Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør

Pommes Anna

Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør
Pommes Anna
Opskrift på lækre Pommes Anna.
5 fra 5 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Pommes Anna, – en lække kartoffel med masser af smag og som passer til alle former for kød og grønt.
Kartoflen samles i lag, og hvert lag pensels med den skønneste kryddersmør, – en af mine yndlings kartofler.
Pommes Anna kan med fordel laves dagen før, og blot steges gyldne og sprøde inden servering.

Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør

Pommes Anna

Opskrift på lækre Pommes Anna.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 5 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 5 timer
Ændre antal6 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 1/2 kg

    kartofler

  • 200 g

    smør

  • 2

    skalotteløg

  • 3 fed

    hvidløg

  • 1 håndfuld

    timian

  • 1 håndfuld

    rosmarin

  • Salt og peber

  • Smør til stegning

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og krydderurterne fint.
  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt løg, hvidløg og krydderurter og lad blandingen bruse godt op, uden den brænder. Skru ned til svag varme og lad smørblandingen tage smag i 10 min, krydr med salt og peber.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynge skiver, gerne på et mandolinjern.
  • Skyl kartoffelskiverne i rigeligt kold vand, og dup dem derefter tørre på et viskestykke.
  • Smør et ovnfast fad med smørblandingen og læg lag af kartofler oven på, – mellem hvert lag pensles med smørblandingen. Mas ligeledes kartoffellagene undervejs, så det bliver så fast som muligt.
  • Smør det øverste lag kartofler med smørblandingen og placer en foliebakken ovenpå, med en tung genstand i (jeg brugte 2 poser salt, – uden pose selvfølgelig), – så lagene bliver presset sammen under tilberedning.
  • Bag kartoflerne i en forvarmet ovn i ca. 45 min. ved 180 grader, varmluft. Sørg for at fadet står på en bageplade, da smørret i fadet godt kan bruse over.
  • Når kartoflerne er færdige skal de på køl og køle helt af inden de skæres ud i stykker, – lad dem gerne stå til dagen efter eller min. 4-5 timer.
  • Skær dem ud i ønskede størrelser, og brun dem derefter af på en pande i en god klat smeltet smør. Nogle gange bruner jeg dem på alle sider, andre gange får de blot på top og bund. Kartoflerne kan også varmes i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir, i ca.15 min. ved 220 grader, almindelig ovn.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør
Pommes anna – Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør
Pommes anna - Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør
Pommes anna – Opskrift på kartofler i lag med kryddersmør

Kommentarer

  1. Jesper Lindevang

    5 stars
    Perfekt tilbehør til den gode bøf ❤️

  2. Kan det godt laves i en alm over/under ovn?
    Bh Laura

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)