Den lækreste burger med fyld af pulled beef, barbecuesauce og små lækre vagtelæg.
Denne burger er virkelig kræs, smagen er dyb og lækker og så er den fyldt med gode sager. Pulled beef barbecue burger er perfekt at tilberede i grill, men kan også sagtens tilberedes indendørs i ovn.
En rigtig sommer klassiker man aldrig bliver træt af, og som kan serveres hele året rundt.
Pulled beef barbecue burger
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
-
Ingredienser
-
Pulled beef
- 1,5 kg
tykkam
- 1 1/2 dl
vand
Rub
- 2 spsk
brun farin
- 2 spsk
paprika
- 2 tsk
løg pulver
- 1 tsk
hvidløgspulver
- 1 tsk
chipotle chilipulver
- 1 1/2 tsk
salt
-
Peber
Barbecuesauce
- 2 1/2 dl
ketchup
- 1/4 dl
æblecidereddike, - måske en smule mere, smag til
- 1 1/2 spsk
worcestersauce
- 1/2 dl
brun farin
- 2 tsk
løg pulver
- 1 tsk
hvidløgspulver
- 1/2 tsk
chipotle chilipulver
- 1/4 tsk
cayennepeber, - kan justeres efter temperament
-
Salt og peber
Derudover
- 6
burgerboller, - prøv de lækreste sesam burgerboller
-
Blandet salat, f.eks. crisp salat og lidt rød spidskål
-
Cheddarost, - gerne et stykke man selv skærer af
-
6-12 vagtelæg
-
Lidt olie
-
Evt. lidt mayo til over bollen.
Sådan gør du
Pulled beef
- Bland alle krydderierne til rubben, og rub stegen godt ind, - brug alt rubben.
- Pak kødet tæt i enten film eller en vakuumpose, og læg det på køl natten over, - den skal ligge i 8-12 timer.
- Tag en gryde, der kan tåle at gå i ovnen, og hæld vandet i denne. Læg stegen oven i, og sørg for at hælde alt krydderisaften med over stegen.
- Læg låg på, og lad nu stegen langtidsstege ved 120 grader i ca. 10 timer. Vi startede vores Forno op med masser af brænde, lod den brande godt ud, og holdt den derefter i gang med et par stykker brænde ad gange, - på den måde holdt den en temperatur på mellem 120-150 grader.
- Lad stegen hvile i 15 min. inden den tages op af gryden (uden væden i bunden) og trækkes fra hinanden med 2 gafler.
Barbecue sauce
- Rør ketchup sammen med æblecidereddike og worcestersauce.
- Tilsæt brun farin og krydderier, - juster evt. selv styrken med cayennepeber.
- Smag til med salt og peber og opbevar barbecuesaucen på køl til den skal serveres.
Burgeren
- Skær bollerne over og læg skiver af cheddarost på under bollerne.
- Lun bollerne til osten er smeltet og bollerne er lune, - ikke sprøde.
- Steg vagtelæggene i en smule olie ved helt svag varme, - de skal have ca. 2-5 min.
- Top den nederste bolle med frisk salat, og derefter en god portion pulled beef.
- Hæld et par skefulde barbecue sauce ud over kødet, top med lidt fintsnittet kål, 1-2 vagtel æg og derefter overbollen.
Noter
I dette tilfælde puttede vi det ovenpå kødet, så vi kunne bruge resterne af kødet anderledes.