
Frisk, sprød og mega lækker pizza a la caprese, – fyldt med mozzarella, friske tomater og masser af frisk basilikum. En skøn farverig sag med masser af dejlig smag.
Kan du få fat i tomater i forskellige farver tager de sig altså virkelig godt ud på denne sprøde pizzabund, – men ellers gør røde stilk tomater altså også et rigtig godt stykke arbejde 🙂
Det vigtigste er at du bruger nogle lækre tomater med masser af smag, – det er essentielt for et godt resultat.

Pizza caprese – Pizza med friske tomater, mozzarella og basilikum
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion pizzadej – klik her
- 1 portion pizzasauce – klik her
- 400 g cheerrytomater, halveret
- 4 friske mozzarella
- 150 g revet mozzarella
- 2 potter basilikum
- Salt og peber
- Evt. olivenolie
Sådan gør du
- Dræn mozzarella ostene for væde og mas så meget væde ud som muligt. Jeg krammer dem gerne i lidt køkkenrulle, – så de er helt tørre.
- Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
- Smør bundene med pizzasauce, og fordel den revede mozzarella herover.*Du kan med fordel gemme en smule mozzarella, som du fordeler på pizzaerne lige efter bagning. Så smelter den en smule, men har stadig den cremede friske smag og konsistens.
- Riv to af de friske mozzarella i grove strimler og fordel også disse på pizzabundene, – krydr med salt og peber.
- Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne, – i ovn, ca. 12-15 min ved 250 grader. Hold øje, – ovne varmer forskelligt.
- Riv de sidste to mozzarella i grove strimler og fordel dem på de varme pizzabunde, – top med friske tomater og masser af frisk basilikum.
- Krydr med med friskkværnet peber, og giv evt. pizzaerne en smule god olivenolie på toppen inden servering.


