Lækker sprød pizza toppet med masser af mozzarella, cremet mascarpone, pesto, mortadella og pistacienødder. En pizza fyld med god smag, – cremet og lækker.
Denne pizza var min mand altså noget skeptisk overfor, da jeg præsenterede ideen for ham. For det første synes han den lød lidt kedelig i smagen, og så kunne han ikke helt forestille sig mortadella på en pizza. Men jeg skal love for den faldt i god jord, – og det er uden tvivl blevet en kæmpe favorit herhjemme.
Smagen komplimenterer hinanden fantastisk, og den bløde mascarpone giver et lækkert cremet resultat til toppingen, – mums.
Køb en god silkeskåret mortadella og en god pesto, – det er alfa og omega for et godt resultat.

Pizza bianco med mascarpone og mortadella
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion pizzadej – klik her
- 16 skiver
silkeskåret mortadella
- 4 bøffelmozzarella, åbnet og drænet for væde
- 200 g
mascarpone
- 1 dl
god pesto, – prøv denne lækre grønne pesto
- 60 g
usaltede pistacienødder, grofthakket
- 1 håndfuld
friske basilikumsblade, grofthakket
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
- Fordel bøffel mozzarella, mascarpone og pesto på bundene og krydr med salt og peber.
- Bag pizzaerne til de næsten er færdige, – i ovn, ca. 12 min ved 250 grader.
- Læg skiver af mortadella på pizzaerne og bag dem færdigt i yderligere ca. 3 min.
- Server pizzaerne toppet med grofthakkede pistacienødder og basilikum.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.






