2-3tskstærk chilisauce – jeg bruger Tabasco Sriracha sauce
1tskmild chilipulver
1/4tskløgpulver
1/4tskhvidløgspulver
Salt og peber
Sådan gør du
Pulled chicken
Bland ingredienserne til rubben godt sammen.
Gnid kyllingebrysterne godt ind i rubben. Du kan med fordel hælde krydderiblandingen ud på en tallerken og vende kyllingebrysterne heri.
Smør et ovnfast fad med en sjat olivenolie og læg kyllingebrysterne heri. Dæk fadet til med folie.*Har du tid til det, må kyllingebrysterne gerne stå med rubben et par timer, – men det er ikke et must.
Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn, 130 grader almindelig ovn, og lad det stå i 3 timer.
Efter 3 timer er kyllingen smør mør og saftig, – og lige til at trække fra hinanden med 2 gafler.*Hæld halvdelen af væden fra fadet over i en beholder, – noget kylling afgiver mere væde end andet. Du kan efterfølgende tilsætte denne mængde væde til kødet som du foretrækker, – det giver også kødet mere smag. Jeg synes det er mega lækkert når det er rigtig juice, så jeg bruger det meste af væden fra kødet.
Spicy ranch dressing
Rør creme fraiche, mayonnaise, friskhakkede urter og krydderier sammen i en skål. Krydr med salt og peber.
Tilsæt chilisauce, – start evt. med 2 teskefulde, og smag på den, så den ikke bliver for spicy til din smag.
Opbevar dressingen på køl til den skal serveres, og lad den gerne trække et par timer.
Pulled chicken pita med kål og spicy ranch dressing
Fyld de lune pitabrød med masser af pulled chucken snittet kål, ruccola, avocado og spicy ranch dressing.