
Lækker saftig pulled chicken serveret i pitabrød med sprød spidskål, avocado og spicy ranch dressing.
Enkelt, snasket og super lækkert, – og virkelig nemt at lave.
Kyllingen passer sig selv i ovnen, og imens kan du lave hjemmebagte pitabrød, dressingen og snitte grønt.
Skift grønsagerne ud med hvad du måtte have liggende, men sprød kål er virkelig lækkert i.
Prøv også med en håndfuld saltede mandler – klik her for opskriften og syltede rødløg – klik her for opskriften, uhmmm det er godt.

Pulled chicken pita med kål og spicy ranch dressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pulled chicken og pulled chicken rub
- 1,2 kg kyllingebryst
- 2 spsk sød paprika
- 2 spsk rørsukker eller brun farin
- 1 spsk groft salt
- 1/2 spsk spidskommen
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk mild chili
- 1/2 tsk cayennepeber
- 1/2 tsk friskkværnet peber
- Olivenolie
Derudover
- 6 pitabrød – klik her for opskriften
- 1/2 spidskål, fintsnittet – gerne grøn og rød
- 80 g ruccolasalat
- 2 avocadoer, skåret i skiver
Spicy ranch dressing
- 2 1/2 dl creme fraiche
- 1/2 dl god mayonnaise
- 2 spsk purløg, finthakket
- 1 spsk persille, finthakket
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 2-3 tsk stærk chilisauce – jeg bruger Tabasco Sriracha sauce
- 1 tsk mild chilipulver
- 1/4 tsk løgpulver
- 1/4 tsk hvidløgspulver
- Salt og peber
Sådan gør du
Pulled chicken
- Bland ingredienserne til rubben godt sammen.
- Gnid kyllingebrysterne godt ind i rubben. Du kan med fordel hælde krydderiblandingen ud på en tallerken og vende kyllingebrysterne heri.
- Smør et ovnfast fad med en sjat olivenolie og læg kyllingebrysterne heri. Dæk fadet til med folie.*Har du tid til det, må kyllingebrysterne gerne stå med rubben et par timer, – men det er ikke et must.
- Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn, 130 grader almindelig ovn, og lad det stå i 3 timer.
- Efter 3 timer er kyllingen smør mør og saftig, – og lige til at trække fra hinanden med 2 gafler.*Hæld halvdelen af væden fra fadet over i en beholder, – noget kylling afgiver mere væde end andet. Du kan efterfølgende tilsætte denne mængde væde til kødet som du foretrækker, – det giver også kødet mere smag. Jeg synes det er mega lækkert når det er rigtig juice, så jeg bruger det meste af væden fra kødet.
Spicy ranch dressing
- Rør creme fraiche, mayonnaise, friskhakkede urter og krydderier sammen i en skål. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt chilisauce, – start evt. med 2 teskefulde, og smag på den, så den ikke bliver for spicy til din smag.
- Opbevar dressingen på køl til den skal serveres, og lad den gerne trække et par timer.
Pulled chicken pita med kål og spicy ranch dressing
- Fyld de lune pitabrød med masser af pulled chucken snittet kål, ruccola, avocado og spicy ranch dressing.
Nem mad med dejlig smag, super lækker dressing til retten. Ikke sidste gang vi laver denne.
Hej Anne Marie
Det gør mig så glad at høre, tusind tusind tak:)
Kh Dianna
Skøn ret 🙂 Jeg lavede fladbrød i stedet for pita, det fungerede super godt 🙂
Hej Birthe
Det gør mig så glad at høre, – tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna
Virkelig fantastisk fyld til Pita brød…mums hvor smager det godt
Fantastisk opskrift
Tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Kan man lade kyllingen være i rubben natten over? ☺️
Hej Sara
det kan du sagtens gøre ja 🙂
Kh Dianna