Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør

Pommes Anna

Pommes Anna, – en lække kartoffel med masser af smag og som passer til alle former for kød og grønt.
Kartoflen samles i lag, og hvert lag pensels med den skønneste kryddersmør, – en af mine yndlings kartofler.
Pommes Anna kan med fordel laves dagen før, og blot steges gyldne og sprøde inden servering.

Pommes Anna

By Dianna Brinch Personer: 6
Tid: +5 timer

Opskrift på lækre Pommes Anna.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg kartofler
  • 200 g smør
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld rosmarin
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

1

Hak løg, hvidløg og krydderurterne fint.

2

Smelt smørret i en gryde, tilsæt løg, hvidløg og krydderurter og lad blandingen bruse godt op, uden den brænder. Skru ned til svag varme og lad smørblandingen tage smag i 10 min, krydr med salt og peber.

3

Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynge skiver, gerne på et mandolinjern.

4

Skyl kartoffelskiverne i rigeligt kold vand, og dup dem derefter tørre på et viskestykke.

5

Smør et ovnfast fad med smørblandingen og læg lag af kartofler oven på, - mellem hvert lag pensles med smørblandingen. Mas ligeledes kartoffellagene undervejs, så det bliver så fast som muligt.

6

Smør det øverste lag kartofler med smørblandingen og placer en foliebakken ovenpå, med en tung genstand i (jeg brugte 2 poser salt, - uden pose selvfølgelig), - så lagene bliver presset sammen under tilberedning.

7

Bag kartoflerne i en forvarmet ovn i ca. 45 min. ved 180 grader, varmluft. Sørg for at fadet står på en bageplade, da smørret i fadet godt kan bruse over.

8

Når kartoflerne er færdige skal de på køl og køle helt af inden de skæres ud i stykker, - lad dem gerne stå til dagen efter eller min. 4-5 timer.

9

Skær dem ud i ønskede størrelser, og brun dem derefter af på en pande i en god klat smeltet smør. Nogle gange bruner jeg dem på alle sider, andre gange får de blot på top og bund. Kartoflerne kan også varmes i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir, i ca.15 min. ved 220 grader, almindelig ovn.

Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør
Pommes anna – Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør
Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør
Pommes anna – Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*