Pulled chicken pita - Opskrift på pitabrød med pulled chicken

Pulled chicken pita med kål og spicy ranch dressing

Lækker saftig pulled chicken serveret i pitabrød med sprød spidskål, avocado og spicy ranch dressing.
Enkelt, snasket og super lækkert, – og virkelig nemt at lave.
Kyllingen passer sig selv i ovnen, og imens kan du lave hjemmebagte pitabrød, dressingen og snitte grønt.
Skift grønsagerne ud med hvad du måtte have liggende, men sprød kål er virkelig lækkert i.
Prøv også med en håndfuld saltede mandler – klik her for opskriften og syltede rødløg – klik her for opskriften, uhmmm det er godt.

Pulled chicken pita - Opskrift på pitabrød med pulled chicken

Pulled chicken pita med kål og spicy ranch dressing

Opskrift på pitabrød med pulled chicken, spidskål og spicy ranch dressing.
4.88 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 3 timer 15 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

Pulled chicken og pulled chicken rub

  • 1,2 kg kyllingebryst
  • 2 spsk sød paprika
  • 2 spsk rørsukker eller brun farin
  • 1 spsk groft salt
  • 1/2 spsk spidskommen
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk mild chili
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1/2 tsk friskkværnet peber
  • Olivenolie

Derudover

Spicy ranch dressing

  • 2 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl god mayonnaise 
  • 2 spsk purløg, finthakket
  • 1 spsk persille, finthakket
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2-3 tsk stærk chilisauce – jeg bruger Tabasco Sriracha sauce
  • 1 tsk mild chilipulver
  • 1/4 tsk løgpulver
  • 1/4 tsk hvidløgspulver
  • Salt og peber

Sådan gør du

Pulled chicken

  • Bland ingredienserne til rubben godt sammen.
  • Gnid kyllingebrysterne godt ind i rubben. Du kan med fordel hælde krydderiblandingen ud på en tallerken og vende kyllingebrysterne heri.
  • Smør et ovnfast fad med en sjat olivenolie og læg kyllingebrysterne heri. Dæk fadet til med folie.
    *Har du tid til det, må kyllingebrysterne gerne stå med rubben et par timer, – men det er ikke et must.
  • Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn, 130 grader almindelig ovn, og lad det stå i 3 timer.
  • Efter 3 timer er kyllingen smør mør og saftig, – og lige til at trække fra hinanden med 2 gafler.
    *Hæld halvdelen af væden fra fadet over i en beholder, – noget kylling afgiver mere væde end andet. Du kan efterfølgende tilsætte denne mængde væde til kødet som du foretrækker, – det giver også kødet mere smag. Jeg synes det er mega lækkert når det er rigtig juice, så jeg bruger det meste af væden fra kødet.

Spicy ranch dressing

  • Rør creme fraiche, mayonnaise, friskhakkede urter og krydderier sammen i en skål. Krydr med salt og peber.
  • Tilsæt chilisauce, – start evt. med 2 teskefulde, og smag på den, så den ikke bliver for spicy til din smag.
  • Opbevar dressingen på køl til den skal serveres, og lad den gerne trække et par timer.

Pulled chicken pita med kål og spicy ranch dressing

  • Fyld de lune pitabrød med masser af pulled chucken snittet kål, ruccola, avocado og spicy ranch dressing.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet

Kommentarer

  1. Anne Marie

    4 stars
    Nem mad med dejlig smag, super lækker dressing til retten. Ikke sidste gang vi laver denne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse