Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør

Pommes Anna

Pommes Anna
Opskrift på lækre Pommes Anna.
Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør

Pommes Anna, – en lække kartoffel med masser af smag og som passer til alle former for kød og grønt.
Kartoflen samles i lag, og hvert lag pensels med den skønneste kryddersmør, – en af mine yndlings kartofler.
Pommes Anna kan med fordel laves dagen før, og blot steges gyldne og sprøde inden servering.

Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør

Pommes Anna

Opskrift på lækre Pommes Anna.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 5 timer
Ændre antal6 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 1/2 kg

    kartofler

  • 200 g

    smør

  • 2

    skalotteløg

  • 3 fed

    hvidløg

  • 1 håndfuld

    timian

  • 1 håndfuld

    rosmarin

  • Salt og peber

  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og krydderurterne fint.
  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt løg, hvidløg og krydderurter og lad blandingen bruse godt op, uden den brænder. Skru ned til svag varme og lad smørblandingen tage smag i 10 min, krydr med salt og peber.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynge skiver, gerne på et mandolinjern.
  • Skyl kartoffelskiverne i rigeligt kold vand, og dup dem derefter tørre på et viskestykke.
  • Smør et ovnfast fad med smørblandingen og læg lag af kartofler oven på, - mellem hvert lag pensles med smørblandingen. Mas ligeledes kartoffellagene undervejs, så det bliver så fast som muligt.
  • Smør det øverste lag kartofler med smørblandingen og placer en foliebakken ovenpå, med en tung genstand i (jeg brugte 2 poser salt, - uden pose selvfølgelig), - så lagene bliver presset sammen under tilberedning.
  • Bag kartoflerne i en forvarmet ovn i ca. 45 min. ved 180 grader, varmluft. Sørg for at fadet står på en bageplade, da smørret i fadet godt kan bruse over.
  • Når kartoflerne er færdige skal de på køl og køle helt af inden de skæres ud i stykker, - lad dem gerne stå til dagen efter eller min. 4-5 timer.
  • Skær dem ud i ønskede størrelser, og brun dem derefter af på en pande i en god klat smeltet smør. Nogle gange bruner jeg dem på alle sider, andre gange får de blot på top og bund. Kartoflerne kan også varmes i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir, i ca.15 min. ved 220 grader, almindelig ovn.
Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør
Pommes anna – Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør
Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør
Pommes anna – Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)