenos, finthakket
 -  3/4 dl  
olivenolie
 -  1/2 dl  
ketchup
 - 2 tsk  
stødt koriander
 -  1/2 tsk  
tabasco
 -  
Lidt friskpresset citronsaft
 -  
Salt og peber
 
Derudover
- 2  
modne avocadoer, skåret i skiver
 - 200 g  
cheddar, revet
 - 8  
bløde hvede tortillas
 - 2 håndfulde  
friske spinatblade
 - 2  
forårsløg, snittede
 - 2 dl  
cremefraiche 18%
 
Sådan gør du
Chili con carne
- Varm lidt olivenolie op i en gryde og svits løg, hvidløg, chili og krydderier af i et par minutter.
 - Tilsæt kødet og brun det godt af.
 - Tilsæt tomatkoncentrat og lad denne svitse med i yderligere 2 minutter.
 - Tilsæt hakkede tomater, finthakkede jalapenos og chokoladen, og lad retten simre i mindst 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
 - Tilsæt til sidst de skyllede kidneybønner, varm hurtigt igennem, og smag til med salt og peber.
 
Tomatsalsa
- Hæld de hakkede tomater i en sigte og lad dem dryppe godt af, – alt væde skal sigtes fra.
 - Bland tomaterne med de øvrige ingredienser og smag til med salt, peber og citronsaft. Opbevar den på køl til den skal serveres.
 
Quesadillas
- Fordel en håndfuld ost på hver af de 4 hvede tortillas, top med chili con carne og slut af med friske spinatblade, lidt ekstra ost og endnu en hvede tortilla.
 - Varm dem op på en tør pande ved middel varme til de er gyldne og sprøde.
 - Server de varme quesadillas toppet med forårsløg, skiver af avocado, salsa og creme fraiche.
 
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

        